Gosia! Jakie "może masz"??? Na Eden mi to nie wygląda. Wysłałam do dostawcy zdjęcia, bo oni sami są zdziwieni, że takie coś wysłali i nie maja pojęcia co to może być.
Faktycznie przypomina Eden, ale mam innny typ...
Miłka - róża była w donicy - w tym przypadku pierwsze kwiaty nie koniecznie mogą wyglądać tak jak powinny. Róża w donicy nie ma najlepszych warunków do życia, a cóż dopiero do kwitnienia - poczekaj na pierwsze kwiaty które zakwitną w gruncie.
Sasanka - Souvenir de la Malmaison ma liście ciemno zielone, normalne.
Są takie 2 - jedna to Red Leonardo da Vinci, a druga to Red Eden - jeśli kwiaty ma płaskie z oczkiem to jest to Red Leonardo - ta róża też mało choruje - ma oznaczenie ADR.
Lovely Green, szukałam wcześniej jej zdjęć w necie i wydawało mi się, ze ona nie ma kulistych pąków. Teraz przejrzałam jeszcze raz na HMF i na jednym zdjęciu są jakby kuleczki, więc możesz mieć rację Gosiu
Brałam pod uwagę jeszcze Green Tea ale nie ma zbyt wielu jej fotek, żeby porównać.
Green Tea jest bardziej różą florystyczną - może mieć duże kwiaty i długie. Szkoda że nie ma za dużo jej fotek. Na rynku nie ma za dużo zielonych róż.
Jest jeszcze Green Romantica.
Dzięki za odpowiedz.Moje róże,to na 99% L.G. Niestety nigdy jeszcze kwiaty nie rozkwitły do końca,tylko w połowy swoich możliwości,ale i tak są piękne,pomimo deszczowch,różowych plamek .
Kupiłem kota w worku pod nazwą "róża pienna". Miała być różowa, okazała się żółta. Czy ktoś rozpozna jaka to odmiana?
Drugie i trzecie zdjęcie są z dzisiaj, pierwsze zrobione latem, przy naturalnym świetle.
Dorotko, w moim wątku możesz zobaczyć podobną różę, która została zidentyfikowana jako Lustige. Inna propozycja to Warszawa. Kupiłam ją jako różę Westerland ale to oczywista pomyłka.