Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
ja tez tak robię, ale smaczne są z dodoatkiem bananówjollla500 pisze:Lisko ja robię racuchy w prosty sposób, taki mi podała kuzynka i tak robię nigdy nie zmieniałam.Robię ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze dosypuję trochę proszku do pieczenia i kroję sporo jabłek w kostkę .Bardzo lubię jak jest dużo jabłeksmażę na oleju i potem posypuję cukrem pudrem
Ale fajna dyskusja u Ciebie Joluś ..
Wtrące swoje 3 grosze jeśli pozwolisz
gagawi.. to jest bardzo miękkie ciasto... i daje się rozwałkowac... a jak mi się nie chce to nie wałkuję tylko urywam
Jolunia to Twoje racuchy to u mnie jabłka w cieście (specjalność mojej córki bo ja robię jabłk a w cieście drożdżowym)
a jeśli chodzi o "kopytkowe" to u nas:
paluszki - z samych ziemniaków
kopytka - pół na pół ziemniaki i ser
leniwe pierogi - z samego sera
ale fajnie się wymienić wiadomościami
a niby ten sam kraj 
Wtrące swoje 3 grosze jeśli pozwolisz
gagawi.. to jest bardzo miękkie ciasto... i daje się rozwałkowac... a jak mi się nie chce to nie wałkuję tylko urywam
Jolunia to Twoje racuchy to u mnie jabłka w cieście (specjalność mojej córki bo ja robię jabłk a w cieście drożdżowym)
a jeśli chodzi o "kopytkowe" to u nas:
paluszki - z samych ziemniaków
kopytka - pół na pół ziemniaki i ser
leniwe pierogi - z samego sera
ale fajnie się wymienić wiadomościami
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Jezuuu jak dobrze, że mnie mączne nie ruszają
Nie mam zapędów kuchniowo- lodówkowych...
..... tylko nie wspominajcie o kotlecikach plissss bo ja włąśnie herbatkę odchudzającą (kieszeń) wypiłam
..... tylko nie wspominajcie o kotlecikach plissss bo ja włąśnie herbatkę odchudzającą (kieszeń) wypiłam
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Jounia bój się bałwanów jak to Hania mówi... przytyłam 10 kg po rzuceniu palenia? To trzeba rzucić... zostało mi jeszcze 6jollla500 pisze:odchudzającąliska pisze:Jezuuu jak dobrze, że mnie mączne nie ruszają![]()
..... tylko nie wspominajcie o kotlecikach plissss bo ja włąśnie herbatkę odchudzającą (kieszeń) wypiłama po czym Twój M będzie Cię klepał
Moja mama zapytała... Ty masz tylko jedne spodnie? ..... ano jedne... ale na minus 6 kg mam już kilkanaście
z uśmiechami Iza
u liski
u liski