Życzę aby jak najwięcej przeżyło

i już rosnąGaga1960 pisze:Marta-niestety hernandezii w ofercie nie było ale zamówiłam około 50 porcji innych-napina,barbata,mainae,albecens itd.
Nie lubię siać bo jestem osobą niecierpliwą i chciałabym już mieć od razu duże roślinki,ale niestety niektóre są trudne do zdobycia
i nie ma wyjścia tylko wysiew.
A wysiew to z różnym skutkiem-w moim przypadku udaje mi się doprowadzić do wykiełkowania ,ale żeby utrzymać siewki
to już insza para kaloszy-czasami przeżywa jedna lub dwie (mowa tu o takich na których bardzo mi zależy i trudnych do zdobycia)
Żanetko -z tym kocem ratunkowym to strzał w 10
Obłożyłam ściany mnożarki taką folią co się przykleja za kaloryferami ,ale to wiele nie pomogło.
Dopiero jak przykryłam ją właśnie tym kocem, to temperatura podskoczyła i już po paru dniach widać efekty.

jakie sliczne mammilarki
  jakie sliczne mammilarki  zwlaszcza ta pomaranczowa...
 zwlaszcza ta pomaranczowa...  jaka to moze byc odmiana ?
  jaka to moze byc odmiana ? 

A tam od razu nie wychodziGaga1960 pisze:Jak przeglądam te wasze wszystkie wątki,to teraz gdzie nie wejdę to sianie,sianie,sianie i jak sobie wyobrażę potem te plony
to myślę jaka to ze mnie guła ,że mi nie wychodzi.
 Myślę że każdemu kto sieje nie zawsze wszystko wychodzi, ja też 3 latka pod rząd siałem Austrocactus bertinii i za każdym razem nic (nawet pleśń nie chciała rosnąć z jego nasion
  Myślę że każdemu kto sieje nie zawsze wszystko wychodzi, ja też 3 latka pod rząd siałem Austrocactus bertinii i za każdym razem nic (nawet pleśń nie chciała rosnąć z jego nasion  ) i w końcu w zeszłym roku się udało z 10 n 5 mam
 ) i w końcu w zeszłym roku się udało z 10 n 5 mam  W tej chwili to kupowanie roślin wydaje mi się takie trochę za proste i mniej satysfakcjonujące, także siać, siać, siać i się nie przejmować jak coś nie wyjdzie
  W tej chwili to kupowanie roślin wydaje mi się takie trochę za proste i mniej satysfakcjonujące, także siać, siać, siać i się nie przejmować jak coś nie wyjdzie 

wymiziaj też ode mnie domownika
  wymiziaj też ode mnie domownika 

no, to widać od razu.
 no, to widać od razu. rewelacja
  rewelacja   gratuluję, tak patrzę na Wasze wysiewy to aż mnie ręce świerzbią
 gratuluję, tak patrzę na Wasze wysiewy to aż mnie ręce świerzbią