Storczyki Callanthe cz.II :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe cz.II :)

Post »

I jakoś żyją i kwitną. Nie zabilas ich. Więc nie rozumiem w czym problem.
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

marta325 pisze:I jakoś żyją i kwitną. Nie zabilas ich. Więc nie rozumiem w czym problem.
A nawet jak zabije, to moje pieniadze strace :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p

Post »

Otóż to.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Art pisze: A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp.
Myślę, że chodziło o to, że ktoś kupuje 30-40 roślin o kompletnie innych wymaganiach i nie potrafi temu sprostać :wink:
Ale wiadomo, że od każdej reguły są wyjątki.
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

To raczej nie tu ,chyba o innym forum mowa byla ,bo tu nie widze nikogo takiego ;:131
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Callanthe pisze:
Art pisze: A nieraz są tam w dodatku storczyki o zupełnie odmiennych wymaganiach temperatury, światła
wilgotności, okresu spoczynku, nawożenia itp.
Myślę, że chodziło o to, że ktoś kupuje 30-40 roślin o kompletnie innych wymaganiach i nie potrafi temu sprostać :wink:
Ale wiadomo, że od każdej reguły są wyjątki.
Kochana to ja nie raz zabilam :D Ale chyba wlasnie na wlasnych bledach sie ucze :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Bo przecież o to chodzi w tym całym interesie. Żeby uczyć się na własnych błędach i zdobywać doświadczenie :wink:
I teraz np. wiesz co u Ciebie nie rośnie :D
sprzedam
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p

Post »

Pati jak już kupi i wyda kupę kasy, to chyba zaczyna czytać, poszerza swoja wiedzę. I uczy się na bledach. Skad mam wiedzieć, który się do mojego domu nadaje jeśli go nie kupię i nie sprawdzę?
actus
1000p
1000p

Post »

Ja najpierw czytam ,potem kupuje,ale mniejsza z tym.Wiadiomo o co chodzi :wink: :wink:
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Ja się staram robić w ten sam sposób :)
sprzedam
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

marta325 pisze:Pati jak już kupi i wyda kupę kasy, to chyba zaczyna czytać, poszerza swoja wiedzę. I uczy się na bledach. Skad mam wiedzieć, który się do mojego domu nadaje jeśli go nie kupię i nie sprawdzę?
Dokladnie Marta, ja zazwyczaj przed zakupieniem sie orientuje o warunkach uprawy, ale nawet jak nie jestem pewna czy im sprostam to i tak chce sprobowac, bo jezeli mi na czyms zalezy to dlaczego mam sobie odmowic tej proby :D W ten sposob zdobywam tez doswiadczenia :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Oooo...widzę wiele emocji (i słusznie) oraz różne zdania, również nieco 'bojowe' :wink:
actus pisze:
Art pisze: Podoba mi się właśnie jak ktoś powoli powiększa swoją kolekcję. Czasem z przerażeniem czytam jak u kogoś w ciągu np. 3 miesięcy
pojawia się z 30, 40 nowych roślin.
A sa tu tacy???To musza być milionerami ,jeśli moga sobie pozwolic na 13 storczykow miesiecznie.Ujawniac sie i to już! :twisted:
Kasiu, Kasiu, nie tędy droga. Nie chodzi przecież o wytykanie jakiejś osoby, tylko o dobro roślin, które przecież tak kochamy.
Jestem na Forum od 2007 r. Wierz mi, że na przestrzeni tylu lat wstecz obserwowałam jak upadały całe kolekcje, a osoby kupujące
storczyki "na pęczki" - bo było je stać - po kilku sezonach znikały z czynnego życia Forum. Można się domyślać dlaczego...
marta325 pisze:Art a dlaczego Ci szkoda tych roślin? Jak ktoś je kupuje, to musi je kochać. I bedzie o nie dbał. Co za różnica ile kupi. Jednego, czy 10.
Alice 12 pisze:Kasia ja, ja sobie pozwalam, nie zawsze, ale jak dostane na to finanse to dlaczego nie :?:
W ciagu jednego dnia nawe 20 potrafilam sobie kupic :D
actus pisze:To kazdego indywidualna sprawa ile moze sobie kupic *.Jak kogos stac na to to niech i 50 miesiecznie kupi ,mnie to absolutnie nie przeszkadza :D
Alice 12 pisze:A nawet jak zabiję, to moje pieniadze strace :D
Alice 12 pisze:Kochana to ja nie raz zabilam :D Ale chyba wlasnie na wlasnych bledach sie ucze :D
Zgadzam się, że za własne pieniądze mogę sobie kupić nawet 3 szafy nowych ciuchów, zwiedzić świat i to moja prywatna sprawa.
Ale storczyki to organizmy żywe, które rosną, odżywiają się, rozmnażają itp., a więc nie odważyłabym się napisać,
że cyt. "nawet jak zabiję, to moje pieniadze strace". Uff... na szczęście lekarze tak nie mogą powiedzieć :wink:

Myślę Alice12, że i Ty nie miałaś w swojej wypowiedzi takiej intencji, tylko tak niechcący wyszło. Bo przecież lepiej na kilku (nawet na jednym)
sprawdzić czy podpasują idywidualne domowe warunki i poznawać własne błędy niż narażać wiele naraz.
Kończę temat. Callanthe wybacz, że to w Twoim wątku wyszło ;:180
actus
1000p
1000p

Post »

Joasiu teraz to Ty zle interpretujesz... Moja wypowiedz nie byla "bojowa" jak to okreslilas.Konczac juz temat chce dodac de wiekszosc z nas jest tu z milosci do storczykow ,aby dzielic sie doswiadczeniem lub je zdobywac.Aby dzielic sie swoim storczykowym szczesciem z innymi.A to ze ktos stad znika..coz...Byc moze nie zawsze atmosfera zacheca do tego by zostac nie wiem.
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p

Post »

W sumie komar to też zywa istota, a w nocy go ciapkiem pacnelam. ;:131
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Masz poczucie humoru Marto :D Zawsze możemy przerzucić się na hodowlę komarów. Będzie można bezkarnie tłuc ;:164
Ale to chyba już inne Forum ;:88
Zanim tu zajrzałam, byłam przed chwilą na 61 str.Twojego wątku. Syn spytał mnie do czego tak wzdycham :)
Jutro popytam Cię o różne rzeczy. Dziś już padam...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”