Jak masz dużo sadzonek i chcesz kilka "poświęcić"
to eksperymentuj.
A nuż będziesz miał szczęście i po marnej zimie
będzie u nas ciepła wiosna i upalne lato.

No tak, tylko gdyby ktoś o nich nie zapomniał, by je podlać, to pewnie nie byłyby przecenione na 0,99gr, tylko kosztowały 7.99, lub niewiele mniej. A wtedy, czy kupiłbyś ich tyle? Jeśli ktoś potrzebuje kilku, czy wielu roślinek, to jednak opłaca się siać. Zwłaszcza, że nie ma z nimi kłopotu, w uprawianiu z nasion, a ile satysfakcjiManek pisze:Według mnie nie opłaca się siać,w tamtym tygodniu były w Kauflandzie po 7,99,dużo im zostało trochę przywiędły,wczoraj przecenili na 0,99gr,kupiłem 20 sztuk piękne rozrośnięte kwitnące z pąkami,tylko przywiędłe bo nikt nie podlał,kilka godzin w miednicy z wodą i są w stanie idealnym,rano wywiozłem na działkę do altany,tam jest chłodniej to nie wybujają.
Owszem,ale z nasion nie uzyskasz tak pięknych odmian i tak zwartych i obficie kwitnących jak te kupione jest ogromna różnica,Kiedyś siałem,ale to bez sensu bo wychodzą 2 max 3 kolory,a w sklepach sadzonki są w conajmniej 20 odcieniach i kształtach,Rok temu nie udało mi się trafic na przecene i mimo to kupowałem na targu po 3 zł i miałem ponad 20 róznych na działce.gaura pisze: No tak, tylko gdyby ktoś o nich nie zapomniał, by je podlać, to pewnie nie byłyby przecenione na 0,99gr, tylko kosztowały 7.99, lub niewiele mniej. A wtedy, czy kupiłbyś ich tyle? Jeśli ktoś potrzebuje kilku, czy wielu roślinek, to jednak opłaca się siać. Zwłaszcza, że nie ma z nimi kłopotu, w uprawianiu z nasion, a ile satysfakcji