Ogród Pelagii cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Pelagii cz.2
Aguś piękne dynioludy
podziwiam Twoją inwencję twórczą i zapał do tworzenia takich cudeniek 
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Dzięki Ago ! Cieszę się, że Ci się podoba
Dziś po bardzo zimnej nocy schowałam cytrynę i acidantery.
Posadziłam do skrzynki okiennej chryzantemy i dzwonek.
W pudełkach jeszcze czekają na posadzenie tulipany i narcyzy.
Pozdrówki

Dziś po bardzo zimnej nocy schowałam cytrynę i acidantery.
Posadziłam do skrzynki okiennej chryzantemy i dzwonek.
W pudełkach jeszcze czekają na posadzenie tulipany i narcyzy.
Pozdrówki
Aguś uwijaj się z tymi tulipanami i narcyzami, bo już ostatni dzwonek, ja w zeszłym tygodniu zakończyłem cebulowe nasadzenia
Nie wiedziałem w ogóle, że te irysy holenderskie trzeba sadzić bardzo pózno i już mi wylazły, ale Ula pociesza mnie że nic im się nie stanie, przykryję je nieco igliwiem i oby do wiosny 
- pelagia72

Sylwek
Zaraz wpakuję białe Viridiflora do dziury po daliach. Do gruntu jeszcze zostaną tylko pomarańczowe.
Narcyzy z dodatkami i jeszcze jedna grupa tulipanów pójdzie do donicy w piwnicy, więc jest jeszcze czas.
Irysy holenderskie zawsze u mnie wychodzą późną jesienią, przypomniałeś mi o tym, że moje zeszłoroczne czekają też jeszcze na posadzenie.
Pozdrówki.
Zaraz wpakuję białe Viridiflora do dziury po daliach. Do gruntu jeszcze zostaną tylko pomarańczowe.
Narcyzy z dodatkami i jeszcze jedna grupa tulipanów pójdzie do donicy w piwnicy, więc jest jeszcze czas.
Irysy holenderskie zawsze u mnie wychodzą późną jesienią, przypomniałeś mi o tym, że moje zeszłoroczne czekają też jeszcze na posadzenie.
Pozdrówki.
Witaj Aguś, piękne kompzycje kwiatowe i również bardzo ładne dynie. Halloween jak się patrzy
Piękne również u Ciebie kolory jesieni. U mnie już nic nie ma. Mrozik u nas spory i wszystkie liście już na ziemi.
Teraz tylko pozostało czekać nam do wiosny, myślę, że szybko nadejdzie.
Piękne również u Ciebie kolory jesieni. U mnie już nic nie ma. Mrozik u nas spory i wszystkie liście już na ziemi.
Teraz tylko pozostało czekać nam do wiosny, myślę, że szybko nadejdzie.
No widzisz i na coś się przydało też moje niedbalstwo
przynajmniej posadzisz je w samą porę 
- pelagia72

Witajcie
Marcinie
Dziękuję
Marcinku nie wierzę, że u Ciebie '' nic nie ma'', zapytam bracika, był u Ciebie i widział he he !
Masz dużo zimozielonych, trawy, kwasolubne, one zawsze wyglądają atrakcyjnie.
U mnie tez mróz, donice pozamarzały na kość, nawet w dzień nie rozmarzły, tak było zimno.
Sylwuś
Wiesz , tymi zeszłorocznymi tak się nie przejmuję, zakwitnie z 20 %, podobnie stare w gruncie.
Przegapiłam zakup nowych, na wiosnę uzupełnię.
Mimo zimowej temperatury wykopałam dalie i posadziłam tulipanki biało -zielone.
Pochowałam buncloki, pozamarzane mniejsze doniczki, poowijałam pozostawione włókniną i obłożyłam gałęziami iglastymi.

Marcinie
Dziękuję
Marcinku nie wierzę, że u Ciebie '' nic nie ma'', zapytam bracika, był u Ciebie i widział he he !
Masz dużo zimozielonych, trawy, kwasolubne, one zawsze wyglądają atrakcyjnie.
U mnie tez mróz, donice pozamarzały na kość, nawet w dzień nie rozmarzły, tak było zimno.
Sylwuś
Wiesz , tymi zeszłorocznymi tak się nie przejmuję, zakwitnie z 20 %, podobnie stare w gruncie.
Przegapiłam zakup nowych, na wiosnę uzupełnię.
Mimo zimowej temperatury wykopałam dalie i posadziłam tulipanki biało -zielone.
Pochowałam buncloki, pozamarzane mniejsze doniczki, poowijałam pozostawione włókniną i obłożyłam gałęziami iglastymi.
Aga, zgadzam się z Tobą, że trzeba ścignąć Marcina
ja zbieram się w tygodniu do owijania klonów i aucuby, no i hortensję i kilka innych jeszcze do owijania jest 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aga widzę że nie śpisz
Genia
Genia
- pelagia72

Piękny krzak bukszpanu. Fotki zwłaszcza pierwsza fajnie zrobione. Widzę, że z aparatem coraz lepiej sobie radzisz 
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Czy to znaczy, żę nie wierzysz mi na słowo i musiałaś sprawdzić? ;)pelagia72 pisze: Siedziałam tak późno, bo przeglądałam starą, pierwszą stronę wątku Grzesława, żeby znaleźć fotki ogrodu z przed zmian![]()
- pelagia72

Sylwek
Dziękju
Bukszpany są dwa bliźniacze, posadzone symetrycznie na białej rabacie.
Przycinam je ale daleko im do Twoich pięknie uformowanych zimozielonych .
Mam jeszcze dwa egzemplarze tego gatunku, malutki w doniczce ( będzie kula) i bardzo stary, zdobyczny, który mimo, że był obcięty do gołego pnia, pięknie odrósł.
Grzesław
A kto mnie odesłał do starego wątku ?
Co mi się śniło ? Nie pamiętam he he

Dziękju
Bukszpany są dwa bliźniacze, posadzone symetrycznie na białej rabacie.
Przycinam je ale daleko im do Twoich pięknie uformowanych zimozielonych .
Mam jeszcze dwa egzemplarze tego gatunku, malutki w doniczce ( będzie kula) i bardzo stary, zdobyczny, który mimo, że był obcięty do gołego pnia, pięknie odrósł.
Grzesław
A kto mnie odesłał do starego wątku ?
Co mi się śniło ? Nie pamiętam he he

-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne fotki 
- pelagia72

Dzięki Dawidku
Dziś w czeluściach keiserowskiej piwnicy zrobiłam ''kompozycję z cebulek'' w dużej donicy.
Posadziłam w trzech warstwach ; 3 rodzaje narcyzów, żółte krokusy i iryski Danforda, tudzież za pomocą pustych , małych doniczek pozostawiłam nad cebulami miejsce dla bluszczu, pierwiosnka i żółto - zielonej trzmieliny . Fajnie było działać w całkiem '' ciepłej '' piwnicy i patrzeć przez zaparowane okna na padający na zewnątrz śnieg. ;:69 ;:69
Dziś w czeluściach keiserowskiej piwnicy zrobiłam ''kompozycję z cebulek'' w dużej donicy.
Posadziłam w trzech warstwach ; 3 rodzaje narcyzów, żółte krokusy i iryski Danforda, tudzież za pomocą pustych , małych doniczek pozostawiłam nad cebulami miejsce dla bluszczu, pierwiosnka i żółto - zielonej trzmieliny . Fajnie było działać w całkiem '' ciepłej '' piwnicy i patrzeć przez zaparowane okna na padający na zewnątrz śnieg. ;:69 ;:69