Dookoła domu - raistand - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Andrzeju Nostalgii jeszcze nie mam a jest naprawdę piękna.Sunlicht Romantica tez jest ładna gdzie ją kupiłeś?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzej,ja też chcę być już w szoku.Nostalgia to była róża którą musiałam mieć.I Twoje zachwyty upewniają mnie w moim "chciejstwie".Jest piękna..moja już niedługo
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Andrzeju
baaaaaardzo w moim guscie ta Belvedere , tylko ten pomarancz cieżko skomponować z reszta kolorów na rabacie :cry:
Mógłbys pokazac całą rabatkę?
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Andrzej

pięknie Ci te róże rosną....Zorba...czy ona jest taka blado pomarańczowa zółta....
o taka- przepraszam ze pokaże u Cie zdjęcia..
Obrazek
Obrazek

a nostalgia....moja ma 4 paczusie...piękna jest :lol:
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

[b]Tess[/b] pisze:Andrzej

pięknie Ci te róże rosną....Zorba...czy ona jest taka blado pomarańczowa zółta....
o taka-
Noo.. mniej więcej taka. Chociaż te moje są jakby mniej pełne. Ale to może dlatego, że mają trochę cienia. To Twoje?!

gloriadei - rabatki nie pokażę bo nie ma się czym chwalić :) W jednym z podpisów forumowiczów można przeczytać. "bardziej kolekcjoner niż ogrodnik" i to się też do mnie odnosi. Belvedere rośnie w towarzystwie Augusty... i Red Eden Rose. Zobaczę jak to będzie wyglądać. Na razie krzewy mają po 20 centymetrów więc ciężko mówić o komponowaniu się.

izabella1004 - Sunlicht kupowałem wiosną w Leroy Merlin. Widzę, że gdy jest cieplej to kwiaty są bardziej żółte. :D

Aszka - Nostagia jest piękna. To musi być wspaniałe uczucie dla hodowcy gdy w morzu siewek znajduje takie cudo. :shock:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow ... Nostalgia chodzi za mną od zeszłego roku... Niestety do Rzeszowa nie dociera :(
Jakaś szkółka sprzedawała na pniu za grosze ale jak dzwoniłam to za każdym razem co innego mówili i zrezygnowałam..
Zazdroszczę... po prostu!

a Belweder bardzo ciekawy ma kolor...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj:
od deski do seski z kawa w dłoni i takimi oczami :shock: przeglądałam Twoje królestwo, o liliowcach nie wspomnę bo ich piękno mówi samo za siebie, ja nieudolnie hoduję jednego małego, wsadzonego w tym roku i coś mi nie idzie.
Róże boskie, widać, że prawdziwa pasja. Ja dopiero się uczę. Chciałam w rosarium kupić Fisherman’s Friend
na Twojej fotce jest jakiś jasny, wydawało mi się, że ma ciemny czereśniowy kolor, napisz mi coś o niej proszę.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska nostalgie sprzedaje Rosarium. Mają ja w doniczkach. Myśle, że do Rzeszowa dadzą radę wysłać. ;)

EdytaB Mi Fisherman's Friend nie przypadł do gustu. Może to wina kiepskich sadzonek, może stanowiska, nie wiem. Męczy go mączniak (ostatnio poprawiło się). W porównaniu do innych angielek kwiaty bardzo... jakby to opisać... nieforemne, niedbałe, mało eleganckie. Źle znosi upał i suche powietrze. Przypalają mu się płatki i szybko przekwita. Znacznie ciekawszy (moim zdaniem oczywiście) jest Falstaff lub Othello
Kolory na zdjęciu są przekłamane bo przekwitł zanim zmieniłem aparat. :)
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzeju, ta Nostalgia jest przepiękna :) Zrobiłeś jej piękną sesję zdjęciową!

Dziwi mnie to co piszesz o F's Friend, zrób jej proszę jeszcze raz zdjęcia i pokaż, może to nie jest ta róża??
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Andrzeju wiem... ale ja kutwa jestem i nie lubię płacić za przesyłkę:)
a Rzeszów to nie małe miasteczko... może i tu dojdzie :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daisy pisze:Dziwi mnie to co piszesz o F's Friend, zrób jej proszę jeszcze raz zdjęcia i pokaż, może to nie jest ta róża??
Z nowymi zdjęciami będzie problem bo nie zanosi się na nowe kwiaty. Sadzonki były woskowane z firmy na "R". Myślę, że wiecie z jakiej ;)

liska pisze:Andrzeju wiem... ale ja kutwa jestem i nie lubię płacić za przesyłkę:)
...aaaa, chyba że tak :lol:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Masz rację Nostalgia warta każdych pieniędzy...
Będę sobie tu zaglądała, bo piękne róże pokazujesz - niektóre z nich mam (Mary Rose, First Lady, Eden Rose), ale jako, że były sadzone wiosną, jeszcze daleko im do kwitnienia... miło popatrzeć i pomyśleć, za jakiś czas też będzie tak u mnie.
Wspaniała kolekcja host i liliowców.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Nostalgia jest piękna, masz dobrą rękę do róż, ze słabego krzaczka potrafiłeś piękną róże wyhodować. U mnie w wątku są zdjęcia Leonardo da Vinci, zaczęła kwitnąć.
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JLG, Deirde dziękuję :oops:

Dziś parno i gorąco. Wszystkie kwiaty jakieś takie zwiędnięte i przyklapnięte. Oglądam te swoje róże i wydaje mi sie, że niepotrzebnie uległem szałowi wiosennego cięcia. :? Chyba trzeba było te młodziaki zostawić samym sobie. No nic... Człowiek się uczy. Z pewnym zdiwieniem stwierdziłem, że w zasadzie to ja mam tylko hosty, liliowce i róże :roll: No i jakieś tam drobne dodatki typu piwonia gdzieniegdzie... i lilie... O właśnie piwonie. Jedna mi się dzisiaj całkiem zaparzyła i kwiaty pozasychały :shock: a szykowałem sie na kwiaty :shock:
Chyba będzie gradobicie. Jak co czwartek/piątek ostatnio :roll: :evil:
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze wysmażyłem taki kolaż

Obrazek

Widać (mam nadzieję) jak zmienia kolor Belvedere.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”