Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Dziewczyny i Tadziu , dziękuję że zaglądacie pod bocianie, obiecuję wieczorem foty- ale nie nastawiajcie się że zobaczycie busz kwiatów :;230 to może za rok , jak rośliny od Was zakwitną. ;:306

Jolu- ;:196 dziękuję za wyrozumiałość, czas leci, robota goni i tak się niestety czsami dzieje
Marysiu - też uważam że dwa razy do W-wy z dziećmi to wyczyn, dlatego jeździmy na wieś tylko na razie to trochę staje się męczące, dojadę gotowanie, sprzątanie, potem chwasty, koszenie i inne rzeczy i styrana wieczorem z powrotem do Warszawy ;:145 bociany są dwa, nie uchwyciłam na razie małych bo trzeba stać i czekać aż główki podniosą na chwilę - a strasznie kibocące na razie mają - więc to sekunda- ale dorosły jest - aktualne zdjęcia wieczorem. :D
Aniu -to by było rozwiązanie , tylko na razie ani ty ani ja nie mamy, a Ty masz kolej koło siebie? to dobrze , bo ja do przystanku kolejki do W-wy musiałabym do Urle dojechać jakieś 5 km, więc gorzej , ale ciszej :;230
Zdrówka życzę.
Asiu- za Wyszkowem może są , u mnie jak pisałam (przed Wyszkowem sporo)w zeszłym roku były ładne, ale tak to podgrzybki i gęsi, chyba że sa miejsca z prawdziwkami o których jeszcze nie wiem? Mało po lesie chodzę , nie zapuszczam się daleko bo ja z całym stadkiem małych grzybiarzy chodzę, a później nóżki bolą i muszę na garbie je nieść ;:131
Grażynko- boćki wstawiłam z tamtego roku ;:306 w tym jeszcze za małe żeby im fotki z dołu cyknąć, a na dęba to ja nie wlezę, a mój eM ostatnio strasznie się op.....uszcza ;:306 we wszystkim
Aniu- dziękuję , ale ja już sama nie wiem co jest lepsze dojeżdzanie do pracy , czy dojeżdzanie w weekendy na działkę, koszty dojazdów drogie, ale też na dwa domy cież ciężko- zobaczymy jak się sprawy potoczą
Małgosiu - masz rację Ty i Twoja znajoma ja też bym nie wyjeżdzała, tym bardziej że ja podróżować nie lubię, ale dzici ciągle na wsi nie będę trzymać- muszę w tym roku jakąś tygodniową atrakcję im zafundować, może morze?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u wszystkich królują róże zacznę od mojej kolekcji

Obrazek

i w rozkwicie
Obrazek

a teraz cała sesja ponieważ nie mogłam się zdecydować które ujęcie wstawić :;230
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jeszcze kwitnie Rh już dostał nowych towarzyszy
Obrazek
Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

zakwitły dzwonki- na razie mała sadzonka ale mam nadzieję że się szybko rozrośnie
Obrazek

i takie dzwonki samosiejki chyba z pola,a ponieważ wybrały sobie idealnie miejsce więc mają całą sesję to tylko kilka zdjęć:D

Obrazek

Obrazek

nie tylko mi się spodobały :?:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko bardzo wytrwały Twój różanecznik, pięknie kwitnie :D Ja właśnie dziś obskubałam ostatni krzak :D
Cudne zdjęcie róży na 2 fotce :D
Zachwycające małe blond-słoneczko, podziwiające śliczne dzwonki ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś a tego różanecznika to mam ściąć czy oskubać te kwiaty jak przekwitną?
dla Ciebie za to słoneczko mój wiciokrzew - dwie sadzonki - sadzony wiosną ;:138 daje radę w cieniu i oczywiście ma cała sesję :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i z oddali- po pieleniu ;:306
Obrazek
Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zakwitły białe złocienie

Obrazek
Obrazek

a tak wyglądały po piątkowym gradobiciu :(
Obrazek

kilka sztuk czerwonych i jeden ;:306 blady róż

Obrazek
ten żółty obok to chyba jakiś chwast :?: ale ładnie wygląda

Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko , super sesja ;:333 I ta różana i z wiciokrzewem. Ma nieco ciemniejszy , niestety czasami lekko przemarza ;:131 Te polne dzwonki przynosiłem do domu , kiedy z wyprawy wędkarskiej wracałem. Było tego mnóstwo na łące. ;:224 ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dorota, i czemu Ty się czaisz z tymi fotami? I wszystko tam kwitnie, i róże, i hosty i moje ulubione wiciokrzewy. Mam co prawda jeden kwitnący, a drugi posadzony niedawno, ale są przepiękne jak kwitną.Kwiatek w kolorze blond - słodziutki ;:196
Gradobicia nie zazdroszczę ;:185
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Dorotko-blond aniołeczek najpiękniejszy z tego towarzystwa :) Mój Kuba już stracił długie włosy na rzecz chłopięcego wyglądu. Ale białe nadal zostały. Pięknie by się nasze aniołki diabełkowate razem prezentowały ;:306 Baaaaardzo mi się podobają te różowe złocienie. Są cudowne. Pytałam o podobne na ryneczku, ale okazały się niezimujacymi w gruncie. A Twoje zimują?
Stacja we wsi to była podstawa przy kupnie działki, a teraz jak będzie tak blisko i gdy oddadzą tory do użytkowania +metro bezpośrednio przy Wileńskim to może nie będzie tak źle mam nadzieję :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę że się nie zraziliście mimo przerwy w fotach miło że ktoś zagląda.
Tadziu- dzwonki są cudne, muszę zebrać nasiona, bo znając mnie to w przyszłym roku tam wpierw skoszę trawę a potem pomyślę ;:306
Małgosiu- nie czaję się tylko nie miałam czasu robić , pokazuję sesję z 4 ostatnich dni, mimo niesprzyjającej pogody pieliłam, robiłam zdjęcia i leczyłam przenoszoną anginę a także początki anginy u małej ;:131
Ta ostróżka od Ciebie czy Danio? nie pamiętam może rozpoznasz- jest piękna
Obrazek

Małgosiu żeby nie było że jakieś ściemy z tym że cała działka mi zarosła ;:224 poszukaj na górze pod dachem- tam jest okno ;:202
jeszcze chwila i tego dolnego nie będzie widać
Obrazek
wiciokrzewy sadziłam wiosną dwa kwitną, trzeci chyba nie zakwitnie w tym roku, albo później? na razie pąków nie widzę,

Aniu - diabełkowate aniołki ;:306 dobre określenie
Nie wiem czy te złocienie zimują będzie ich pierwsza zima, zobaczymy, z tymi torami to pomyślałaś , ja niby też o tym myślałam ale nie do końca widocznie , bo to odludzie bardziej mi się podobało, teraz żałuję, ale kolei tam nie dociągną ;:14

to jeszcze pokażę bzy dzikie kwitnące i nie męczę Was dziś bo coś znowu się źle czuję a rano do roboty

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże :) Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne :D ;:224 Oj Oj Oj jak mi się to podoba :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeszcze tylko pochwalę się trawą kwitnącą, jedno źdźbło po poprzednikach było , przesadzone, uratowane i jak kwitnie
Obrazek

tu powstaje nowa rabata, jest już wsadzona róża multiflora od Dany a w oddali trawa tańcząca na wietrze
Obrazek

-- 16 cze 2014, o 21:17 --
Andzia84 pisze:Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże :) Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne :D ;:224 Oj Oj Oj jak mi się to podoba :)
Nie ten jest odmiany Eva ale kupiony jesienią, drugi jest siewką, jak się dochowam siewek z tego ciemnego to będziesz miała, ale czy on się rozsiewa? ,może z korzenia puszcza? Na razie piękne ma przyrosty i kwitnie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko dziękuję za wiciokrzew - śliczny jest :D
A dzieciaczek naprawdę przesłodki i śliczny ;:167
Różanecznik po przekwitnięciu należy ogłowić, to znaczy wyłamać przekwitnięty kwiatostan . Wtedy po bokach wyrosną młode gałązki, krzew się fajnie zagęści :D
Cudne masz złocienie. U mnie białe zginęły, mam tylko te fuksjowe, a takich jaśniutko różowych nawet nie widziałam :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś może i u mnie zginą? na targu Andzi mówili że to nie zimuje? przynajmniej te czerwone , choć wydaje mi się że to bylina
Wracając do RH tzn. mam całą tą główkę odciąć, czy wyskubać pojedyncze kwiatki ;:131 nie chcę czegoś popsuć to mój pierwszy raz ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko po prostu wyłam cały kwiatostan u podstawy. Będzie widać gdzie, tak jak kończą się przekwitnięte kwiatuszki, a nad pąkami liściowymi, które będą widoczne na gałązce ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”