Baryczkowe Storczyki
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilko Twoje akwarium bardzo ładnie wygląda.Mogę Tobie podpowiedzieć że ja mam kermazyt w swoim ,z tym że wody mam zawsze wlane tylko tyle żeby roślinki nie miały mokrych nóg.Z wierzchu mam przykryte folią spożywczą podziurawioną dla lepszej wilgotności .Cezar mnie zauroczył nigdy go wcześniej tak długo nie oglądałam.Pozdrawiam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani, dziękuję za wizytę 
Po pierwsze- zauważyłam, że przedszkolaki i zdechlaczki w akwa ruszyły pełną parą. To niesamowite, bo są w akwa od tygodnia! Nie wiem wprawdzie jaką mam tam wilgotność, ale najwyraźniej roślinom to służy! Pojawiły się nowe listki i korzonki. Nawet pH. equestris wypuszcza nowy listek!
W akwarium mam nowych mieszkańców, 2 keiki z Maminego Phal., który spadł i połamały mi się łodygi, ta z keiki i druga, o zgrozo, z kwiatami!
Oto on, na dzień przed wypadkiem.

Po drugie- keiki u tego zdechlaczka zaskoczyło mnie, wolałabym, by roślinka swoje siły włożyła w nowe korzonki, ale widać rośnie jak chce. Do tego z dnia na dzień to keiki jest coraz większe
Po trzecie- Piotr kupił mi Phal., oczywiście żółtego, trochę limonkowego z różową warżką. Jak znajdę chwilę to zrobię mu kilka fotek. Piszę o tym, bo właśnie odkryłam, że pachnie jakby wanilią i bardzo mnie to cieszy!
Po pierwsze- zauważyłam, że przedszkolaki i zdechlaczki w akwa ruszyły pełną parą. To niesamowite, bo są w akwa od tygodnia! Nie wiem wprawdzie jaką mam tam wilgotność, ale najwyraźniej roślinom to służy! Pojawiły się nowe listki i korzonki. Nawet pH. equestris wypuszcza nowy listek!
W akwarium mam nowych mieszkańców, 2 keiki z Maminego Phal., który spadł i połamały mi się łodygi, ta z keiki i druga, o zgrozo, z kwiatami!
Oto on, na dzień przed wypadkiem.

Po drugie- keiki u tego zdechlaczka zaskoczyło mnie, wolałabym, by roślinka swoje siły włożyła w nowe korzonki, ale widać rośnie jak chce. Do tego z dnia na dzień to keiki jest coraz większe
Po trzecie- Piotr kupił mi Phal., oczywiście żółtego, trochę limonkowego z różową warżką. Jak znajdę chwilę to zrobię mu kilka fotek. Piszę o tym, bo właśnie odkryłam, że pachnie jakby wanilią i bardzo mnie to cieszy!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka

Pęd jest w wazonie, więc wielkiej straty nie ma. Gorzej z keiki, bo jedno miało dwa, ale dość długie korzonki (ok. 6cm), drugie ma tylko jeden, który może mieć z 3cm. Oba posadziłam i siedzą w akwa, ale trochę się o nie boję...
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka

Halinko, Sylwio- dziękuję za odwiedzinki.
Dziś szukałam pewnego zdjęcia w moim wątku i przejrzałam go całego. Ale się u mnie pozmieniało! Niedawno martwiłam się o to, jak poradzę sobie z usamodzielnieniem moich keiki, a teraz siedzą sobie w kubeczkach i zażywają wilgoci w akwarium
Znalazłam takie zdjęcie:
i to samo basal keiki dziś:

A to rocznicowy prezent od Piotrka:

Właśnie świeci na niego popołudniowe słonko i Phal. pięknie pachnie wanilią.
Dziś szukałam pewnego zdjęcia w moim wątku i przejrzałam go całego. Ale się u mnie pozmieniało! Niedawno martwiłam się o to, jak poradzę sobie z usamodzielnieniem moich keiki, a teraz siedzą sobie w kubeczkach i zażywają wilgoci w akwarium
Znalazłam takie zdjęcie:
i to samo basal keiki dziś:

A to rocznicowy prezent od Piotrka:

Właśnie świeci na niego popołudniowe słonko i Phal. pięknie pachnie wanilią.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo rocznicowy prezencik super. Należą się Mu całusy. 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Baryczka

Halinko, Dusiu, Anussko, Aniu- dziękuję! Kwiatek lekko pachnie wanilią, jednak, by poczuć zapach trzeba zbliżyć nos do niego 
Kochani, mam kilka sadzonek Phal. chętnie bym je wymieniła na dendrobia lub inne Phal. w kolorach jakich jeszcze nie mam.
Keiki choć korzonki mają jeszcze małe to widać, że rosną. Pochodzą od zdechlaczka z białymi, dużymi kwiatami. Fotkę mam kiepską, więc zamiast niej pokażę innego Phal, który ma identyczne kwiaty.

Pochodzą od Phal., który kwitł podobnie jak ten:

Kochani, mam kilka sadzonek Phal. chętnie bym je wymieniła na dendrobia lub inne Phal. w kolorach jakich jeszcze nie mam.
Keiki choć korzonki mają jeszcze małe to widać, że rosną. Pochodzą od zdechlaczka z białymi, dużymi kwiatami. Fotkę mam kiepską, więc zamiast niej pokażę innego Phal, który ma identyczne kwiaty.

Pochodzą od Phal., który kwitł podobnie jak ten:

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila