Storczyki Callanthe cz.II :)
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe cz.II :)
I jakoś żyją i kwitną. Nie zabilas ich. Więc nie rozumiem w czym problem.
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
A nawet jak zabije, to moje pieniadze stracemarta325 pisze:I jakoś żyją i kwitną. Nie zabilas ich. Więc nie rozumiem w czym problem.

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
- marta325
- 1000p
Otóż to.
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Myślę, że chodziło o to, że ktoś kupuje 30-40 roślin o kompletnie innych wymaganiach i nie potrafi temu sprostaćArt pisze: A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp.

Ale wiadomo, że od każdej reguły są wyjątki.
To raczej nie tu ,chyba o innym forum mowa byla ,bo tu nie widze nikogo takiego 

- Alice 12
- 1000p
Kochana to ja nie raz zabilamCallanthe pisze:Myślę, że chodziło o to, że ktoś kupuje 30-40 roślin o kompletnie innych wymaganiach i nie potrafi temu sprostaćArt pisze: A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp.
Ale wiadomo, że od każdej reguły są wyjątki.

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Bo przecież o to chodzi w tym całym interesie. Żeby uczyć się na własnych błędach i zdobywać doświadczenie
I teraz np. wiesz co u Ciebie nie rośnie

I teraz np. wiesz co u Ciebie nie rośnie

- marta325
- 1000p
Pati jak już kupi i wyda kupę kasy, to chyba zaczyna czytać, poszerza swoja wiedzę. I uczy się na bledach. Skad mam wiedzieć, który się do mojego domu nadaje jeśli go nie kupię i nie sprawdzę?
Ja najpierw czytam ,potem kupuje,ale mniejsza z tym.Wiadiomo o co chodzi

- Alice 12
- 1000p
Dokladnie Marta, ja zazwyczaj przed zakupieniem sie orientuje o warunkach uprawy, ale nawet jak nie jestem pewna czy im sprostam to i tak chce sprobowac, bo jezeli mi na czyms zalezy to dlaczego mam sobie odmowic tej probymarta325 pisze:Pati jak już kupi i wyda kupę kasy, to chyba zaczyna czytać, poszerza swoja wiedzę. I uczy się na bledach. Skad mam wiedzieć, który się do mojego domu nadaje jeśli go nie kupię i nie sprawdzę?

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Sprzedam storczyki!
Oooo...widzę wiele emocji (i słusznie) oraz różne zdania, również nieco 'bojowe'
Jestem na Forum od 2007 r. Wierz mi, że na przestrzeni tylu lat wstecz obserwowałam jak upadały całe kolekcje, a osoby kupujące
storczyki "na pęczki" - bo było je stać - po kilku sezonach znikały z czynnego życia Forum. Można się domyślać dlaczego...
Ale storczyki to organizmy żywe, które rosną, odżywiają się, rozmnażają itp., a więc nie odważyłabym się napisać,
że cyt. "nawet jak zabiję, to moje pieniadze strace". Uff... na szczęście lekarze tak nie mogą powiedzieć
Myślę Alice12, że i Ty nie miałaś w swojej wypowiedzi takiej intencji, tylko tak niechcący wyszło. Bo przecież lepiej na kilku (nawet na jednym)
sprawdzić czy podpasują idywidualne domowe warunki i poznawać własne błędy niż narażać wiele naraz.
Kończę temat. Callanthe wybacz, że to w Twoim wątku wyszło

Kasiu, Kasiu, nie tędy droga. Nie chodzi przecież o wytykanie jakiejś osoby, tylko o dobro roślin, które przecież tak kochamy.actus pisze:A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już!Art pisze: Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.![]()
Jestem na Forum od 2007 r. Wierz mi, że na przestrzeni tylu lat wstecz obserwowałam jak upadały całe kolekcje, a osoby kupujące
storczyki "na pęczki" - bo było je stać - po kilku sezonach znikały z czynnego życia Forum. Można się domyślać dlaczego...
marta325 pisze:Art a dlaczego Ci szkoda tych roślin? Jak ktoś je kupuje, to musi je kochać. I bedzie o nie dbał. Co za różnica ile kupi. Jednego, czy 10.
Alice 12 pisze:Kasia ja, ja sobie pozwalam, nie zawsze, ale jak dostane na to finanse to dlaczego nie![]()
W ciagu jednego dnia nawe 20 potrafilam sobie kupic
actus pisze:To kazdego indywidualna sprawa ile moze sobie kupic *.Jak kogos stac na to to niech i 50 miesiecznie kupi ,mnie to absolutnie nie przeszkadza
Alice 12 pisze:A nawet jak zabiję, to moje pieniadze strace
Zgadzam się, że za własne pieniądze mogę sobie kupić nawet 3 szafy nowych ciuchów, zwiedzić świat i to moja prywatna sprawa.Alice 12 pisze:Kochana to ja nie raz zabilamAle chyba wlasnie na wlasnych bledach sie ucze
Ale storczyki to organizmy żywe, które rosną, odżywiają się, rozmnażają itp., a więc nie odważyłabym się napisać,
że cyt. "nawet jak zabiję, to moje pieniadze strace". Uff... na szczęście lekarze tak nie mogą powiedzieć

Myślę Alice12, że i Ty nie miałaś w swojej wypowiedzi takiej intencji, tylko tak niechcący wyszło. Bo przecież lepiej na kilku (nawet na jednym)
sprawdzić czy podpasują idywidualne domowe warunki i poznawać własne błędy niż narażać wiele naraz.
Kończę temat. Callanthe wybacz, że to w Twoim wątku wyszło

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Joasiu teraz to Ty zle interpretujesz... Moja wypowiedz nie byla "bojowa" jak to okreslilas.Konczac juz temat chce dodac de wiekszosc z nas jest tu z milosci do storczykow ,aby dzielic sie doswiadczeniem lub je zdobywac.Aby dzielic sie swoim storczykowym szczesciem z innymi.A to ze ktos stad znika..coz...Byc moze nie zawsze atmosfera zacheca do tego by zostac nie wiem.
- marta325
- 1000p
W sumie komar to też zywa istota, a w nocy go ciapkiem pacnelam. 

Masz poczucie humoru Marto
Zawsze możemy przerzucić się na hodowlę komarów. Będzie można bezkarnie tłuc
Ale to chyba już inne Forum
Zanim tu zajrzałam, byłam przed chwilą na 61 str.Twojego wątku. Syn spytał mnie do czego tak wzdycham
Jutro popytam Cię o różne rzeczy. Dziś już padam...

Ale to chyba już inne Forum

Zanim tu zajrzałam, byłam przed chwilą na 61 str.Twojego wątku. Syn spytał mnie do czego tak wzdycham

Jutro popytam Cię o różne rzeczy. Dziś już padam...
Pozdrawiam, Joanna