bo zapomniałam jesienią..
a mam jakiś..
Ten co przedostatnio kupiłam to mi szczypioreczek w lodówce wypuszczał

Po kilkanaście cebulek tulipanów, krokusów i więcej nie pamiętam nawet, co sadziłam, chyba czosnek ozdobny w kilku skupiskach. Na razie tam cisza.Marzenka79 pisze:Aśka troszkę to znaczy ile?
Str. 3 tego wątku /19-03-2012/richu pisze:Może zadam trochę nietypowe pytanie: jak oszukać czosnek aby zimowy posadzony wiosną miał ząbki?
Dodam, że multipalety z posadzinym czosnkiem przechowywałam w zimnej piwnicy.lobuzka pisze:Posadzony w lutym do multipalet czosnek zimowy dzisiaj wysadziłam do gruntu. Jestem ciekawa efektu końcowego(dla porównania mam czosnek posadzony jesienią).
Lobuzko, a jaką masz temperaturę w piwnicy i kiedy sadzisz swój czosnek do wielodoniczek?lobuzka pisze:Str. 3 tego wątku /19-03-2012/richu pisze:Może zadam trochę nietypowe pytanie: jak oszukać czosnek aby zimowy posadzony wiosną miał ząbki?Dodam, że multipalety z posadzinym czosnkiem przechowywałam w zimnej piwnicy.lobuzka pisze:Posadzony w lutym do multipalet czosnek zimowy dzisiaj wysadziłam do gruntu. Jestem ciekawa efektu końcowego(dla porównania mam czosnek posadzony jesienią).
Efekt końcowy - dorodne główki, niczym nie różniące się od tych posadzonych jesienią.
W tym roku powtórka