mapa-Maryniu  Witaj  ranny ptaszku !
Młoda trawa jest  zawsze  jaśniejsza,   zielna, soczysta i ładniejsza.
 Dziękuję   

War Paint

Hosta Striptease
 Maska -Maryniu
Maska -Maryniu     Fajnie, ze mnie znalazlam  ponownie.
|Hosty są piękne. 

Oczywiscie ,ze możesz  sobie  skopiować te moje  bukieciki.Ciesze  się,ze  oprócz mnie , jeszcze komuś  się podobają. dziękuję . 

duju-Justynko
  duju-Justynko  Dziękuje  bardzo  w imieniu roślinek.  

any57-Andrzeju
 any57-Andrzeju  O tak ,ta przestrzeni, zielne soczystej trawy, widok lasu...To  fantastyczne  miejsce i czas.Bo bardzo lubię, tam takie  spacerki. 
   Ignis05-Krysiu  I mi ten  konar  bardzo sie podoba.
To mąż skądeś go przywiózł.Ale stary w 2 miejscach się rozleciał.I teraz układam sama, po kazdym koszeniu, zawsze inaczej mi to wychodzi. 

Tak myslalam, ze to coś ze storczyków.Ciekawa jestem , czy mi się rozmnozy ?? .Fajnie byłoby.  

Nie, nie ta ściana jest brzydka.Gdyby miała  zostać  cegła, to spoiny powinny  być  równe i czysto  zrobione.A tu,,, misz - masz.Ale  pewnie,ze teraz nie puszcze, liliowsze , lilie tuz tuz przed kwitnieniem. 

Ci nasi mężowie, to sa pomocni,dobrze.ale czasami jak coś  w ogrodzie robią, to jak słoń w składzie porcelany. 

No widzisz, to jednak i powojnika ci naprawił  
 Shire-Monia

Shire-Monia  staw  raczej taki zostanie  naturalny,Teren tam  morze być   w porach deszczu   mokry, raczej  powinnam napisać podmokły.  

A  iryski  żółte i syberyjskie  juz  sa  tam i   kaczeńce i  kumkające żaby  i trochę  rybek tez.
A wierzba  była posadzona, ale się nie przyjęła. 

To w  fajnym sielskim środowisko  dorastałaś .A ja do niego eis przyzwyczajam i przyzwyczaiłam. 
O nie, nie mi ta ściana   ceglana brzydka, nierówna, nie podoba się. Ale  jeszcze tez sezon mnie po szpeci. 
Nic, dobrze ze, ze tam rośna ładne roślinki, to będę  tylko na nie patrzeć. 
I  bardzo ci dziękuje za ta nazwę storczyka.- kukułki.  Tak myslalam, ze to coś ze storczyków.  

Ogrodowy bukiecik 

Jeżówki się  szykują