szukam takie jak najdłuzej kwitnace,chyba Arabelle jest nie do pobicia
Ogródek Doroty - dodad cz.3
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3
dzięki za podpowiedz z tymi rózowymi ...a jak fajnie powtarzaja kwitnienie,w sumie dwa w jednym....nie znudza się
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Temat clematis...następna moja lista zakupowa i podobnie jak lista lilii przysparza dylematów..."wiosno gdzie Ty"... 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wszyscy dopiero planują zakup powojników, a u mnie na parapecie już stoją chyba ze 3 tygodnie kupione sadzonki 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Soczewko, myślę, że skusisz się jeszcze na niejeden powojnik
Wando, ja z kolei jestem przekonana, że w takich "pipidówkach" sprzedający szaleją z cenami. Konkurencja mniejsza, więc wiedzą, że i tak towar pójdzie, nawet za wyższą cenę
Rad dotyczących pielęgnacji powojników na forum całe mnóstwo, też z nich korzystam. ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że lubią podsypywanie popiłem z kominka. Mam już przygotowane dwa wiaderka przesianego popiołu. Ja wycinam kawałki pędów zaraz po zauważeniu pierwszych objawów uwiądu, poniżej ostatnich dobrze wyglądających liści. Nieraz udało mi się w ten sposób ocalić większość pędu. No i natychmiast oprysk i podlanie grzybobójczym.
Krysiu, mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zachować powojniki w dobrym zdrowiu, zwłaszcza, że w zeszłym kilka straciłam a jesienią zakupiłam parę nowych. W tym roku tez planuję zakupy powojnikowe, A co sobie będę żałować
Dorotko, Arabella jest super. Też ją zaproszę do współpracy. Jak będę mieć więcej czasu to misze sporo poczytać na temat długości kwitnienia. U mnie nie do pokonania jest Comtesse. Od czerwca do listopada kwitł właściwie cały czas.
Marylko, na moje nieszczęście nie mam czasu na studiowanie ofert. Zamówione na razie lilie i róże, reszta musi czekać
Aniu, wiem, byłam, podziwiałam
Ruszyły już? Zadowolona jesteś z sadzonek? Co kupiłaś?
Wczoraj w chwili przerwy przeglądałam zdjęcia z zeszłego roku i trafiłam na dwa takie chyba nie pokazywane wcześniej.
Szczyt kwitnienia Comtesse

I Veronica's Choice. Wymęczona dwa lata temu przez uwiąd, mam nadzieję, że w tym roku kwitnienie będzie jeszcze obfitsze, bo ma dużo pędów zeszłorocznych. Chyba, że przymarzną, odpukać

Wando, ja z kolei jestem przekonana, że w takich "pipidówkach" sprzedający szaleją z cenami. Konkurencja mniejsza, więc wiedzą, że i tak towar pójdzie, nawet za wyższą cenę
Krysiu, mam nadzieję, że w tym roku uda mi się zachować powojniki w dobrym zdrowiu, zwłaszcza, że w zeszłym kilka straciłam a jesienią zakupiłam parę nowych. W tym roku tez planuję zakupy powojnikowe, A co sobie będę żałować
Dorotko, Arabella jest super. Też ją zaproszę do współpracy. Jak będę mieć więcej czasu to misze sporo poczytać na temat długości kwitnienia. U mnie nie do pokonania jest Comtesse. Od czerwca do listopada kwitł właściwie cały czas.
Marylko, na moje nieszczęście nie mam czasu na studiowanie ofert. Zamówione na razie lilie i róże, reszta musi czekać
Aniu, wiem, byłam, podziwiałam
Wczoraj w chwili przerwy przeglądałam zdjęcia z zeszłego roku i trafiłam na dwa takie chyba nie pokazywane wcześniej.
Szczyt kwitnienia Comtesse

I Veronica's Choice. Wymęczona dwa lata temu przez uwiąd, mam nadzieję, że w tym roku kwitnienie będzie jeszcze obfitsze, bo ma dużo pędów zeszłorocznych. Chyba, że przymarzną, odpukać

O rany jakie powojniki! Czy nawozisz je jakoś? Jak osiągnąć taką masę kwiatów na jednej roślinie 
-
Keetee

Dorotko ten Comtesse....łał niesamowicie ukwiecony
A jaki on ma kolorek ,bo wiesz na zdjeciu taki lila,wyglada
jeśli chodzi o Arabelle, to na kwitnie od czerwca o przymrozków.....zachwalana przez wszystkich
Tak załuję,z jej nie wziełam
teraz jej na pewno nie odpuszczę
weżmę ja i to z siostrami
AniuDSjuz masz powojniki
pokaaaaż , jaaaakie
A jaki on ma kolorek ,bo wiesz na zdjeciu taki lila,wyglada
jeśli chodzi o Arabelle, to na kwitnie od czerwca o przymrozków.....zachwalana przez wszystkich
Tak załuję,z jej nie wziełam
teraz jej na pewno nie odpuszczę
AniuDSjuz masz powojniki
pokaaaaż , jaaaakie
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Dorotko Comtesse pięknie kwitł,tez go zamówiłam i Arabelle,Albine Plene,Polis Sprint i jeszcze inne,oj będzie się dziać latem... 
- dodad

Pawle, moje powojniki (akurat te) dostały tylko popiół wiosną i potem zasilane co 2-3 tygodnie nawozem do powojników (chyba Magiczna Siła) czasem popryskane dolistnie, jak sobie przypomniałam. I trochę podsypane granulowanym obornikiem.
Mam wrażenie, że tego powojnika nic nie dobije
Całkiem jak Polish Spirit
Dorotko, niestety zdjęcie robione po południu, w cieniu. W rzeczywistości jest różowy, ale jakoś ten róż nie najgorszy
Kolorek bardziej taki

Ja tez szykuję się na duże powojnikowe zakupy. Muszę ożywić trochę iglaki, Zrobię im biżuterię
Marylko, same super odmiany zamówiłaś. Będą pięknie kwitły
Mam wrażenie, że tego powojnika nic nie dobije
Dorotko, niestety zdjęcie robione po południu, w cieniu. W rzeczywistości jest różowy, ale jakoś ten róż nie najgorszy
Kolorek bardziej taki

Ja tez szykuję się na duże powojnikowe zakupy. Muszę ożywić trochę iglaki, Zrobię im biżuterię
Marylko, same super odmiany zamówiłaś. Będą pięknie kwitły
-
Keetee

jak mówisz ,ze Comtesse taki długodystansowiec to spróbuje go upolowac
Ja preferuje róze i niebieskie...ew fiolet
gdzieś widziałam taki intensywnierózowy z najezonym srodkiem, chyba na allegro....obłedny
ale jednak nie będę chyba zamawiac wysyłkowo...te u nas sa naprawde extra sadzonki, ogromne i całe w kwiatach
Ja preferuje róze i niebieskie...ew fiolet
gdzieś widziałam taki intensywnierózowy z najezonym srodkiem, chyba na allegro....obłedny
ale jednak nie będę chyba zamawiac wysyłkowo...te u nas sa naprawde extra sadzonki, ogromne i całe w kwiatach
- dodad

Super, że masz się gdzie zaopatrzyć. ja też wolałabym widzieć co kupuję, ale nie wiem czy mi się uda dostać u nas wszystko co chciałabym.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DOROTKO
Dzięki Tobie wiosną skuszę się na parę powojników. Chociaż sukcesów z ich
uprawa nie mam.
Dzięki Tobie wiosną skuszę się na parę powojników. Chociaż sukcesów z ich
uprawa nie mam.
Podsyłam link od Gloriidei(Ewusi)Róże,ciemierniki...,mniam
http://www.vierlaender-rosenhof.de/helle.htm
http://www.vierlaender-rosenhof.de/helle.htm
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
Keetee

a jakiego mi Pamelka zapodała powojnika......cudeńko Josephine i znalazłam spot od niej Empress 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj teraz to na pewno sie skuszę Zawłaszcza po obejrzeniu Twoich zdjęciach.
I koniecznie muszę swoje podkarmić na wiosnę.
I koniecznie muszę swoje podkarmić na wiosnę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- dodad

Krysiu, aż się nie chce wierzyć, że tobie coś nie chce rosnąć
Aniu, utonęłam dziś w tych twoich linkach. A miałam się uczyć
Ciemierniki przepiękne. Mam nadzieje, że moje zeszłoroczne nabytki zdecydują się zakwitnąć.
Dorotko,przy powojnikach można dostać oczopląsu. Dużo ciekawych odmian w zeszłym roku było w Auchan. Niestety ja mam bardzo daleko, więc raczej nie mam możliwości upolowanie czegoś ciekawego
Soczewko koniecznie, zobaczysz będą pięknie kwitły
Przypomnę moje róże w ogrodzie. Mam nadzieje, że jesienne zakupy wszystkie się przyjmą i zakwitną tego roku.
A to moje pierwsze nabytki.

Aniu, utonęłam dziś w tych twoich linkach. A miałam się uczyć
Dorotko,przy powojnikach można dostać oczopląsu. Dużo ciekawych odmian w zeszłym roku było w Auchan. Niestety ja mam bardzo daleko, więc raczej nie mam możliwości upolowanie czegoś ciekawego
Soczewko koniecznie, zobaczysz będą pięknie kwitły
Przypomnę moje róże w ogrodzie. Mam nadzieje, że jesienne zakupy wszystkie się przyjmą i zakwitną tego roku.
A to moje pierwsze nabytki.