Roślinki Ani cz. 7
Re: Roślinki Ani cz. 7
Mój _aeschynantus_ Twister jest troszkę włochaty - i nie lubi zraszania, bo od razu kieliszki kwiatów odpadają
Z resztą jest zasada, u wszystkich roślin, że włochate nie spryskujemy, a o gładkich listkach możemy.
(chociaż mój, starsze liście ma już mniej owłosione, a młode chyba się bronią przed suchym powietrzem i są włochate
)
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
I klops....za szybko się pochwaliłam i dzisiaj opadły 4 pąki :x
Chyba nigdy nie doczekam się kwitnienia moich Eszków

Fakt zostały się 2 pąki ale nie liczę że się rozwiną bo znając pewnie i one opadną

Ja tylko marmurka zraszam 
Chyba nigdy nie doczekam się kwitnienia moich Eszków

Fakt zostały się 2 pąki ale nie liczę że się rozwiną bo znając pewnie i one opadną
Edytko dokładnie, wcale nie musi kwitnąć bo listki same w sobie mają tyle piękna ale kwiat też niczego sobie i daje więcej uroku całej roślinceEdyta 74 pisze:Aniu,Abutilon `Gold Dust`jest przepiękny ,nawet bez kwiatków
Moniko jak już zwróciła uwagę Renatka one nie kwitną tylko na czerwonotreissi pisze:Aniu cudne kloniki. Ten ciapaty w szczególności! A _aeschynantus_ ma fioletowe kwiaty? Myślałam, że one tylko na czerwono kwitną
Rysiu zgadzam się z Tobą w zupełnościSunFlower pisze:Mój _aeschynantus_ Twister jest troszkę włochaty - i nie lubi zraszania, bo od razu kieliszki kwiatów odpadająZ resztą jest zasada, u wszystkich roślin, że włochate nie spryskujemy, a o gładkich listkach możemy.
![]()
Aniu wielka szkoda, że opadły kwiatuszki
Trzymam kciuki, aby przynajmniej te dwa się otworzyły
( jakoś te eszki są bardzo kapryśne w kwitnieniu
)
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szczególnie w tym roku. Przykro mi, Aniu.
Trzymam kciuki za jego kwitnienie. 
Ja też trzymam kciuki.
I pocieszę Cię (mam nadzieję) ja mam tak z hibiskusami. Jeszcze na żywo nie widziałam kwiatuszka a tak mi się podobają
I pocieszę Cię (mam nadzieję) ja mam tak z hibiskusami. Jeszcze na żywo nie widziałam kwiatuszka a tak mi się podobają
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu nie martw się kwiatkami, grunt że rosną Ci tak pięknie że wszystkim szczęki opadają, a kloniki masz boskie i wiesz co jeżeli byś zapyliła tego ciapatka to ja byłabym chętna na nasionko, zrobisz to dla mnie kochana 
- Andziax007

- Kontakt:
Dziękuję za kciuki
Jak na razie jeszcze nie opadły te dwa ostatnie pąki także mam cichą nadzieję że wreszcie się rozwiną i pokarzą w pełnej krasie

Ciekawe co by było jak bym z innym kolorkiem wymieszała
Ale jak przekwitnie to masz u mnie szczepkę bo z nasionek to długo byś musiała czekać
Jak na razie jeszcze nie opadły te dwa ostatnie pąki także mam cichą nadzieję że wreszcie się rozwiną i pokarzą w pełnej krasie
Anetko a wiesz że nawet nie myślałam żeby pobawić się w pszczółkę....spróbuję może się da tylko poczekam aż rozwinie się kolejny pąk żeby przenieś z jednego na drugi pyłekanetta pisze:a kloniki masz boskie i wiesz co jeżeli byś zapyliła tego ciapatka to ja byłabym chętna na nasionko, zrobisz to dla mnie kochana
Ciekawe co by było jak bym z innym kolorkiem wymieszała
Ale jak przekwitnie to masz u mnie szczepkę bo z nasionek to długo byś musiała czekać
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam żółtego właśnie z nasionka ale zapylonego przez prawdziwe pszczółki, siałam pół roku temu a już mi kwitnie, ale za szczepkę będę jeszcze bardziej wdzięczna, dziękuję Aneczko 
- Andziax007

- Kontakt:
Anetko to zapisuję sobie że dla Ciebie sadzonka żebym potem nie zapomniała
Spróbuję go zapylić zobaczymy co z tego potem wyjdzie
A skoro jesteśmy przy nasionkach to zobacz ten mój czerwony tzn. kwiatuszki zostały zapylone przez pszczółki i teraz są dwa nasienniki....powiedz mi czy już mogę je obciąć i zasiać

A skoro jesteśmy przy nasionkach to zobacz ten mój czerwony tzn. kwiatuszki zostały zapylone przez pszczółki i teraz są dwa nasienniki....powiedz mi czy już mogę je obciąć i zasiać

- iwosia88
- 1000p

- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Aniu, jeszcze tutaj przyszłam (nie)dziękować

Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam 
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
- chan-dzia

- Od: 4 maja 2010, o 12:45
Ciekawie wygląda ,a ja też mogła bym załapać się kiedyś na jakieś nasionko?,bo podobają mi się kloniki i to coraz bardziej 
- Andziax007

- Kontakt:
Iwonko nie ma za coiwosia88 pisze:Aniu, jeszcze tutaj przyszłam (nie)dziękować![]()
![]()
![]()
Aniu oczywiściechan-dzia pisze:Ciekawie wygląda ,a ja też mogła bym załapać się kiedyś na jakieś nasionko?,bo podobają mi się kloniki i to coraz bardziej
- chan-dzia

Dla mnie może być nawet w przyszłym roku.
- Andziax007

- Kontakt:
Aniu chyba że chcesz sama spróbować z nasionkami to utnę to co jest i Ci podeślę 
- chan-dzia

Chyba ,raczej nie.Bo jeszcze gdzieś zgubię ,ostatnio szukałam przez parę dni doniczki z kwiatkiem
A tu takie maleństwa...
A tu takie maleństwa...