Bardzo lubię ten widok na Twoje oczko i widoki otaczające je
Ogród Tajgi -2009
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
TAJGA 2008 pisze:![]()
![]()
Clematis Pillu kwitnie niezawodnie, a to jeden z pierwszych liliowców niestety NN, ale jest śliczny, taki błyszczący pomarańczowy czysty kolor
![]()
![]()
A ten rdzawy liliowiec wyrósł w bardzo niesprzyjających warunkach (na parkingu)
![]()
![]()
Bodziszek Ballerina - to nowy tegoroczny zakup, jest uroczy. Pierwsza lilia dopiero zakwitła. U innych to już całe pola liliowe kwitną
![]()
![]()
Dzwonek karpacki Torpedo - nowy zakup. i przypołudniki
![]()
![]()
Następna lilia, na zdjęciu nie widać tego, ale ma cudny pomarańczowy kolor i obficie kwitnący dzwonek dalmatyński, ujarzmiony w donicy.
W tej donicy przetrwał zimę w ogrodzie. Nie do zdarcia![]()
![]()
![]()
Moja ukochana Stella d'Oro i róża jedna z niewielu przeze mnie posiadanych, ale bardzo ładna
![]()
![]()
Świecznica tuż tuż. Nie mogę się doczekać. Posadzona jesienią, będzie kwitła po raz pierwszy. Jestem mile zaskoczona.
![]()
Hebe, które właściwie spisałam na straty zakwitło nieśmiało. Na zimę wstawiłam do nieogrzewanej piwnicy. Wiosną zamiast wypuszczać nowe listki zaczęło marnieć. W kwietniu wystawiłam do ogrodu i zobaczcie jak fajnie rośnie.
Na ostatnim zdjęciu rudbekia - zwiastun jesieni
Basieńko, witaj.
U Ciebie zawsze pieknie i kolorowo
Wszystko mi się podoba prócz.... "Na ostatnim zdjęciu rudbekia - zwiastun jesieni" - toż jeszcze lata nie było
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Chcesz różę pomarszczoną? Ukopię w poniedziałek i wyślę. Wypatrzyłam odrosty, które powinny się nadać
. Ale uprzedzam, to roślina, której trzeba pilnować, bo spaceruje.
Liliowce piękne, ale ja na przekór zatrzymam się przy moim ukochanym kwiatku. Przesłodki bodziszek. 'Baleriny' szukałam dla siebie, w końcu w tym roku dopadłam wiosną.
Liliowce piękne, ale ja na przekór zatrzymam się przy moim ukochanym kwiatku. Przesłodki bodziszek. 'Baleriny' szukałam dla siebie, w końcu w tym roku dopadłam wiosną.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- TAJGA 2008
- 1000p

- TAJGA 2008
- 1000p

Aga, Twoje mogą zakwitnąć troszkę później, a czy już widziaŁaś pączki?agnieszka72 pisze:Fajnie-w przyszłym tygodniu się urwę pooglądać.
A myślisz że moje na tej cienistej rabacie dojdą?
Bo nie wiem czy przesadzać.
I tak planuję małą rewolucję w ogródku-ogólny plan już jest 8) .
Przyjedziesz-nie poznasz 8) .
Zapraszam w każdej wolnej chwili. W sobotę 11.07. wyjeżdżamy z dziećmi.
A co to za rewolucja sie szykuje?
- TAJGA 2008
- 1000p

Jolu, dzisiaj już nie jest taka piekna. Myslałam, że sie popłaczę, jak zobaczyłam co burza i gradobicie zrobiło z mojego ogrodu. Bardzo dużo kwiatów poniszczonych, najbardziej ucierpiały lilie i liliowce. Pocięte liście, przez gradowe kulki wielkości mirabelek.jola1010 pisze:Piękna kolekcja liliowców
![]()
Pozdrawiam Jola
- TAJGA 2008
- 1000p

Miło, że do mnie wpadłaś. Wiem że jesteś bardzo zajęta. Zobacz co się działo dzisiaj w moim ogrodzie.jollla500 pisze:Tajguś przepiękne liliowce- widoki bajeczne.........
Widoki już nie są takie bajeczne.
Do wieczora usuwałam zniszczenia. Ale szkoda mi tych kwitnących kwiatów, również wiele pąków zostaŁo straconych.
- TAJGA 2008
- 1000p

Asiu, bardzo dziękuję. Chcę różę pomarszczoną, bo właśnie zależy mi na takiej, z której robi się konfitury.Aska pisze:Chcesz różę pomarszczoną? Ukopię w poniedziałek i wyślę. Wypatrzyłam odrosty, które powinny się nadać. Ale uprzedzam, to roślina, której trzeba pilnować, bo spaceruje.
Posadzę ją za ogrodzeniem więc może się rozrastać.
Balerinę kupiŁam w e-COM-ie niedawno.