W.o...Maluszkach, dzieciach. 1cz.(2006.08-2008.10)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karmad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 15:07

Post »

A oto me dziecię Obrazek
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cóż za efektowna "fasolka" :wink:
GRATULUJĘ tak uroczego maluszka ;-) Jak czuje się mama? Poprosimy jeszcze fotkę brzuszka ;-) Mamy wątek o ciąży (głównie mojej :?) i teraz ten wątek oczekuje na nowego gospodarza :lol:
Zapraszam!

Raistand! Cóż to za CUDO! :shock:
Och jakie piękne, maleńkie... rozmarzyłam się :lol:
GRATULUJĘ tego maleńkiego CUDU, niech rośnie zdrowo i przysparza samych przyjemności swoim bliskim!

Dwa starsze chłopaki też niczego sobie :wink: No, no... przystojniachy :lol: (po tacie?)
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Andrzeju - ogromne gratulacje!
Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Arwenka
100p
100p
Od: 30 kwie 2008, o 21:02

Post »

karmad śliczny 14 tygodniowy maluszek :D niech sobie rośnie spokojnie i zdrowo w brzuszku aż do grudnia ;:128
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę się pochwalić, że z Malwy jest "zwierz wodny", w niedzielę byliśmy na basenie (kryta pływalnia) i ... trzeba by to zobaczyć na własne oczy :lol: W wieku 5 m-cy pływa (no dobra - unosi się na wodzie ;-)) to pewnie jak skończy roczek to zrobi patent żeglarski :lol: i wtedy na mazury do Nalewki :heja

Dziewczyny kiedy zaczęłyście robić dzieciom "ekspozycję na gluten" (chyba tak to się zwie :?)
Jestem w kropce... aktualne chodzę do dwóch pediatrów (prywatnie i państwowo) i każdy z nich co innego mi radzi :? Jeden, że już teraz mam zacząć podawać maleńkie ilości grysiku a drugi, że odczekać do 8 m-ca. Po necie szukam i rzeczywiście zdania są podzielone...
Proszę, podzielcie się swoim doświadczeniem ;-)
Awatar użytkownika
karmad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję :D a co do równie szczęśliwej jak ja mamy to gdyby nie te ostatnie upały - a' propos ciekawe kiedy skończą - to byłoby super. no jeszcze troche dokuczają jej mdłości dla odmiany są one popołudniowo wieczorne a nie poranne.
Awatar użytkownika
glad
100p
100p
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Gratuluje wszystkim.
Mój synek 4 latka miał niezły wypadek z trzepakiem i 3 dni w szpitalu, po tygodniu poprawka na żużlu i twarz obdarta, taki urwis że ho ho, nic sie nie słucha. ale Dziecko jest KOCHANE. Dla niego żyje a w drodze kolejne :D
Wejdź obejrzyj*ZAPRASZAM*Pozdrawiam*
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to mamy następnego ciężarnego Pana ;-)
GRATULUJĘ!
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Kochana, mam juz siedmioletnego syna i nie słyszałam nigdy jak chodziłam z nim od pediatryo
ekspozycji na gluten. Ja nawet nie wiem co to jest i o co chodzi. A mam teraz miesięcznego brzdąca i chętnie dowiem się czegoś więcej. Może coś przeoczyłam z Michasiem.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Arwenka
100p
100p
Od: 30 kwie 2008, o 21:02

Post »

Mozna wprowadzac gluten wcześniej (5,6 miesiąc) pod warunkiem, ze karmi się piersią, bo tylko mleko mamy chroni śluzówkę jelit przed jego szkodliwym działaniem. U dzieci karmionych mlekiem sztucznym wprowadza się gluten od 10 miesiąca życia :)
http://www.osesek.pl/jadlospis-doskonal ... lecia.html
Awatar użytkownika
glad
100p
100p
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

DorkaWD pisze:No to mamy następnego ciężarnego Pana ;-)
GRATULUJĘ!
Śmiej się śmiej tyje równo z moją Kochaną żonką i nie wiem dlaczego heh :D :lol:
Wejdź obejrzyj*ZAPRASZAM*Pozdrawiam*
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=85402" onclick="window.open(this.href);return false;
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

glad pisze:
GRATULUJĘ!
Śmiej się śmiej tyje równo z moją Kochaną żonką i nie wiem dlaczego heh :D :lol:
No to dawaj fotkę brzuszka! (swojego i żony) Zobaczymy kto bardziej sie zaokrągli :lol:

Dlaczego tyjesz? Kiedyś wyczytałam a może usłyszałam (?) taką teorię, że przyszły tata, który angażuje się mocno, po pewnym czasie zaczyna przejmować od swojej partnerki przynajmniej jeden z objawów czy przypadłości ciążowych. Niektórzy Panowie mają poranne mdłości inni dostają brzuszka a mój np. nie miał miesiączki :;230
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arwenka pisze:Mozna wprowadzac gluten wcześniej (5,6 miesiąc) pod warunkiem, ze karmi się piersią, bo tylko mleko mamy chroni śluzówkę jelit przed jego szkodliwym działaniem. U dzieci karmionych mlekiem sztucznym wprowadza się gluten od 10 miesiąca życia :)
http://www.osesek.pl/jadlospis-doskonal ... lecia.html
Dziękuję Arwenko!
BARDZO DOBRY LINK!!!
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

violetta pisze:Kochana, mam już siedmioletnego syna i nie słyszałam nigdy jak chodziłam z nim od pediatryo
ekspozycji na gluten. Ja nawet nie wiem co to jest i o co chodzi. A mam teraz miesięcznego brzdąca i chętnie dowiem się czegoś więcej. Może coś przeoczyłam z Michasiem.
Widzę, że podobny układ jak u mnie. ;)

BTW Mateusz już jest w domu no i chyba z związku z tym Tomek odstawił wczoraj taki atak histerii jakiego jeszcze nigdy nie widziałem... :?

Obrazek

karmad trzymaj się ;:333
Awatar użytkownika
karmad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

glad pisze:
GRATULUJĘ!
Święta racja :lol: nie martw się glad mój brzuszek też rośnie :shock:
co do rośnięcia brzuszka ( u przyszłego Taty ) to ja mam taką teorię - ciągłe podjadanie przez Żoneczke o różnych dziwnych porach rónie dziwnych rzeczy skutkuje w końcu tym że jak już trafisz do lodówki po coś co sobie zarzyczy to też coś dla siebie weźmiesz - no i jak tu nie przytyć :lol:
jedyny problem w tym że nam ( tatusiom ) poród nie odejmie brzuszka - chyba że na sali obok zapiszemy się na odsysanie tłuszczyka :?
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”