Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Fantastyka
"Ogrody księżyca" z cyklu "Malazańska Księga Poległych" S.Eriksona i "Wielkie Polowanie" R.Jordana. I jeszcze listy i eseje Lovecrafta 
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Ja ostatnio znowu przerabiam Joanne Chmielewską
Lekka ,łatwa i przyjemna....martwi mnie tylko fakt że niedużo ich w bibliotece zostało.
No i wertuję książki o kwiatach
No i wertuję książki o kwiatach
-
Jerome
- 100p

- Od: 30 sie 2012, o 19:05
A "Lesia" Cmnielewskiej wez na warsztat. Nagromnadzenie absurdu jak u Monty Pythona, ale w polskim wydaniu i umiejscowione bardziej swojsko. A potem polecam "Upiorny legat" tej samej pani Joanny.
Przedni ubaw.
Przedni ubaw.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Najbardziej "odjechane" jest jednak "Całe zdanie nieboszczyka". Czytać w samotności, bo inaczej karetkę z kaftanem bezpieczeństwa rodzina wezwie 
Pozdrawiam - BabajAGA
-
Jerome
- 100p

- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Dostalem w ostatnim czasie od cörki "Kroniki wariata z kraju i ze swiata" pana Wojciecha Manna - pierwszorzedna lektura. Polecam, chociaz nie kazdemu ten typ humoru moze odpowiadac. Ale mnie juz wstep do ksiäzki wydal sie byc doskonalym, a potem jest tylko lepiej.
Na biurku lezy juz w pogotowiu, gotowa do otwarcia "Jeden moze, drugi nie" autorstwa pana Janusza Weissa. Fragmenty juz przeczytane, ale na calosc przyjdzie czas pod koniec lata.
Cholerny swiat, ledwo czlowiek wyjechal i juz mu przywozä z Polski ksiäzki autoröw o germanskobrzmiäcych nazwiskach.
Gdyby nie wyszperany stary egzemlarz "Bez piör" Woody Allena, mozna by tak sädzic.
Oooo nie
. Przeciez Woody Allen nazywa sie Konigsberg. Czuje sie osaczony.
Prosze o polecenie jakiejkolwiek pozycji autorstwa Kowalskiego, moze byc szmira, moze byc ramota, moze byc nawet artykul w "Poradniku majsterkowicza". Trzeba wracac do korzeni bo inaczej przyjdzie mi pic z Wedrowyczem.
Tylko jak jest po niemiecku Wedrowycz? I czy on moze tutaj chodzic po lasach? Czy mu w skladnikach Umweltschutz nie namiesza?
I mam do oddania za totalnä darmoche dwuskladnikowy tomik "Czlowiek do wynajecia" "Wyspa" autorstwa pana Marka Gaszynskiego. Jak on pieknie prezentuje w Tröjce muzyke. Wydawalo mi sie ze go rozumiem, a teraz widze ze nie do konca. Nie przebrnälem mimo duzej dozy samozaparcia.
Moze ktos zechcialby przeczytac, polubic, zrozumiec i napisac mi potem "Pietrek balwan jestes, bo to doskonaly kawalek literatury, tylko nie od tej strony podszedles." I moze nawet wejdziemy w konstruktywny spör wzbogacajäcy obie strony?
Ide na sniadanie, za duzo sie duma na niemieckim asfalcie wyscielonym pieczolowicie na bruku.
Milej lektury wszystkim czytaczom - i tym papierowym i tym ebucznym
AGA, to "Cale zdanie nieboszczyka" to jest to co ona jacht porwala w Ameryce Poludniowej i uciekala do Europy?
Bo ja to czytywalem ze trzydziesci lat temu i juz mi sie ciut potastaly miejsca i postaci.
Matka moja kupowala wszystko Chmielewskiej i czytajäc wydawala z siebie huraganowe salwy smiechu z towarzyszeniem konwulsji cielesnyc, a ja z ojcem czekalismy z kaftanem na podoredziu gdyby sytuacja zaczela byc niebezpieczna.
Potem w wielkiej tajemnicy zabieralismy te ksiäzki do siebie i ryczäc tubalnie ze smiechu czytalismy te "niemeskie" kawalki. Oczywiscie nie przyznajäc sie przed swiatem ze nam sie podoba.
Na biurku lezy juz w pogotowiu, gotowa do otwarcia "Jeden moze, drugi nie" autorstwa pana Janusza Weissa. Fragmenty juz przeczytane, ale na calosc przyjdzie czas pod koniec lata.
Cholerny swiat, ledwo czlowiek wyjechal i juz mu przywozä z Polski ksiäzki autoröw o germanskobrzmiäcych nazwiskach.
Gdyby nie wyszperany stary egzemlarz "Bez piör" Woody Allena, mozna by tak sädzic.
Oooo nie
Prosze o polecenie jakiejkolwiek pozycji autorstwa Kowalskiego, moze byc szmira, moze byc ramota, moze byc nawet artykul w "Poradniku majsterkowicza". Trzeba wracac do korzeni bo inaczej przyjdzie mi pic z Wedrowyczem.
Tylko jak jest po niemiecku Wedrowycz? I czy on moze tutaj chodzic po lasach? Czy mu w skladnikach Umweltschutz nie namiesza?
I mam do oddania za totalnä darmoche dwuskladnikowy tomik "Czlowiek do wynajecia" "Wyspa" autorstwa pana Marka Gaszynskiego. Jak on pieknie prezentuje w Tröjce muzyke. Wydawalo mi sie ze go rozumiem, a teraz widze ze nie do konca. Nie przebrnälem mimo duzej dozy samozaparcia.
Moze ktos zechcialby przeczytac, polubic, zrozumiec i napisac mi potem "Pietrek balwan jestes, bo to doskonaly kawalek literatury, tylko nie od tej strony podszedles." I moze nawet wejdziemy w konstruktywny spör wzbogacajäcy obie strony?
Ide na sniadanie, za duzo sie duma na niemieckim asfalcie wyscielonym pieczolowicie na bruku.
Milej lektury wszystkim czytaczom - i tym papierowym i tym ebucznym
AGA, to "Cale zdanie nieboszczyka" to jest to co ona jacht porwala w Ameryce Poludniowej i uciekala do Europy?
Bo ja to czytywalem ze trzydziesci lat temu i juz mi sie ciut potastaly miejsca i postaci.
Matka moja kupowala wszystko Chmielewskiej i czytajäc wydawala z siebie huraganowe salwy smiechu z towarzyszeniem konwulsji cielesnyc, a ja z ojcem czekalismy z kaftanem na podoredziu gdyby sytuacja zaczela byc niebezpieczna.
Potem w wielkiej tajemnicy zabieralismy te ksiäzki do siebie i ryczäc tubalnie ze smiechu czytalismy te "niemeskie" kawalki. Oczywiscie nie przyznajäc sie przed swiatem ze nam sie podoba.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tralaluszy

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
Tak, to ta książka właśnie
"Wasza królewska mość!!"

Pozdrawiam - BabajAGA
"Pluton Wyrzutków" niesamowicie wciągająca
Polecam lubiących książki o wojnie 
-
gmart68
- 100p

- Od: 5 maja 2011, o 10:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mi coś Chmielewska nie podchodzi....
Chirurg Tess Gerritsen 
Polecam wielbicielom thrillerów medycznych
Polecam wielbicielom thrillerów medycznych
- sylwia75
- 100p

- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Gosiu mi też Chmielewska nie wchodzi,a jest uwielbiana przez wszystkie moje koleżanki(faceci jakoś nie przyznają się do czytania jej)
Pozdrawiam Sylwia
- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
A ja tam uwielbiam Chmielewską i koniec. Ostatnio miałam okazję być na wakacjach na Jej ukochanej Mierzei i w opisywanych wielokrotnie Piaskach, a nawet kilka razy odwiedziłam opisywaną przez nią restauracyjkę i porozmawiałam z kelnerka, która znała ją osobiście. Rewelacja. Siedziałam na plaży czytałam Dużą Polkę i Złotą Muchę i byłam wniebowzięta
Poza tym ostatnio koleżanka podrzuca mi książki Moniki Szwaji i też nie powiem na wakacje lekko wchodzą.
Pozdrawiam!
Poza tym ostatnio koleżanka podrzuca mi książki Moniki Szwaji i też nie powiem na wakacje lekko wchodzą.
Pozdrawiam!
- Narine

- Od: 30 paź 2007, o 20:51
Polecam książki Khaleda Hosseini min "Chłopiec z latawcem".
- Plumi

- Od: 20 cze 2011, o 14:53
Kończę właśnie "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy",dziewczyny polecam
wychodzi,że jestem zołzą
"W kolejce czeka "Bez nóg,bez rąk,bez ograniczeń"-Nicka Vujicica
"Skrzywdzona"-Cathy Glass.
"W kolejce czeka "Bez nóg,bez rąk,bez ograniczeń"-Nicka Vujicica
"Skrzywdzona"-Cathy Glass.
Kwiaty to resztki Raju.
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Hmm... "Prawo karne" Zolla 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
,,Morderstwo w klasztorze'' Donna Fletcher Crow.
Pozdrawiam - Justyna