Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII
O kurtka! Ależ ogrom u Eweliny
Muszę tego mojego biedaka umyć dzisiaj, przesadzić i... może też takie cudo będę mieć 
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to nie wiem co mam. A liście są dość sztywne.
Może tych parę zdjęć pozwoli rozwiać wątpliwości.

Powoli skłaniam się do tego, że to jednak strelicja. Jeszcze muszę dokopać sie informacji na temat korzeni.
Może tych parę zdjęć pozwoli rozwiać wątpliwości.

Powoli skłaniam się do tego, że to jednak strelicja. Jeszcze muszę dokopać sie informacji na temat korzeni.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Odcięłam tę nić, którą była związana i... nie wiem po co tam była. Łodygi same sie trzymają. Już ją posadziłam do nowej ziemi. Teraz czekam co z niej wyrośnie ;) Po oglądnieciu wielu zdjęć, wychodzi mi, że to strelicja 
Ale fajnie by było gdyby zakwitła :P
Ale fajnie by było gdyby zakwitła :P
-
3wa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AlfaXIII pisze:Ciągle się waham między albiflora a fluminensis. Ale kwiaty powinny rozwiać wątpliwości.
![]()
Pierwszy to albiflora a drugi fluminensis.
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image ... s4_ies.jpg , http://botany.cs.tamu.edu/FLORA/tfp/tradcul2.gif
aha zapomniałam powiedzieć odpadł kwiatek i musiałam czekać na drugi ,ale przyjrzałam się łobuzowi i wyszło,że to ten drugi fluminensis
nie wiem czemu coś te drugie zdjęcie sie nie otwiera
Łodyżka wydaję się być nieco spłaszczoną rurką. Chodzi o nasadę liścia?

Problem polega na tym, że nigdy nie miałam ani strleicji ani skrzydłokwiatu, więc trudno mi ocenić na oko ;)
A roślinka jest zabiedzona. Na razie ją umyłam, przesadziłam do nowej ziemi i podlałam. Teraz czekam i patrzę jak sobie daje radę

Problem polega na tym, że nigdy nie miałam ani strleicji ani skrzydłokwiatu, więc trudno mi ocenić na oko ;)
A roślinka jest zabiedzona. Na razie ją umyłam, przesadziłam do nowej ziemi i podlałam. Teraz czekam i patrzę jak sobie daje radę
Aga... już to wklejałam ;) Łodyżki wyrastają jakby płasko.