Literówka- Corazon.Pelasia pisze:Corozan F1
Maskotka będzie miała pomidory pierwszy raz i do tego w gruncie. Może niech zacznie od czegoś łatwiejszego?
Literówka- Corazon.Pelasia pisze:Corozan F1
Tak, ma na myśli w tunelu. U mnie na tunel mówi się "pod folią"anulab pisze:Pisząc pod folią , masz na myśli w tunelu , bo teraz to już całkiem zgłupiałam ?
W szklarence ( dla jasności ) miałam częściowo ( nie na całości ) rozłożoną słomę , pod
spodem szła linia kroplująca , po sezonie słoma była prawie jak nowa .
Macie może jakieś inne swoje doświadczenia na proste uniwersalne nawożenie krzaków, bez bawienia się w mieszanie składników nawowozych i analizę gleby, po prostu jakieś rozwiązania komercyjne?
justa_be pisze:A może uprawiał ktoś pomidora który jest kwaskowy? Mój dziadek narzeka, że moje pomidory są za słodkie, że on pamięta kiedyś takie kwaskowe i żebym takie posadziła.gdzieś mi się coś kojarzy taki wątek ale za nic nie mogę go odnaleźć.
Bzdura! Nie masz pojęcia ile czego było przed nawiezieniem a teraz wiesz jeszcze mniej. Nawet nie znasz pH od ktorego zależy przyswajanie makroelementów. Masz jeszcze troszkę czasu na analizę. Nawet jeżeli jeśli chcesz robić komerchę to rób to z głową. Skąd będziesz wiedział czym pryskać liście a czym nie?Niestety już na jesieni nawiozłem obornikiem, nie ma teraz sensu tego robić.