posiadasz piękną działeczkę,
Działeczka- marzenia się spełniają !
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
Witaj,
będę kibicował. 
Cześć Szymek, dziękuję i zapraszam serdecznie. Ty też niczego sobie, masz piękną pasję i jak my wszyscy za mało miejsca na wszystkie wysiane cudeńka. Zazdroszczę tunbergii, mi wyrosła tylko 1, ale i z tego się cieszę. Też będę wpadać na twój balkonik...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Na Gardenii zakupiłam dalie, trochę lilii i jeżówki których koloru nie miałam. Targi biedne, mało roślin, większość zarezerwowana była już od piątku. Chciałam takie cudne carexy, nie udało się. Mnóstwo żurawek, ale cena jak w sezonie więc nie ma się co rzucać. Wnętrzarskich artykułów do zatrzęsienia, ale to mnie nie interesuje.... no, może zastawa z Bolesławca...
Dzisiaj goszczę mamę, wreszcie możemy pogadać....
Dzisiaj goszczę mamę, wreszcie możemy pogadać....
Ania
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu, miłego tygodnia życzę 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Domagam się później fotek wzrastajacych i kwitnących dalii!
I koniecznie zachowaj opakowania. Trzeba sprawdzać, którzy producenci maja zgodność odmianową i u któryc warto kupować!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Cześć Magdalenko, miłego tygodnia również...
Miłka.. Opakowania oczywiście zachowam, zdjęcia będą na 100 % Posiałam tylko pomponowe od Legutko, trochę kupiłam w swiat cebul.
Miłego tygodnia.. ja zaczynam tydzień w nerwach, wlaśnie wypełniłam wniosek przyjęcia syna do szkoły podstawowej... Mój mały synuś idzie w świat...
Miłka.. Opakowania oczywiście zachowam, zdjęcia będą na 100 % Posiałam tylko pomponowe od Legutko, trochę kupiłam w swiat cebul.
Miłego tygodnia.. ja zaczynam tydzień w nerwach, wlaśnie wypełniłam wniosek przyjęcia syna do szkoły podstawowej... Mój mały synuś idzie w świat...
Ania
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witam moją "nie zwykłą" imienniczkę, Poza imieniem, mamy podobny wiek i jeszcze taką samą ilość dzieci mamy -czyli sztuk dwie
i mamy takiego samego bzika na punkcie działki. Drugi sezon użytkowania rozpoczęłam w ten weekend spaleniem stosów suchych liści. Wszystko budzi się do życia, oby tylko mrozy nie powróciły, bo umrę
Ja nic nie wysiewam do donic, bo miejsca na parapetach brak.
Pozwolisz, że będę zaglądać, gdyż podoba mi się twój bzik działkowy, tak podobny do mojego. No i startujemy z podobnego pułapu, czyli obie w sumie dopiero zaczęłyśmy przygodę z ogródkiem. I bardzo podoba mi się twój styl pisania, poczucie humoru.. No, skoro już Ci tyle nasłodziłam, to czuję się wkupiona w łaski
i rozsiadam się wygodnie w Twoim ogródku i na balkonie ;)
Ja nic nie wysiewam do donic, bo miejsca na parapetach brak.
Pozwolisz, że będę zaglądać, gdyż podoba mi się twój bzik działkowy, tak podobny do mojego. No i startujemy z podobnego pułapu, czyli obie w sumie dopiero zaczęłyśmy przygodę z ogródkiem. I bardzo podoba mi się twój styl pisania, poczucie humoru.. No, skoro już Ci tyle nasłodziłam, to czuję się wkupiona w łaski
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
aneczko1979 pokaz nam swoje włości
my z drugą Anią chętnie pooglądamy , może cos podpatrzymy
Aniu (nyna) chyba się nie obraziśz , że sie tak tu u ciebie panoszę

Aniu (nyna) chyba się nie obraziśz , że sie tak tu u ciebie panoszę
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
zuzola11 pisze:aneczko1979 pokaz nam swoje włościmy z drugą Anią chętnie pooglądamy , może cos podpatrzymy
![]()
Aniu (nyna) chyba się nie obraziśz , że sie tak tu u ciebie panoszę![]()
Panoszcie się kobitki, zapraszam...
Sama obiecuję poprawę, też postaram się pokazywać więcej mojego poletka doświadczalnego. Pamiętam jakie miałam plany co do szybkiego zagospodarowania działki, a dziś choć jest jak jest też jestem szczęśliwa. Co roku coś dokupię, coś dostanę, coś sama wyhoduję... jumy też nie wykluczam...
Dorciu czekam na przesyłkę ze swiata cebul. Na Gardenii szału zakupowego nie było....
Ania
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
Hej
no jakieś foteczki to y się przydały
a włączając sie do rozmowy o orlikach to ja jestem ciekawa czy mi wyrosną same bo posadziłam w tamtym roku i mam nadzieje że wysypały nasionka i wzejdą 
- aneczka1979

Witajcie Dziewczyny
Zuzolu Ty też początkująca. Tak jakoś raźniej mi na duszy, że nie jestem osamotniona z tym startowaniem w nasadzaniu roślinności, by działka była moja -nie po kimś.
Dziękuję Wam za przyjęcie. Nie zakładałam do tej pory swojego wątku, bo sądziłam że nie mam czym się pochwalić
Wszystko młode= małe i tak daleko jeszcze do tego co chciałabym osiągnąć. A lista chciejstw nadal długa
Jednak dziś obudziłam się z przekonaniem, że nadszedł i na mnie czas
Chyba dojrzałam do własnego wątku. Muszę tylko ogarnąć temat z wklejaniem zdjęć, by się od razu otwierały a nie wyskakiwały same linki
Normalnie podjarałam się jak nastolatka! Idę tworzyć swoje miejsce na FO
Dziękuję Dziewczyny za zachętę!
Zuzolu Ty też początkująca. Tak jakoś raźniej mi na duszy, że nie jestem osamotniona z tym startowaniem w nasadzaniu roślinności, by działka była moja -nie po kimś.
Dziękuję Wam za przyjęcie. Nie zakładałam do tej pory swojego wątku, bo sądziłam że nie mam czym się pochwalić
Jednak dziś obudziłam się z przekonaniem, że nadszedł i na mnie czas
Normalnie podjarałam się jak nastolatka! Idę tworzyć swoje miejsce na FO
Dziękuję Dziewczyny za zachętę!
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Hej nyna kope lat
kochana w tym bedziesz siać warzywka? podejrzałam u Ciebie takie fajne skrzynki i takie same planuję na warzywniaczek

Wstawiasz za duże fotki, poprawiłam. /Iwona
kochana w tym bedziesz siać warzywka? podejrzałam u Ciebie takie fajne skrzynki i takie same planuję na warzywniaczek

Wstawiasz za duże fotki, poprawiłam. /Iwona
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Gosieńko, wiesz co to jest? To jest podzielony na części kompostownik z OBI. Właśnie dzisiaj miałam wolne w związku z inspekcją na działkach i zaczęłam trochę grabić, wrzuciłam do jednego trochę liści, gałązek, na to pójdzie ziemia do warzyw i grządka gotowa.
Dziasiaj jak na złość córcia długo się kręciła i nie mam juteraz czasu, żeby wstawić zdjęcia, jutro pokażę jak tworzyłam rabatkę pod jeżówki. Wiosna powolutku przychodzi, obudził się rabarbar, orliki też już rozwijają listki.
Leosiu, ja w pierwszym roku wyrywałam garściami orliki, tyle ich miałam w takim dziwacznym niebieskim kolorze za którym w ogrodzie nie przepada, ale jak u innych forumowiczów zobaczyłam kolory i odmiany pełne, zwariowałam... Zamówiłam już 3 pełne odmiany i dostałam prezenty od cudownych kobietek z forum. Wszystko czeka na wysianie, nie zawiedziesz się, naprawdę musi się dla nich znaleźć miejsce.... Jak się czujesz mamusiu?
Ja bardzo chciałam mieć szybko po Mateuszu drugie dziecko, ale musiałam prosić M aż 4 lata.
Gdybym miała z 10 lat mniej i kilka mln z lotto na koncie postarałabym się jeszcze o jakieś dzieciątko....
Dziasiaj jak na złość córcia długo się kręciła i nie mam juteraz czasu, żeby wstawić zdjęcia, jutro pokażę jak tworzyłam rabatkę pod jeżówki. Wiosna powolutku przychodzi, obudził się rabarbar, orliki też już rozwijają listki.
Leosiu, ja w pierwszym roku wyrywałam garściami orliki, tyle ich miałam w takim dziwacznym niebieskim kolorze za którym w ogrodzie nie przepada, ale jak u innych forumowiczów zobaczyłam kolory i odmiany pełne, zwariowałam... Zamówiłam już 3 pełne odmiany i dostałam prezenty od cudownych kobietek z forum. Wszystko czeka na wysianie, nie zawiedziesz się, naprawdę musi się dla nich znaleźć miejsce.... Jak się czujesz mamusiu?
Ja bardzo chciałam mieć szybko po Mateuszu drugie dziecko, ale musiałam prosić M aż 4 lata.
Ania
- aneczka1979

Witaj Kochana. Przytuptałam do Ciebie na fotki, by mieć po nich kolorowe sny a tu klops.
Jak czytałam Twoją wypowiedź o trzecim dziecku, to jakbym siebie słyszała... tak samo myślę: parę latek mniej i więcej zer na koncie...
Hah! I na dodatek mój Em też chciał mieć tylko jedno dziecko (sam pochodzi z licznej rodziny, gdzie był tym najstarszym) i o drugim nie chciał słuchać. Też musiałam namawiać
No nic. Liczę na fotki w dniu jutrzejszym. Do zobaczenia
Jak czytałam Twoją wypowiedź o trzecim dziecku, to jakbym siebie słyszała... tak samo myślę: parę latek mniej i więcej zer na koncie...
Hah! I na dodatek mój Em też chciał mieć tylko jedno dziecko (sam pochodzi z licznej rodziny, gdzie był tym najstarszym) i o drugim nie chciał słuchać. Też musiałam namawiać
No nic. Liczę na fotki w dniu jutrzejszym. Do zobaczenia