Ogród w dolinie część 2
- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 2
W zeszłym roku sadziłam cebulowe przy latarce
.Wszystkie zmarzły
.Jak wykopię przy latarce to mogą zgnić przez zimę

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Może mamafrania zapomniała zasypać dołki, albo nornice wcięły!
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładna ta rabata przed domem
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- mamafrania

Niestety Masko,mróz był silniejszy
Ale ja się nie poddaję.Sadzę teraz znowu.W dzień 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, zdjęcia jak zwykle fantastyczne
Najfajniejsze różane pączki i trzy daturowe trąbki 
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
tak a te wyciągnięte trąbki takie fajne
a te pierwsza fotka to słonecznik prawda ?? cudowny świat makro 
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aniu, fotki jak zawsze cudowne
Mój ty Miszczu 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu artystko - piękne zdjęcia!
- mamafrania

Wspaniałe portrety roślin.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć, odrabiam zaległości po awarii neta. Znów sporo ciekawych fotek wkleiłaś.
Nowe poszerzenie rabaty o żurawki bardzo udane kolorystycznie, dodało wdzięku. Mam tylko wątpliwości czy nie za gęsto posadziłaś? zaraz będziesz przesadzać,no chyba że na zdjęciu nie widać dobrze perspektywy.
Nowe poszerzenie rabaty o żurawki bardzo udane kolorystycznie, dodało wdzięku. Mam tylko wątpliwości czy nie za gęsto posadziłaś? zaraz będziesz przesadzać,no chyba że na zdjęciu nie widać dobrze perspektywy.
- sweety

Misiu (lora)! Faktycznie żurawki dodały rabacie 'rumieńców'
Efekt mi mnie się podoba!
Sławku (slanka-flora)! Tak już jest, że matki -Polki wszystko potrafią. Tak jest od wieków. I nie sądzę, by odbierało nam to delikatność, czy kobiecość. A że potrafię naprawić spłuczkę, czy biegle posługuję sie wkretarko - wiertarką...
Anetko (_ninetto_)! Niestety aż tak uporządkowanie nie jest. Ani tak wypielone, mimo że poświęcam temu kaądą wolną chwilę. Niekiedy jednak mi się nie chce i koniec
dziękuję za komplementy
Kubasia! Dobry sprzęt to podstawa. No i skusiłam się na kolejne żurawki, a na wiosnę zamierzam powtórzyć taki manerw
No i TYLKO SAMODZIELNIE. Taka mam zasadę!
Misiu (Maska)! Pięknie to ujęłaś 'cacana;! dziękuję
Taczka może nie wygląda wytwornie, ale to w końcu taczka. No i na razie żadnej zimy, żadnego śniegu i żadnego odśnieżania!
Miłko (takasobie)! Taczka zrobiła na forum furorę
Kapustę kupiłam jako sadzonkę, ale w tym roku zamierzam spróbowac wysiać sama. Mam już nawet nasionka. Świetnie, że Ci się podoba
Iguś!
Dostałam pochwałę od eksperta. Do rad się zastosuję! Dziękuję 
Sławku (slanka-flora)! Tak już jest, że matki -Polki wszystko potrafią. Tak jest od wieków. I nie sądzę, by odbierało nam to delikatność, czy kobiecość. A że potrafię naprawić spłuczkę, czy biegle posługuję sie wkretarko - wiertarką...
Anetko (_ninetto_)! Niestety aż tak uporządkowanie nie jest. Ani tak wypielone, mimo że poświęcam temu kaądą wolną chwilę. Niekiedy jednak mi się nie chce i koniec
Kubasia! Dobry sprzęt to podstawa. No i skusiłam się na kolejne żurawki, a na wiosnę zamierzam powtórzyć taki manerw
Misiu (Maska)! Pięknie to ujęłaś 'cacana;! dziękuję
Miłko (takasobie)! Taczka zrobiła na forum furorę
Iguś!
- sweety

Olu (Maliola)! Może nie tyle się wypogodziło, co przestało padać. Ale mokro było bardzo. Dzięki temu jednak łatwiej sie kopało. A jak potem wyglądałam
Dzis natomiast od rana pieknie świeci słonko. Dziś zatem 'akcja cebule'!
Krysiu (Ignis05)! Mam nadzieję, ze u mnie GdF będzie rosła bez perturbacji. U nas zawsze jest dużo sniegu, więc... To piękna róża, a z fioletowym clematisem powinna wyglądać zjawiskowo
Faktycznię trochę się napracowałam, choć najwięcej siły kosztowało mnie sprzatąnie po! Kompostownik mam na samej górze działki. Tam też mam pryzmę z kamieniami, które potem wykorzystuje na różne sposoby w ogrodzie. Ale cieszę się, że nakład pracy odbija sie na efektach
Agnieszko (Aguniada)! Dziękuję
Dziś mam nadzieję mi się uda. Wszystko zależy od tego, kiedy uda mi się wyrwać z pracy. W weekned masz to jednak jak w banku. Postaram się zrobić zdjęcia byś mogła ocenić perspektywę. Nie jest to jednak łatwe, bo działka jest dość wąska i długa, a do tego za domem się wznosi. Ale się postaram!
Aniu (wielkakulka)! Pogoda ducha pomaga przede wszystkim tej osobie, która ją ma. Człowiek zaraz sie lepiej czuje
I to jest najważniejsze.
Basiu (fiskomp)! A po co beton
I tak sie dobrze trzymają, a i zawsze można coś zmienić i to bez użycia eMa. Witam Cię w moim ogródku i zapraszam częściej 
Krysiu (Ignis05)! Mam nadzieję, ze u mnie GdF będzie rosła bez perturbacji. U nas zawsze jest dużo sniegu, więc... To piękna róża, a z fioletowym clematisem powinna wyglądać zjawiskowo
Agnieszko (Aguniada)! Dziękuję
Aniu (wielkakulka)! Pogoda ducha pomaga przede wszystkim tej osobie, która ją ma. Człowiek zaraz sie lepiej czuje
Basiu (fiskomp)! A po co beton
- sweety

Nelu (Alionuszka)! Doczekałam się, że i do mnie zajrzałaś
faktycznie mamy podobne rośliny. Jednak moja passiflora jakoś nie zawiązała owoców. Ale nie żałuję. Natomiast psianka nadal wygląda bardzo dobrze. Wcale po niej nie widać jesieni. Trochę przeszkadza mi w niej to, że strasznie śmieci przekwitniętymi kwiatami. Mam przez to wieczne zamiatanie w ganku! datura jest także tegoroczna samodzką i kwitnie. Zresztą nigdy nie miałam z tym problemu. A nawoziłaś ją? Swoją nawożę magiczną siłą.
Aniu (mamafrania)! Mieczyków nie miałam dużo, więc poszło szybko. Ptzy latarce nie próbowałam
Poza tym w to miejsce chciałam wsadzić chryzantemę, więc sama rozumiesz - miałam mocną motywację! Jakoś mnie w tym roku wzięło na te kwiaty... Chciałabym by udało mi się je przezimować!
Aguś (AgaNet)! Podzielam w 100% Twoje zdanie na temat żurawek. Co prawda miałam już nie sadzić w tym sezonie, ale skoro Iga napisała mi, że jest dobry moment, to nie miałam wyboru
Zaczęłam od takiej, jaką i Ty masz. Ale skoro tak ładnie u mnie rosną...
Teresko! Lodziu! Moniu! Marysiu (Misiu)! Aniu (mamafrania)Dzięki Wam za pochwały
Zaczęłam faktycznnie od słonecznika. A daturom znowu nie odpuściłam. Teraz dają prawdziwy koncert w kwitnieniu!
April! Trochę zdjęć faktycznie dodałam
Iga twierdzi, że dobrze posadziłam żurawki, a to w końcu ekspert w tej dziedzinie. Zawsze jednak moge przesadzić
Fajnie, że znowu jesteś!
Aniu (mamafrania)! Mieczyków nie miałam dużo, więc poszło szybko. Ptzy latarce nie próbowałam
Aguś (AgaNet)! Podzielam w 100% Twoje zdanie na temat żurawek. Co prawda miałam już nie sadzić w tym sezonie, ale skoro Iga napisała mi, że jest dobry moment, to nie miałam wyboru
Teresko! Lodziu! Moniu! Marysiu (Misiu)! Aniu (mamafrania)Dzięki Wam za pochwały
April! Trochę zdjęć faktycznie dodałam
- mamafrania

Koniecznie napisz proszę jak chryzantema przetrwa zimę.Chciałabym i boję się.Nie lubię jak mi coś się marnuje.Już wolę tego nie mieć.