Mój fijoł 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 4

Post »

Ewa, i ciągle będziesz zasypywać, bo przymrozki, i tak do połowy maja do zimnej Zośki.
Niech się hartują koleżanki różyczki.
To jest moje zdanie, najwyżej, jakby coś wyskoczyło ponad normę -5C, to przemarznięte zetnę, a odbiją z tego co pod ziemią.
Na tyle lat miałam tylko jeden przypadek, kiedy na początku czerwca wyskoczył mróz - 9 C. Wtedy tylko pączki podmarznięte wisiały.
Pierwsze kwitnienie opóźniło się bardzo ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka, w zasadzie masz rację :D Najchętniej zostawiłabym wszystkie róże odkryte (znów setka kopców :( ), ale to zależy, jaki ten przymrozek ma być. Pewne jest to, że liści na starych różach jeszcze nie ma, tylko czerwone pąki. W zeszłym roku na ogrodników dużo roślin straciło pąki i przyrosty, ale nie róże-było -10 :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też sie matrwię o te różyczki. Przymrozek z tego co czytałam ma być z soboty na niedzielę i z niedzieli na poniedziałek. Ale ja już chyba nie będę róż okrywać. Dały rady przy -27 to poradzą sobie i teraz. Pewnie, że szkoda mi tych pączków ale moze nie będzie tak źle i te prognozy się nie sprawdzą. Często tak bywa przecież, ze trafiajaą z prognozą jak kulą w płot.

Mnie dopiero czeka sadzenie roślin od Pana Marka. Cała paka stoi na balkonie. Dopiero w sobotę je zadoniczkuję.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Strach czytać o tych mrozach . Nie bardzo pamiętam , ale u nas tak źle nie było :? .
Ewuniu , faktycznie - pracowita dziewczyna jesteś ;:63 Ja wczoraj zebrałam tylko suche liście i poobcinałam badyle .Nic więcej . A przede mną pracy huk - marnie mi to idzie w tym roku.
Rośliny od p. Marka wczoraj przyszły , sadzić będę część dzisiaj , a resztę jutro do doniczek .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ida, ja chyba z lenistwa już nie będę powtórnie kopcować-choć to zależy od tego, ile zapowiedzą w prognozie. Jeżeli poniżej -10, to chyba się zmobilizuję :evil: Z zamówienia u p. Marka zostały mi hosty i liliowce do posadzenia w doniczkach-reszta już w ziemi.
Danusia, na rabatach przy domu mam jeszcze bałagan po zimie :oops: Te skrajne już posprzątałam przynajmniej z zeschlaków. Czeka mnie jeszcze dużo pracy, bo zaplanowałam sobie 4 całkiem nowe rabaty ;:223 Dobrze, że tania siła robocza zdejmuje darń-kopanie to moja działka, bo nikt nie zrobi tego lepiej :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jak ja dobrze znam to,że nikt nie zrobi lepiej.Też nie daam się nikomu dotknąć do ogrodu chyba,że potrzebna duża siła.Ja posadziłam już wczoraj wszystko,rabatę na hosty miałam przygotowaną wcześnie.Jestem zadowolona z sadzonek,dorodne,zdrowe,warto było zamówić.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, nie zawsze jestem przekonana, że zrobię lepiej :;230 Dotyczy to tylko kopania. Już się przekonałam, że porządne wybranie zielska oszczędza pracy później, a moi mężczyźni wolą kopać szybko :evil:
Mnie też podobały się sadzonki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewaciu, :D nie śmiałam pytać, a po co te e-papierosy i co to jest :roll: .
Wyszłam z tego już ponad trzy lata i się nie doszkalam. :;230
Sama sobie odpowiedziałaś, co do kopczykowania ponownie róż. Ja nic nie robię najwyżej będę cięła.
Raczej zadbam, żeby się teraz zahartowały i wzmocniły. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Juz gdzies byla mowa o e-papierosach, dla mnie sa troche upierdliwe ale mozna przezyc. Palilam je 2 lata chyba ale w czasie przeprowadzki, wygodniej bylo ze zwyklymi i tak do tej pory zostalo.
Chociaz ostatnio juz mialam wyciagac pudlo z zabawkami, tylko przez ten ogrodek czasu nie bylo :wink: zawsze cos hihi
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jula, to Ty też kurzysz.................. :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Ewa!
Dużo juz zrobilas, bliżej do końca :uszy
E-faje palę od pól roku i bardzo sobie chwale ;:209 nie śmierdzą, maja odjechane smaki i minimalna dawkę nikotynki ;:333 moge sobie palić w domku, do analogowych na razie nie mam ochoty wracać ;:222
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pastellka kurze, moze nie duzo ale jednak.
Kasik wlasnie, to ze w chalupie mozna popalic, bylo dla mnie kopem zeby sobie zafundowac. Nigdy nie palilam w domu a zaczelo mnie draznic wychodzenie na taras zima ... ale teraz mam palarnie na dole w gospodarczym, to jakos tak odsuwam wyciagniecie pudla.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, zanim wróciłam z ogrodu, Jule już Ci wszystko wytłumaczyła :D Skończyłam kopać rabatkę różaną-mogę brać się za następne ;:oj
Jule, pewnie w końcu rzucę :D M pali e-papierosy od trzech tygodni i przestał kaszleć.
Kasia, ciągle sadzę :D Dziś w przerwach w kopaniu posadziłam 4 lilie, 8 liliowców, 2 tawułki i 2 róże. Teraz odpocznę pół godzinki i padnę.
Jule, palenie w domu stało się dla mnie kuszące od kiedy M zaczął z e, bo wyrzucił mnie razem z moim nałogiem na dwór (lub do piwnicy :shock:). A ja się daję, bo najlepiej nie palić wcale :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuniu robisz całymi dniami, kopiesz, sadzisz, przesadzasz, pracowita dziewczyna z Ciebie. Moje Christiny też takie krótko przycięte, siedzą teraz w wiadrach i mają za zadanie się wzmocnić.
Ach te kurzenie to Wam kiedyś źle się odbije na zdrowiu, a już myślałam że się z tym uporałaś. Jula też się przyznała do kurzenia. ;:222

Ewuniu Kamila ma jeszcze jakieś Jacqueline du Pre bo chyba zamówiła więcej niż było chętnych. ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, choćbym płakała, włosy z głowy darła-szlaban na zakupy czegokolwiek :( Następne róże najwcześniej jesienią albo nawet w przyszłym roku ;:145
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”