Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły
Madzia jednym słowem kotki na myszy sie wypięły 

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nic dodać nic ująć Lucynko
Nawet przez chwilę postanowiły zwrócić się frontem do problemu, ale pozostawszy w tej pozycji chyba stwierdziły, że najpierw drzemka:

Nawet przez chwilę postanowiły zwrócić się frontem do problemu, ale pozostawszy w tej pozycji chyba stwierdziły, że najpierw drzemka:

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Madziu, może kociaki robią na drugiej zmianie i dopiero w nocy się wezmą za te myszki
Myślałam i chyba słusznie
, o tych drzewach na końcu, takim lasku 

Myślałam i chyba słusznie

Przesłodkie kociaki, Magda! Moje leniły się dziś przez cały dzień
Świetnie wyglądają poduchy, które sobie ostatnio zamówiłaś - kolorystyka rwie oczy
Ja dziś zmieniałam zasłony, bieżniki, serwety, poduchy i mam dom w odcieniach, które lubię chyba najbardziej...
Akcja 'obornik' mnie zaskoczyła... to już? Myślałam, że tak lekko sobie o niej napisałaś, a to się po prostu wydarzyło
To lubię 
Piękny ogród nie za kilkanaście lat, ale za kilka; mało tego, już w przyszłym sezonie zobaczysz zmiany... Ja jestem przeciekawa, które rozwiązania wdrożysz ostatecznie...
Dobrej nocy!

Świetnie wyglądają poduchy, które sobie ostatnio zamówiłaś - kolorystyka rwie oczy

Akcja 'obornik' mnie zaskoczyła... to już? Myślałam, że tak lekko sobie o niej napisałaś, a to się po prostu wydarzyło

Piękny ogród nie za kilkanaście lat, ale za kilka; mało tego, już w przyszłym sezonie zobaczysz zmiany... Ja jestem przeciekawa, które rozwiązania wdrożysz ostatecznie...
Dobrej nocy!
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ooo, to dla kotów te poduchy kupione.
I jak tu w takich warunkach myśleć o polowaniu. 

- variegata
- 1000p
Kasiu, moje koty to są bardzo łowne owszem, ale tylko jak wyjdą do ogrodu.
Filemon jako maczo-kot myszy przynosi, drugi, czyli Makaron dokańcza na tarasie, Kicia wnosi do domu a czwarty....no dobra, Jarmark nie jest łowny (On przez swoje nieszczęśliwe życie zarówno myszy jak i śmieci się najadł. A najwięcej to strachu i bólu, dlatego teraz postanowił być kotem niełownym, poduszkowym co zresztą pokazałam Wam na powyższym obrazku)
Aguś, bardzo się cieszę, że udało Ci się pozmieniać swoje wnętrza. Takie zmiany są bardzo miłe, ponieważ wprowadzają nastrój nowości i odświeżenia, nawet jeśli zmieniasz na te same co roku.
Jeśli chodzi o ogród, to jestem zainspirowana wątkami, które odwiedzam i dlatego wierzę w to, że można osiągnąć bardzo wiele jeśli robi się to mądrze i wg.planu. Tak zwane "spontaniczne nasadzenia" można realizować dopiero jak się już stworzy tzw. szkielet. Obornik jest jak widzisz takim pierwszym etapem z serii tych działań wg.planu, czyli tam gdzie na pewno ma być trawa odbyło się nawożenie obornikiem.
Iga, moje ulubione filcowe poduchy wyciągam tylko od święta, bo te dopiero mają wzięcie
A zresztą sama wiesz jak to jest ze zwierzakami, nie takie takie rzeczy im wybaczamy...
Bardzo wszystkim dziękuję za odwiedzanie mojego wątku
Bardzo mnie to mobilizuje do pracy
Mam zamiar dołączyć do wspólnego zamówienia z kujawiankami z http://www.floribunda.pl/ i tak powstała taka oto lista na już:
Bordure Rose (Delbara) + Mariatheresia+ (Pink Fairy?) do donicy wyższej na tarasie żwirowym
Bonica+ Baronesse do donicy niższej
pnące do przemieszania (posadzenia w grupy) na kratce-pergoli pod ścianą.
Louis Odier
Pink Don Juan
New Dawn
Flammentanz
Eden Rose
i Chopin i Angela do sadzenia pnącym w nogi
Jeszcze się zastanawiam nad zestawem Harlow Carr (Aushouse), Gemma (Harlagoon) i Natasha Richardson na taras do pojemnika, takiego dłuższego pod ścianą?
Jakieś uwagi, podpowiedzi? Przypominam, ze szukam róż terminatorek.
Filemon jako maczo-kot myszy przynosi, drugi, czyli Makaron dokańcza na tarasie, Kicia wnosi do domu a czwarty....no dobra, Jarmark nie jest łowny (On przez swoje nieszczęśliwe życie zarówno myszy jak i śmieci się najadł. A najwięcej to strachu i bólu, dlatego teraz postanowił być kotem niełownym, poduszkowym co zresztą pokazałam Wam na powyższym obrazku)
Aguś, bardzo się cieszę, że udało Ci się pozmieniać swoje wnętrza. Takie zmiany są bardzo miłe, ponieważ wprowadzają nastrój nowości i odświeżenia, nawet jeśli zmieniasz na te same co roku.
Jeśli chodzi o ogród, to jestem zainspirowana wątkami, które odwiedzam i dlatego wierzę w to, że można osiągnąć bardzo wiele jeśli robi się to mądrze i wg.planu. Tak zwane "spontaniczne nasadzenia" można realizować dopiero jak się już stworzy tzw. szkielet. Obornik jest jak widzisz takim pierwszym etapem z serii tych działań wg.planu, czyli tam gdzie na pewno ma być trawa odbyło się nawożenie obornikiem.
Iga, moje ulubione filcowe poduchy wyciągam tylko od święta, bo te dopiero mają wzięcie

Bardzo wszystkim dziękuję za odwiedzanie mojego wątku

Bardzo mnie to mobilizuje do pracy

Mam zamiar dołączyć do wspólnego zamówienia z kujawiankami z http://www.floribunda.pl/ i tak powstała taka oto lista na już:
Bordure Rose (Delbara) + Mariatheresia+ (Pink Fairy?) do donicy wyższej na tarasie żwirowym
pnące do przemieszania (posadzenia w grupy) na kratce-pergoli pod ścianą.
Louis Odier
Pink Don Juan
New Dawn
Flammentanz
Eden Rose
i Chopin i Angela do sadzenia pnącym w nogi
Jeszcze się zastanawiam nad zestawem Harlow Carr (Aushouse), Gemma (Harlagoon) i Natasha Richardson na taras do pojemnika, takiego dłuższego pod ścianą?
Jakieś uwagi, podpowiedzi? Przypominam, ze szukam róż terminatorek.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To ja poczekam dwa lata, jeżeli Tobie będą rosły może przekonam się do róż. 

Dzień dobry
Mam jedną uwagę Madziu, a mianowicie Chopin nie nadaje się żadnej innej róży 'w nogi'. Mój w drugim sezonie osiągnął wysokość 1,8m i był również szerokim krzakiem... jeśli w nogi, to coś okrywowego...
Tu spadł śnieg...
Miłego!

Mam jedną uwagę Madziu, a mianowicie Chopin nie nadaje się żadnej innej róży 'w nogi'. Mój w drugim sezonie osiągnął wysokość 1,8m i był również szerokim krzakiem... jeśli w nogi, to coś okrywowego...
Tu spadł śnieg...

Miłego!
- kasia_rom
Madziu, rzeczywiście Chopin to duża róża, Angela także .
Czy chcesz powsadzać po 3 i 2 róże do jednej donicy?
Czy chcesz powsadzać po 3 i 2 róże do jednej donicy?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Moja lista podobna
poza Eden Rose, New Dawn, Luis Odier, Bonicą
są: Mary Rose, White New Dawn, Aspirin Rose, Winchester Cathedral, Blue Girl, Iceberg, Madame Plantier, Constance Spry, Indigolette, Octavia Hill, The Fairy.
Oczywiście będę musiała coś wykreślić

poza Eden Rose, New Dawn, Luis Odier, Bonicą
są: Mary Rose, White New Dawn, Aspirin Rose, Winchester Cathedral, Blue Girl, Iceberg, Madame Plantier, Constance Spry, Indigolette, Octavia Hill, The Fairy.
Oczywiście będę musiała coś wykreślić

- variegata
- 1000p
Iga a już myślałam, że będziesz krzyczeć
No zaryzykuje, bo nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała.
Aguś, masz rację. Ja uwzględniam to, że jak któraś wyrośnie nieco bardziej w górę to nie będzie to miało wpływu na kształt kompozycji. Bardzo dziękuje za słuszną uwagę, tym bardziej, że właśnie u Ciebie moja miłość do Chopina się rozpoczęła
Kasiu, tak:
Za dużo?
A Chopin i Angela, (faktycznie źle to napisałam
)-one są tylko teoretycznie 'w nogi', ale jak urosną wysokie to też będzie dobrze. Typowo 'pod nogi' posadzę okrywowe.
Aprilku, moja lista już i tak dość skrócona w porównaniu do tego co naskrobałam w piątek na 'brudno'
Ale po pierwsze wielu odmian z "listy chciejstw" w tym sklepie nie ma a po drugie nie mam miejsca na pozostałe ( na razie).
Myślę, ze nie wykreślisz a nawet jeśli to szybko uzupełnisz to puste miejsce na liście inną różą.
To taka nowa choroba na FO
Nawet Iga się łamie...

No zaryzykuje, bo nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała.
Aguś, masz rację. Ja uwzględniam to, że jak któraś wyrośnie nieco bardziej w górę to nie będzie to miało wpływu na kształt kompozycji. Bardzo dziękuje za słuszną uwagę, tym bardziej, że właśnie u Ciebie moja miłość do Chopina się rozpoczęła

Kasiu, tak:
Za dużo?

A Chopin i Angela, (faktycznie źle to napisałam

Aprilku, moja lista już i tak dość skrócona w porównaniu do tego co naskrobałam w piątek na 'brudno'

Ale po pierwsze wielu odmian z "listy chciejstw" w tym sklepie nie ma a po drugie nie mam miejsca na pozostałe ( na razie).
Myślę, ze nie wykreślisz a nawet jeśli to szybko uzupełnisz to puste miejsce na liście inną różą.
To taka nowa choroba na FO

Nawet Iga się łamie...

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Madziu, widzę, że szalejesz ogrodowo na całego
Dobre rozwiązanie przyjęłaś, wiosną nie będziesz mieć czasu na planowanie
Będę podglądać twoje poczynania bo plany zapowiadają się ciekawie 

- kasia_rom
Madziu, za dużo, po jednej wystarczy one się rozrosną
Różę w donicach bardzo dobrze i szybko rosną, mają dobrą ziemię i często podlewane

Różę w donicach bardzo dobrze i szybko rosną, mają dobrą ziemię i często podlewane

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Madzia ja też kibicuję ci z całego serca 

- variegata
- 1000p
kasia126126
Dziękuję
kasia_rom te donice są spore a ja niecierpliwa i od razu chce mieć efekt "łał"
Poza tym w przyszłości i tak z tych donic pójdą na rabaty, bo ja lubię zmiany w kompozycjach donicowych
Myślisz, że w jeden sezon się rozrosną i będzie im za ciasno?
Lucy

Dziękuję

kasia_rom te donice są spore a ja niecierpliwa i od razu chce mieć efekt "łał"

Poza tym w przyszłości i tak z tych donic pójdą na rabaty, bo ja lubię zmiany w kompozycjach donicowych

Myślisz, że w jeden sezon się rozrosną i będzie im za ciasno?
Lucy

Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)