Mój ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród....

Post »

Matuchno kochana ,aleś nakupił tych nasionek . :shock:
Pierwszy raz widzę kosmos o pełnych kwiatach .
O dziwo :shock: ,ja jeszcze nic nie kupiłam do siania . :?
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Jolu
To dopiero poczatek :wink: Muszę znów odwiedzić Twój wątek, świetnie portretujesz rośliny. Pozdrawiam

Tu taka mizerna fota jedna z nielicznych ocalałych.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/328 ... ff952.html ]Obrazek[/url]
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Adam jaka tam marna, piękna fotka , każda wiosenna fotka jest cudowna w te zimową scenerie .
Ja szukam nasion koleusów rocco , nigdzie u nas nie ma , nawet nasion tych zwykłych koleusów .
chciałam spróbować zasiać i zobaczyć co z nich będzie . Miałam tyle i żadnego nie udało mi się przechować przez zimę .

Genia
x-d-a

Post »

Witaj Adamie, krwistoczerwona rabata z rącznikami i kannami to wspaniały pomysł!
Ja też tak zresztą kombinowałam, żeby połączyć w szpalerze kanny o bordowych liściach i rącznik czerwonolistny :P
Kobei w tym roku nie sieję, bo w zeszłym trochę mnie rozczarowała - i biała, i fioletowa rozrosły się bardzo, ale poszły głównie w liście; kwiatów było bardzo mało :( Pewnie zrobiłam jakiś błąd, bo biała rosła w gruncie, a fioletowa w donicy i obie słabo kwitły...
Ja już mam dosyć zimy -w czym zresztą nie jestem zapewne oryginalna - i nawet nie chce mi się już pisać na forum...
Nic się nie dzieje, dookoła biało, aż oczy bolą :evil:
Trochę poprawia mi się humor jak sieję, sadzę lub przesadzam kwiatki w domu, ale to tylko namiastka...
Pozdrawiam cieplutko w oczekiwaniu na przedwiośnie (jeszcze 6 tygodni :?: ) ;:3
adamian
500p
500p

Post »

Geniu
Niestety podobnie jak u Ciebie moje przechowywane koleusy poległy. Sadzonki opanowała zgorzel. Wysiałem nasiona zwykłych i Rokoko, mam jeszcze jedną torebkę niewysianych, jeśli chcesz mogę Ci przesłać.
Dalu
Twoje rączniki to giganty. Nigdy tak duzych nie udało mi się wyhodować. osiągały maksymalnie metr i zanim nasiona zdążyły dojrzeć marzły. Teraz widzę, że sekret tkwi we wczesnym lutowym wysiewie. Czekam na wschody.

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam to mnie troszkę pocieszyłeś bo ja już myślałam że to tylko mnie się zdarza .
A te nasionka to masz koleusy rocco czy zwykłe ?
Genia :wit
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

adamian pisze:Matemax
Gdzie zdobyłeś nasiona żółtego Kosmosa? Cuudo. Miałem już kiedyś odmianę jasnoróżową z ciemniejszym brzegiem Picotee, niestety wysiałem wprost do gruntu, późno ale pięknie zakwitła, niestety nasiona nie zdążyły dojrzeć przed przymrozkami. Odmiana nie jet jednorodna, u mnie z wysiewu rozwinęły się rośliny o różnych odcieniach. Pozdrawiam

Adamie kupiłem przez internet, wczoraj doszły nasiona, zobaczymy czy się opłacało :wit
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Adamie Ty chyba kochasz kanny dostałam katalog piękne są jutro Ci wyślę zdjęcia może je masz.Nacieszysz sobie oczy.Może się skusisz.Pa.
adamian
500p
500p

Post »

Witajcie
Geniu paczuszka odm. Tricoloris, o ząbkowanych liściach. U mnie po tygodniu pojawiły się już siewki. Geniu ciekawe czy znasz tę stronę: http://www.coleus.pl .
Alinko ślij zdjęcia jak najszybciej, czas już przebierać w katalogach. Moje kanny niestety zmrożone. Szkoda mi tych trzech odmian, szczególnie niższej o ciemnych liściach i szkarłatnoczerwonych kwiatach o wąskich płatkach. Rosła u mnie bezproblemowo i mogła być wysadzana bezpośrednio do gruntu.

Mateusz
Faktycznie na All są oferty sprzedaży nasion min. tych oryginalnych onętków....choć nie do końca jestem ufny co do zgodności opisu. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Adam coleusowy zawrót głowy .Mnie jednak nie udaje się przechować przez zimę ,a miałam takie piękne okazy .
Jaj tylko dojdą do mnie te nasionka to zaraz je wsieję , szkoda tylko że pomyliłam kod pocztowy może gdzieś będą błądzić no i będę szukać rocco najlepiej mieszankę :wit .

Genia
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p

Post »

adamian pisze:MateuszFaktycznie na All są oferty sprzedaży nasion min. tych oryginalnych onętków....choć nie do końca jestem ufny co do zgodności opisu. Zobaczymy.
Masz rację ale cóż musiałem zaryzykować, już kolejny raz :roll:
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Adamie wrzuciłam jeśli chcesz to Ci wyślę katalog...... :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p

Post »

Alinko ale piękne, też mam zamówione niektóre z nich.
adamian
500p
500p

Post »

img][/url]
adamian
500p
500p