Piękna lewizja
Ogródek Goni@k
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kiepska ze mnie gospodyni ,nigdy mnie nie ma gdy są goście
Isiu ,ta zółtokwitnąca kępka to delosperma ,bardzo ją lubię ,rozświetla skalniak niczym miniaturowe słoneczko.
Moniko,niestety nie znam roślinki z ostatniej fotki .Posadziłam ją w zeszłym roku a dopiero w tym sezonie zakwitła .
Agrazko ,mnie też zadziwia tempo wzrostu roślin na skalniaku ,w porównaniu do zeszłego roku różnica jest ogromna .Nawet żurawki z małych sadzonek zmieniły sie w okazałe kępy .
Dorotko ,dzięki za miłe słowa ,to prawda ogrom pracy był ogromny ale warto było
Asiorku ,piesio jest bardzo ruchliwy i ciągle sie plącze pod nogami ale uwielbia hasanie po ogródku .
Isiu ,ta zółtokwitnąca kępka to delosperma ,bardzo ją lubię ,rozświetla skalniak niczym miniaturowe słoneczko.
Moniko,niestety nie znam roślinki z ostatniej fotki .Posadziłam ją w zeszłym roku a dopiero w tym sezonie zakwitła .
Agrazko ,mnie też zadziwia tempo wzrostu roślin na skalniaku ,w porównaniu do zeszłego roku różnica jest ogromna .Nawet żurawki z małych sadzonek zmieniły sie w okazałe kępy .
Dorotko ,dzięki za miłe słowa ,to prawda ogrom pracy był ogromny ale warto było
Asiorku ,piesio jest bardzo ruchliwy i ciągle sie plącze pod nogami ale uwielbia hasanie po ogródku .
- lila31

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Małgosiu dawno do Ciebie nie zaglądałam.
Muszę przyznać, że ślicznie masz skomponowane rośliny. Bardzo przyjemnie się ogląda, wszystko jest dobrane tak harmonijnie, i tworzy piękną całość. Poszczególnych roślin nie będę chwalić, inni to już zrobili, chociaż kolekcja tulipanów bardzo bogata i piękna.
Masz lewizję w ślicznym kolorze. Czy ona rzeczywiście jest taka łososiowa, czy to przekłamanie zdjęcia?
Gosiu jak zachowuje się Twoja mahonia?
Wklej jej zdjęcie po przekwitnięciu, moja po długim czasie namysłu, wypuściła pierwsze nowe liście ale chorowała dłuższy czas i już myślałam, że pójdzie na straty.
Muszę przyznać, że ślicznie masz skomponowane rośliny. Bardzo przyjemnie się ogląda, wszystko jest dobrane tak harmonijnie, i tworzy piękną całość. Poszczególnych roślin nie będę chwalić, inni to już zrobili, chociaż kolekcja tulipanów bardzo bogata i piękna.
Masz lewizję w ślicznym kolorze. Czy ona rzeczywiście jest taka łososiowa, czy to przekłamanie zdjęcia?
Wklej jej zdjęcie po przekwitnięciu, moja po długim czasie namysłu, wypuściła pierwsze nowe liście ale chorowała dłuższy czas i już myślałam, że pójdzie na straty.
-
goni@k

- Kontakt:
Lilu ,dziękuję za słowa uznania
Wycięłam sporo pędów z chorymi liści a całą roślinę pryskałam Topsinem kilkakrotnie.
Teraz powoli wraca do formy ,wypuściła nowe pędy co mnie bardzo cieszy .

Lewizja ma faktycznie taki łososiowy kolor ,szkoda tylko ,że tak krótko kwitnielila31 pisze: Masz lewizję w ślicznym kolorze. Czy ona rzeczywiście jest taka łososiowa, czy to przekłamanie zdjęcia?
Moja też bardzo chorowała.lila31 pisze:zdjęcia?
Wycięłam sporo pędów z chorymi liści a całą roślinę pryskałam Topsinem kilkakrotnie.
Teraz powoli wraca do formy ,wypuściła nowe pędy co mnie bardzo cieszy .

-
goni@k

- Kontakt:
Asiorku ,swoją chorą mahonię pryskałam preparatem grzybobójczym o nazwie Topsin .JSZFRED pisze:Kobitki moja mahonia tez bardzo choruje, ale nic nie puszcza czym ja popryskać, myślałam że suki ja podlewaja,
Pozdrowionka
Jak już wcześniej pisałam wycięłam sporo porażonych chorobą pędów .
Efekty moich działań widać na fotkach.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Gosieńko, znowu mogę sobie tylko powzdychać
Juką mnie zaskoczyłaś....u mojej nie ma nic, czyli znowu nie zakwitnie....diablica uparta 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
goni@k

- Kontakt:
W zasadzie ta lilia już przekwita ,wcześniej wyglądała bardziej atrakcyjnie.darob66 pisze:Cudną Masz tą czerwoną pełną lilię.
Pozdrawiam Marzena
Troszkę ją podpędziłam w domu dlatego tak wcześnie zakwitła

Ogródek kwitnie na potęgę ,w zasadzie codziennie coś mnie mile zaskakuje.
Powoli widać efekty mojej ciężkiej pracy