Pięknie wyglądają takie duże kępy irysów, zawsze jak wiosną oglądam Wasze wątki, to planuję sobie, że jesienią kupię irysów, krokusów, a potem przychodzi jesień i jakoś są inne wydatki. Dobrze, że chociaż u Was mogę podglądać
Ogród zielonej
Re: Ogród zielonej
Soniu, ale masz już pięknie i wiosennie! U mnie wiosna, to jest bardzo opóźniona w tym roku, w czwartek to nawet śnieżyca była
Pięknie wyglądają takie duże kępy irysów, zawsze jak wiosną oglądam Wasze wątki, to planuję sobie, że jesienią kupię irysów, krokusów, a potem przychodzi jesień i jakoś są inne wydatki. Dobrze, że chociaż u Was mogę podglądać
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mięsa się pieką, więc zrobiłam sobie przerwę od kuchni, bo mam jej dość.
Gosiu Margo2 już się szykuję na wtorek do ogrodu. Święta są tylko raz, więc nie ma wyjścia, trzeba przygotować żarełko dla większej liczby osób. Ja chyba wolałabym posiedzieć na rabatkach, nie przepadam za kucharzeniem. Co roku sobie obiecuję, że wszystko kupię, a potem wszystko po staremu, piekę i gotuję.
Małgosiu clem3 może zrób irysom żyłkowanym dobry drenaż, u mnie najlepiej rosną i kwitną te w piaskowej glebie. Twoje krokusy nadrabiają kolorem za irysy.
Karolek będzie nas cieszył dwa dni, bo synowa tuż przed porodem, więc spędzą święta u nas.
M już wyczytał, że chyba programator padł, na środę umówiony fachowiec do zmywarki. Dowiemy się naprawa, czy nowa.
Dominiko irysy i krokusy to straszne maluchy, ale właśnie dlatego, że pierwsze po zimie, to tak cieszą.
Sporo irysów i krokusów kupuję na wyprzedażach internetowych w grudniu, albo w B. Ceny wyjątkowo niskie, niektóre po 9-10 gr za sztukę. Sałaty od Ciebie już gotowe do pikowania, a większość nasion dopiero wysiałam.
Pozaglądałam do wysiewów, nawet pomidory koktajlowe z 1999 roku wzeszły.
Nasiona mam od Eli ela151, chyba się pomyliła w dacie. 

Petunie i lwie paszcze trochę powyciągane, ale już po świętach zagoszczą w chłodnym garażu. Dziś wyniosłam szałwię i Bronzitę, mam nadzieję, że tylko zahamują wzrost, a nie zmarzną.

Ukorzenione we wrześniu pelargonie pięknie zapączkowane, może wreszcie będę zadowolona z kwitnienia.

Oczywiście patyki hortensji ze stycznia musiały sie ukorzenić.
Myślę, że tak dorodne liście nie rosłyby tylko z patyków.

Gosiu Margo2 już się szykuję na wtorek do ogrodu. Święta są tylko raz, więc nie ma wyjścia, trzeba przygotować żarełko dla większej liczby osób. Ja chyba wolałabym posiedzieć na rabatkach, nie przepadam za kucharzeniem. Co roku sobie obiecuję, że wszystko kupię, a potem wszystko po staremu, piekę i gotuję.
Małgosiu clem3 może zrób irysom żyłkowanym dobry drenaż, u mnie najlepiej rosną i kwitną te w piaskowej glebie. Twoje krokusy nadrabiają kolorem za irysy.
Dominiko irysy i krokusy to straszne maluchy, ale właśnie dlatego, że pierwsze po zimie, to tak cieszą.
Pozaglądałam do wysiewów, nawet pomidory koktajlowe z 1999 roku wzeszły.

Petunie i lwie paszcze trochę powyciągane, ale już po świętach zagoszczą w chłodnym garażu. Dziś wyniosłam szałwię i Bronzitę, mam nadzieję, że tylko zahamują wzrost, a nie zmarzną.

Ukorzenione we wrześniu pelargonie pięknie zapączkowane, może wreszcie będę zadowolona z kwitnienia.

Oczywiście patyki hortensji ze stycznia musiały sie ukorzenić.

- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Soniu widzę, że wysiewy pięknie sobie radzą
nawet patyczki hortensji jakie piękne listki mają, moje stoją na oknie w słoiczkach z wodą, ale korzonków jeszcze nie widać, Ty widzę od razu do ziemi
zobaczymy czy mam rękę i coś mi się ukorzeni
Wesołych Świąt Ci życzę i wszystkiego dobrego 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariusz dziękuję.
Wysiewy w tym roku ładniejsze, bo nie miał ich kto dopieszczać, czyli przelewać.
Patyki hortensjowe ukorzeniam namiętnie od lat w różnych podłożach, ale tylko Magical Moonlight taka chętna do współpracy.
Inne w większości mam z odkładów.
Patyki hortensjowe ukorzeniam namiętnie od lat w różnych podłożach, ale tylko Magical Moonlight taka chętna do współpracy.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Soniu piękna wiosna u Ciebie. Irysy masz cudne. Mi troche wygineły.
Scinalaś już trawy?
Spokojnych i radosnych świąt Dla Ciebie i rodziny. Smacznego jajka.
Scinalaś już trawy?
Spokojnych i radosnych świąt Dla Ciebie i rodziny. Smacznego jajka.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Soniu uszczknij czubki petuniom to Ci się ładnie rozkrzewią
Bo tak to urosną długaśne badyle .
Pomidorki masz ładne, niewybiegnięte. Moje są podobne, ale ciut wyższe
No niestety, dzisiejszy sprzęt ma posłużyć kilka lat góra, potem trzeba kupić nowy . Naprawa nie wchodzi w grę, cenowo wyjdzie to samo .
Ostatnio zepsuła nam się pralka, trzeba było kupić nową
To celowe postarzanie produktów, po to, aby gospodarka światowa mogła się rozwijać. Wyobrax sobie co by było, gdyby dzisiejszy sprzęt nie był awaryjny ?
Jeśli masz chwilkę czasu to polecam ten film : https://www.youtube.com/watch?v=rw5Hp7DSqyA&t=1177s
Pomidorki masz ładne, niewybiegnięte. Moje są podobne, ale ciut wyższe
No niestety, dzisiejszy sprzęt ma posłużyć kilka lat góra, potem trzeba kupić nowy . Naprawa nie wchodzi w grę, cenowo wyjdzie to samo .
Ostatnio zepsuła nam się pralka, trzeba było kupić nową
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
To się nazywa nieć zielone ręce, bo hortensje chyba trudno ukorzenić. Nastawiłam rok temu kilkadziesiąt patyczków i z tego udało się tylko jedną sadzonkę uzyskać
Te petunki nie wyglądają ani trochę na wybiegnięte
A lwie paszcze, to się sieje na rozsadę? Chciałam je w tym roku pierwszy raz wysiać i myślałam, ze wystarczy jak tak sypnę na rabaty, jak maki...
Zauważyłaś, ze krokus Pickwick cieszy się szczególną atencją pszczół, u mnie na trawniku jest kilkanaście odmian, a one tylko w tych pasiastych buszują
Może im ładniej pachnie 
Te petunki nie wyglądają ani trochę na wybiegnięte
Zauważyłaś, ze krokus Pickwick cieszy się szczególną atencją pszczół, u mnie na trawniku jest kilkanaście odmian, a one tylko w tych pasiastych buszują
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu zauważyłam,że masz już ścięte trawy,ja ostatnio dwie ciachnęłam
Patyki hortensji ale ładnie się przyjęły
A ja gapa ostatnio przycięłam hortensje i patyki odłożyłam z boku,a potem zapomniałam wziąć do domu
Wesołych,pogodnych Świąt
Patyki hortensji ale ładnie się przyjęły
Wesołych,pogodnych Świąt
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Soniu niesamowita ta ilość kwitnących już u ciebie drobiazgów,u mnie na północnym wschodzie jednak dużo zimniej,bo z krokusów zakwitły mi dopiero całe dwa 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu widzę, że przygotowania do sezonu w pełni.
Ja zaraz po świętach wyruszam do ogrodu, bo mam urlop i mnóstwo planów.
Miłego świętowania
Ja zaraz po świętach wyruszam do ogrodu, bo mam urlop i mnóstwo planów.
Miłego świętowania
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu ależ Ty masz piękne kępy irysów i krokusów
Wesołych Świąt!
Wesołych Świąt!
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu świątecznie ,śliczności masz w ogrodzie i taką ilość i tyle kolorów ,przepięknie a i na parapetach zieloniutko,oj będzie się działo w ogrodzie jak tyle roślinek do niego wkroczy dodatkowo,pozdrawiam i wesołych świąt Wielkiej Nocy 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Soniu witam Świątecznie ... ależ u ciebie kolorowo.
Podpatrzyłam nazwy twoich wiosennych roślinek, lubię oglądać wystające z krokusów kuperki bzyczków
pelargonia wyrośnięta. Hortensje muszą mieć już czym czerpać z ziemi zasoby, bo liście mają dorodne 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu masz ogromną ilość cebulkowych. Ale to musi cudownie wyglądać "na żywo". Takie dywany kolorów. Zdjęcia niesamowite I te trzmielowe "pupki" w barwnych kielichach takie sympatyczne . Siewki, a właściwie już sadzonki,takie duże, dorodne. Jestem pod bardzo dużym wrażeniem 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Soniu, piękne patyczki!
Bardzo jestem ciekawa, czy mnie uda się ukorzenić...
Wczoraj obcięłam badylki i wylądowały w donicach.
Mam pytanko o rozplenice, czy przesadzasz je? A jeśli tak, to co ile lat można dzielić karpę?
Wczoraj obcięłam badylki i wylądowały w donicach.
Mam pytanko o rozplenice, czy przesadzasz je? A jeśli tak, to co ile lat można dzielić karpę?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468