Kawałek szczęścia
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Asiu, warzywniczek piękny! fajnie jest mieć własne uprawy pod ręką
Nie ma co się przejmować sąsiadami, widać wyraźnie, że wszystko rośnie. Dziewczynka jak malinka
Czosneczek mam taki sam! Chyba W. go posadził w ubiegłym roku, bo wcześniej nie widziałam takiego. Bardzo ładny biały pięciornik! Trzymam kciuki za postępy budowlane.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
-
Marginetka
- 500p

- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu pięknie i pysznie! Będą ładne zbiory! Dużo pracy i serca włożyłaś ale warto! 
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu, ale fajnie Ci wszystko rośnie i kwitnie
.
Też muszę upolować na targu różową i białą serduszkę ale Pan chyba przesadził z ceną bo zażyczył sobie po 12 zł
Szpinak też mi zaczyna kwitnąć muszę podpytać Marysię jak go mrozi, a koperek coś sobie mszyce upodobały.
Też muszę upolować na targu różową i białą serduszkę ale Pan chyba przesadził z ceną bo zażyczył sobie po 12 zł
Szpinak też mi zaczyna kwitnąć muszę podpytać Marysię jak go mrozi, a koperek coś sobie mszyce upodobały.
śliczny warzywniczek
wszystko pięknie rośnie
u mnie jeszcze trochę do rozkwitu lilii 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu jak Ty takie masz efekty podczas eksperymentu to ja już widzę jakie plony będą jak będziesz miała własne doświadczenia.
Szpinak w kwity idzie jak jest za późno, za gęsto a może gleba ...a nasiona nie były przypadkiem zimowego?
Groszek chyba powinnaś podeprzeć ...najlepiej gałązkami a jak nie masz to patyki i sznurki.
A plony bardzo mi się podobają i ja też głosuję za skrzyniami
Szpinak w kwity idzie jak jest za późno, za gęsto a może gleba ...a nasiona nie były przypadkiem zimowego?
Groszek chyba powinnaś podeprzeć ...najlepiej gałązkami a jak nie masz to patyki i sznurki.
A plony bardzo mi się podobają i ja też głosuję za skrzyniami
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu śliczną masz córunię
Warzywniczek wzorcowy.... zadbany, śliczniutki, aż miło popatrzeć. Jagódki wyglądają bardzo smakowicie i najważniejsze, że córuni smakowały
Co to za żółty kwiatuszek? śliczny jest....
Warzywniczek wzorcowy.... zadbany, śliczniutki, aż miło popatrzeć. Jagódki wyglądają bardzo smakowicie i najważniejsze, że córuni smakowały
Co to za żółty kwiatuszek? śliczny jest....
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Asiu nic nie rozumiem dlaczego ziemniaczki wsadzasz i wyjmujesz co tam ma włazić...
...powodzenia w przeprowadzce ...a córcię masz śliczną

...powodzenia w przeprowadzce ...a córcię masz śliczną
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Zuziu, rzeczywiście fajnie jest przynieść do obiadku warzywka ze swojego ogródka. Na razie jest ich jeszcze nie wiele, ale koperek, szczypiorek, różne ziółka. Nie to samo co ze sklepu, i smak i zapach
.
Martuś, praca w ogrodzie bardzo cieszy, a jak są efekty to jest milutko
.
Olu, ja z serduszką to miałam przeboje
. Najpierw poszłam do faceta, który ma szkółkę i skosił mnie na 10 zł za serduszkę, a potem znalazłam panią, która ma wszelakie bylinki po 3 zł. Do niego już nie pójdę, ale panią chętnie odwiedzę
.
Iwonko, sama jestem zdziwiona tą lilią, inne też mają dużo pączków, ale do kwitnięcia jeszcze trochę.
Marysiu, pewnie kilka odpowiedzi będzie złych, jeśli chodzi o szpinak. Pewnie i za gęsto, może i zimowy, muszę sprawdzić, jaki miałam. Groszek już ma podpórki, właśnie wczoraj, gdy robiłam zdjęcia odkryłam, że zwisa dosyć mocno.
Aguś, córeczka - mała ogrodniczka, chodzi za mną krok w krok i widzę, że coraz bardziej się zakręca na punkcie ogrodu
Misiu, dzięki Marysi doszłam do wniosku, że to drutowce podjadają moją sałatę. I jeden ze sposób to wkładanie przekrojonych ziemniaków do ziemi, bo to podobno ich przysmak. Zaglądałam do ziemniaków, robaków nie widać, a dziś znów kolejną sałatę wyrzuciłam, bo padła
.
Martuś, praca w ogrodzie bardzo cieszy, a jak są efekty to jest milutko
Olu, ja z serduszką to miałam przeboje
Iwonko, sama jestem zdziwiona tą lilią, inne też mają dużo pączków, ale do kwitnięcia jeszcze trochę.
Marysiu, pewnie kilka odpowiedzi będzie złych, jeśli chodzi o szpinak. Pewnie i za gęsto, może i zimowy, muszę sprawdzić, jaki miałam. Groszek już ma podpórki, właśnie wczoraj, gdy robiłam zdjęcia odkryłam, że zwisa dosyć mocno.
Aguś, córeczka - mała ogrodniczka, chodzi za mną krok w krok i widzę, że coraz bardziej się zakręca na punkcie ogrodu
Misiu, dzięki Marysi doszłam do wniosku, że to drutowce podjadają moją sałatę. I jeden ze sposób to wkładanie przekrojonych ziemniaków do ziemi, bo to podobno ich przysmak. Zaglądałam do ziemniaków, robaków nie widać, a dziś znów kolejną sałatę wyrzuciłam, bo padła
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu pięknie kolorowo i smacznie u Ciebie. Warzywniak pierwsza klasa .
Gratuluję studiów i ślicznej córci.
Gratuluję studiów i ślicznej córci.
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Witajcie po kilkudniowej przerwie
.
W tym miesiącu przeprowadzka, więc prace wykończeniowe posuwają się teraz bardzo szybko
.
Jeszcze kilka (naście) dni i będę mogła wypić kawkę na tarasie w swoim ogrodzie. Będzie również więcej czasu na FO, bo skończy się życie na dwa domy
.
Marysiu
Kilka zdjęć z ostatnich dni
. Kwitnie coraz więcej kwiatków (kocham te widoki). Nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów
.
Lilia w pełnym rozkwicie.

Naparstnica (kolejna miłość)

Goździki.

Lawenda
.

Jaśminowiec trochę chorował, ale ma pierwsze pączki

Ostróżka

Macierzanka

Liliowce (prawie, prawie
)

Szałwia

Różyczka okrywowa

Udało mi się uporządkować kilka rabatek. Dosadzić jednoroczne szałwie i astry.

I jeszcze kilka zdjęć z foliaczka

I moje dekoracje tarasowo-balkonowe (wszystkie kwiatki z nasionek)

I na koniec pokażę mojego klona tatarskiego (mam go od wiosny i jestem nim zachwycona). Rośnie bez problemu i cały czas jest ładnie przebarwiony.

Pozdrawiam serdecznie.
Miłej niedzieli i do następnego razu
.
W tym miesiącu przeprowadzka, więc prace wykończeniowe posuwają się teraz bardzo szybko
Jeszcze kilka (naście) dni i będę mogła wypić kawkę na tarasie w swoim ogrodzie. Będzie również więcej czasu na FO, bo skończy się życie na dwa domy
Marysiu
Kilka zdjęć z ostatnich dni
Lilia w pełnym rozkwicie.
Naparstnica (kolejna miłość)
Goździki.
Lawenda
Jaśminowiec trochę chorował, ale ma pierwsze pączki
Ostróżka
Macierzanka
Liliowce (prawie, prawie
Szałwia
Różyczka okrywowa
Udało mi się uporządkować kilka rabatek. Dosadzić jednoroczne szałwie i astry.
I jeszcze kilka zdjęć z foliaczka
I moje dekoracje tarasowo-balkonowe (wszystkie kwiatki z nasionek)
I na koniec pokażę mojego klona tatarskiego (mam go od wiosny i jestem nim zachwycona). Rośnie bez problemu i cały czas jest ładnie przebarwiony.
Pozdrawiam serdecznie.
Miłej niedzieli i do następnego razu
- Joanna_68
- 200p

- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Asiu pięknie Ci wszystko rośnie, roślinki wypielęgnowane, wszystko super. Pozdrawiam i życzę żeby czas do przeprowadzki migiem zleciał 
Pozdrawiam Aśka
A jak tam z owocami na pigwowcu? Pytam, ponieważ u mnie było sporo zawiązków a teraz nie mogę się ich doszukać...
U mnie podobne plamy, jak u Ciebie na jaśminowcu, ma dereń jadalny. Wczoraj musiałam popryskać na grzyby, niestety. Przyjechał już z plamami ze sklepu, a moi rodzice nie zwrócili na to uwagi. A tak mi go szkoda.
Szałwia cudna, szkoda mi tym bardziej, bo moja z nasionek zmarniała po wsadzeniu do gruntu.
I naparstnice też mi gdzieś zginęły, pewnie zwierzaki mi wygniotły. Mam nauczkę, żeby nie wysadzać zbyt małych roślinek, tylko trzymać w doniczkach. Ale chciałam, żeby szybciej ruszyły... 
-- 8 cze 2014, o 09:29 --
I klon tatarski tez podziwiam. Mam ich 5 szt. Zdaje się, mamy te klony od tej samej osoby. Jest śliczny, potwierdzam.
-- 8 cze 2014, o 09:29 --
I klon tatarski tez podziwiam. Mam ich 5 szt. Zdaje się, mamy te klony od tej samej osoby. Jest śliczny, potwierdzam.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Przeprowadzka nie jest miła, ale już pierwsze dni w nowy domu
Tego się nie da opisać chyba z niczym. Suuuper, że to już 
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ślicznie u Ciebie, cieszę sie Twoim szczęściem z nowego domu, ale mi żal, że mnie nie odwiedzisz tego lata.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Asiu, patrząc na zdjęcia to ja widzę, że ogródek to już w zasadzie gotowy! Piękna ta ostróżka. A różowe goździki rosły kiedyś i u mnie, jeszcze mama sadziła. Wspaniała rabata, czy ona ciągnie się wzdłuż ogrodzenia?
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj