Dookoła domu - raistand - 2009
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- raistand

- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Noo.. mniej więcej taka. Chociaż te moje są jakby mniej pełne. Ale to może dlatego, że mają trochę cienia. To Twoje?![b]Tess[/b] pisze:Andrzej
pięknie Ci te róże rosną....Zorba...czy ona jest taka blado pomarańczowa zółta....
o taka-
gloriadei - rabatki nie pokażę bo nie ma się czym chwalić
izabella1004 - Sunlicht kupowałem wiosną w Leroy Merlin. Widzę, że gdy jest cieplej to kwiaty są bardziej żółte.
Aszka - Nostagia jest piękna. To musi być wspaniałe uczucie dla hodowcy gdy w morzu siewek znajduje takie cudo.
wow ... Nostalgia chodzi za mną od zeszłego roku... Niestety do Rzeszowa nie dociera
Jakaś szkółka sprzedawała na pniu za grosze ale jak dzwoniłam to za każdym razem co innego mówili i zrezygnowałam..
Zazdroszczę... po prostu!
a Belweder bardzo ciekawy ma kolor...
Jakaś szkółka sprzedawała na pniu za grosze ale jak dzwoniłam to za każdym razem co innego mówili i zrezygnowałam..
Zazdroszczę... po prostu!
a Belweder bardzo ciekawy ma kolor...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj:
od deski do seski z kawa w dłoni i takimi oczami
przeglądałam Twoje królestwo, o liliowcach nie wspomnę bo ich piękno mówi samo za siebie, ja nieudolnie hoduję jednego małego, wsadzonego w tym roku i coś mi nie idzie.
Róże boskie, widać, że prawdziwa pasja. Ja dopiero się uczę. Chciałam w rosarium kupić Fisherman’s Friend
na Twojej fotce jest jakiś jasny, wydawało mi się, że ma ciemny czereśniowy kolor, napisz mi coś o niej proszę.
od deski do seski z kawa w dłoni i takimi oczami
Róże boskie, widać, że prawdziwa pasja. Ja dopiero się uczę. Chciałam w rosarium kupić Fisherman’s Friend
na Twojej fotce jest jakiś jasny, wydawało mi się, że ma ciemny czereśniowy kolor, napisz mi coś o niej proszę.
- raistand

liska nostalgie sprzedaje Rosarium. Mają ja w doniczkach. Myśle, że do Rzeszowa dadzą radę wysłać. ;)
EdytaB Mi Fisherman's Friend nie przypadł do gustu. Może to wina kiepskich sadzonek, może stanowiska, nie wiem. Męczy go mączniak (ostatnio poprawiło się). W porównaniu do innych angielek kwiaty bardzo... jakby to opisać... nieforemne, niedbałe, mało eleganckie. Źle znosi upał i suche powietrze. Przypalają mu się płatki i szybko przekwita. Znacznie ciekawszy (moim zdaniem oczywiście) jest Falstaff lub Othello
Kolory na zdjęciu są przekłamane bo przekwitł zanim zmieniłem aparat.
EdytaB Mi Fisherman's Friend nie przypadł do gustu. Może to wina kiepskich sadzonek, może stanowiska, nie wiem. Męczy go mączniak (ostatnio poprawiło się). W porównaniu do innych angielek kwiaty bardzo... jakby to opisać... nieforemne, niedbałe, mało eleganckie. Źle znosi upał i suche powietrze. Przypalają mu się płatki i szybko przekwita. Znacznie ciekawszy (moim zdaniem oczywiście) jest Falstaff lub Othello
Kolory na zdjęciu są przekłamane bo przekwitł zanim zmieniłem aparat.
- raistand

Z nowymi zdjęciami będzie problem bo nie zanosi się na nowe kwiaty. Sadzonki były woskowane z firmy na "R". Myślę, że wiecie z jakiej ;)Daisy pisze:Dziwi mnie to co piszesz o F's Friend, zrób jej proszę jeszcze raz zdjęcia i pokaż, może to nie jest ta róża??
...aaaa, chyba że takliska pisze:Andrzeju wiem... ale ja kutwa jestem i nie lubię płacić za przesyłkę:)
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Masz rację Nostalgia warta każdych pieniędzy...
Będę sobie tu zaglądała, bo piękne róże pokazujesz - niektóre z nich mam (Mary Rose, First Lady, Eden Rose), ale jako, że były sadzone wiosną, jeszcze daleko im do kwitnienia... miło popatrzeć i pomyśleć, za jakiś czas też będzie tak u mnie.
Wspaniała kolekcja host i liliowców.
Będę sobie tu zaglądała, bo piękne róże pokazujesz - niektóre z nich mam (Mary Rose, First Lady, Eden Rose), ale jako, że były sadzone wiosną, jeszcze daleko im do kwitnienia... miło popatrzeć i pomyśleć, za jakiś czas też będzie tak u mnie.
Wspaniała kolekcja host i liliowców.
- raistand

JLG, Deirde dziękuję
Dziś parno i gorąco. Wszystkie kwiaty jakieś takie zwiędnięte i przyklapnięte. Oglądam te swoje róże i wydaje mi sie, że niepotrzebnie uległem szałowi wiosennego cięcia.
Chyba trzeba było te młodziaki zostawić samym sobie. No nic... Człowiek się uczy. Z pewnym zdiwieniem stwierdziłem, że w zasadzie to ja mam tylko hosty, liliowce i róże
No i jakieś tam drobne dodatki typu piwonia gdzieniegdzie... i lilie... O właśnie piwonie. Jedna mi się dzisiaj całkiem zaparzyła i kwiaty pozasychały
a szykowałem sie na kwiaty
Chyba będzie gradobicie. Jak co czwartek/piątek ostatnio

Dziś parno i gorąco. Wszystkie kwiaty jakieś takie zwiędnięte i przyklapnięte. Oglądam te swoje róże i wydaje mi sie, że niepotrzebnie uległem szałowi wiosennego cięcia.
Chyba będzie gradobicie. Jak co czwartek/piątek ostatnio