Mój ogród - eukomis cz.2
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko,
nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie. Spacer u Ciebie w ogrodzie, to wielkie przeżycie.
Gratuluję,pozdrawiam, pa

nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie. Spacer u Ciebie w ogrodzie, to wielkie przeżycie.
Gratuluję,pozdrawiam, pa

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- stasia109
Jacku, ja dynie sadzę pod płotem i potem pilnuję aby liście "szły" koło niego. Spodobało się to nawet znajomej mojej Mamuśki i od 2-ch lat też tak robi. W tym roku wyrosła mi aż 1 (słownie: jedna) cukinia, dlaczego? Nie wiem. 

Adresy do moich wątków
- stasia109
Witam bardzo serdecznie.
U mnie w tym roku na kompostowniku wyrosło coś, czego nigdy nie miałam:

prawdopodobnie jest to rodzaj żółtej cukini. Skórka gruba i bardzo twarda, aby się dostać do środka potrzebuję bardzo długi nóż, albo tasak. W śroku miąż jest smaczny, ale z tasakiem do cukini, to już przesada...? Jak się dowiedziałam na Forum, ją się zrywa jak jest bardzo mała, choć ta na zdjęciu ma ok. 35-40 cm.
Jak się nazywają różowe kwiatki na trzecim zdjeciu i pomarańczowe na szóstym? Sa przepiekne. Wogole wszystko jest u Ciebie piękne i ciekawe.
Pozdrawiam, pa stasia ;:54
U mnie w tym roku na kompostowniku wyrosło coś, czego nigdy nie miałam:

prawdopodobnie jest to rodzaj żółtej cukini. Skórka gruba i bardzo twarda, aby się dostać do środka potrzebuję bardzo długi nóż, albo tasak. W śroku miąż jest smaczny, ale z tasakiem do cukini, to już przesada...? Jak się dowiedziałam na Forum, ją się zrywa jak jest bardzo mała, choć ta na zdjęciu ma ok. 35-40 cm.
Jak się nazywają różowe kwiatki na trzecim zdjeciu i pomarańczowe na szóstym? Sa przepiekne. Wogole wszystko jest u Ciebie piękne i ciekawe.
Pozdrawiam, pa stasia ;:54
Adresy do moich wątków
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To jest aksamitka?
No, dość niezwykła!
A jeżówkę masz cudną! Tak się zastanawiam: chyba muszą być różne odmiany jeżówki ( nie myslę tu o białej ani pełnej). Moja ma inne kwiaty. U Twojej płatki są wyraźnie lekko podwinięte do góry, a srodki są nieduze i bardziej kuliste
Ostatnia lilia chyba najładniejsza ;) Pewnie tez pachnie?
Z pomidorów najsmaczniejszy jest Koralik właśnie! Nie wiedziałaś? ;)

Ostatnia lilia chyba najładniejsza ;) Pewnie tez pachnie?
Z pomidorów najsmaczniejszy jest Koralik właśnie! Nie wiedziałaś? ;)

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko...ty normalnie cuda czynisz w tym swoim ogródku. U mnie już prawie jesień, mało co kwitnie a u ciebie ciągle pięknie, kolorowo. Ja też tak chcę.
Koniecznie muszę pomyśleć o kwiatkach kwitnących jesienią. Tego mi brakuje. Tylko w zeszłym roku też o tym myślałam i mi coś nie wyszło. Pozdrawiam. 

Halinko....
i warzywka jeszcze ci się zmieściły w przyblokowym !!!
Pięknie wszystko kwitnie - czarujesz te roślinki czy co

Pięknie wszystko kwitnie - czarujesz te roślinki czy co

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku