Maju-Edulkotku, ta moja krzewuszka i jeżówka to
dopiero teraz zebrały się do kwitnienia ... To ich pierwsze kwiaty w tym roku ... Zrywne, co?
W tej chwili cieszy mnie każdy różany kwiat. Jak pomyślę, że niedługo trzeba będzie pożegnać się z nimi na wiele miesięcy, to ...

...
To super, że masz sporo czerwonych róż

. Znaczy, romantyczka jesteś ...

? A jestem bardzo ciekawa, co do nich dosadzasz na rabatach?
Joluś, każdego wieczora teraz obchodzę ogród z myślą, że ostatni raz widzę kwitnące dalie i kanny. Każda noc bez przymrozku to teraz zysk!!! Cieszę się, że pogoda jakoś mój ogród tej jesieni oszczędza

. Czuję się jak w strefie 7 ...

.
Rozanuś, fioletowa dalijka warta wszelkich komplementów

. I kwiat piękny i listowie zdrowe

. Jak najbardziej warta tego, aby poszukać jej nazwy. Jeśli po wykopaniu, okaże się, że jest co dzielić, to dam znać i szuuu ...poleci do Twojej piwniczki.
Majeczo, uwielbiam po swojemu nazywać roślinki ...

! Tylko nie ujawniam się z tym zbytnio, bo raz wspólnie z Tralaluszką dostałyśmy burę od Karo za milutkie zdrobnienia rododendrona ...

. Więc się teraz powstrzymuję. Ale, wierz mi, czasem ostatkiem sił ...
Jednak to dobrze, że temacik cebulowych wyszedł na tapetę. Twoje zapakowane w karton z pewnością uratowane!!! Tylko teraz została robota ...
A o tym kalendarzu biodynamicznym muszę koniecznie poczytać.
Ewuniu, zawsze jest miło pogadać o planach

. Tych bliższych i dalszych. I również takich często nieosiągalnych ...A potem śnić ...

.
Bardzo to wszystko miłe w takim wspaniałym wirtualnym towarzystwie! Nawet marudzenie ...
Alutko, naprawdę bardzo się cieszę, że schodzą się te dwa terminy

. To teraz nikt chyba nie zaprzeczy, że to przeznaczenie ...

.
Dziewczyny, koniecznie musimy ustalić, który kalendarz ...mówi prawdę ...

. Może jest na forum wątek związany z tym tematem? Poszukam.