Ogród mojej małej Wiki
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród mojej małej Wiki
Niestety Aniu jeszcze nie kupiłem bo wczoraj robili przemeblowanie u nas i nie mogłem się dostać do nich. Dziś żona sama była ale jutro ....
Zimno dziś u mnie a to początek krótkiej zimy,.....

Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu widzę zakupy i wiosna na całego, niestety zima wróciła, miejmy nadzieję że tylko na moment
prymulki wyglądają bardzo ładnie, ciekaw jestem czy róże będą się zgadzały odmianowo 

-
- 50p
- Od: 23 lut 2018, o 13:21
Super, że możesz dzielić pasję z córką- ja mam na razie dwóch małych urwisów i raczej będą,, dezorganizowac" ogród a mię tworzyć go ze mną :-P
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 mar 2018, o 05:59
- Kontakt:
Niech już ta zima sie skończy u mnie na działce biało a ja tak kocham kwiaty, że już mi się niedobrze robi od tego śniegu 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu wpadłam z rewizytą
Widzę, że sporo się u ciebie działo w zeszłym sezonie... Mnóstwo nowych nabytków sprawi, że w tym roku z pewnością będzie jeszcze piękniej
Zazdroszczę zwłaszcza tego, że masz miejsce na tyle cudnych piwonii... Wypatrzyłam też prześliczne tygryski i do tego mojej wymarzonej rasy 
A i w tym roku zakupowe szaleństwo nie słabnie
Z przyjemnością będę podglądać dalsze poczynania.

A i w tym roku zakupowe szaleństwo nie słabnie

Z przyjemnością będę podglądać dalsze poczynania.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Piotrek różyczek mają dużo w sklepach ale lepiej szybciej je kupić bo w tych balotach korzenie mają zawinięte i niektóre zaczynały już dostawać nowe korzonki a przy rozprostowaniu korzeni przed sadzeniem młode się urywają. Dziś jak byłam w biedronce mieli jeszcze w kartonikach takie po 5,99zł, ale byłam z mężem to nie mogłam pogrzebać.
Kasiu w avatarku jest narcyzek, bardzo je lubię i czekam aż zakwitną bo dużo ich kupiłam jesienią. Liliowców trochę udało mi się już trochę zebrać, ale planuje jeszcze dokupić (kilka mam już zamówionych
) pewnie znowu wybiorę się do Barcikowskich w okresie kwitnienia to wtedy oczy same kupują
Mariusz zima wróciła ale pocieszające jest to, że od jutro ma być coraz cieplej, więc trzeba się przygotować na nadejście prawdziwej wiosny. Tych róż sama jestem ciekawa, ale to mój początek z nimi więc ważne jest jedynie to bo wszystkie nie były takie same.
XENOFOBIA25 jak masz na imię? bo głupio tak po nicku pisać. Moja córka kocha kwiatki, nawet pomagała mi siać, ale jej pasją jest zrywanie bukietów.
Moris_43 niestety wiosna nie chce do nas szybko przyjść a my tak mocno na nią czekamy. Jak masz na imię?
Małgosiu dużo się działo a będzie jeszcze więcej
Na razie skupiam się na robieniu rabat i kupowaniu roślin, bo już wiem, że dużo będę przesadzać bo nie rosną tak jak bym chciała. Miejsca mam dużo tylko ciężko je zagospodarować jakoś sensownie, bo część sadzę za ogrodzeniem i boję się o sarenki. Mamy zamiar ogradzać sad więc wtedy będę znać granice dokąd mogę szaleć i będę miała jakieś ;onie wzdłuż których marzy mi się kwitnący i kolorowy żywopłot. Możesz podglądać i mam nadzieję, że coś doradzisz bo mi czasami brakuje pomysłów. A tygrysków biega kilka po naszym domu i są to pupile syna, zawsze chciał mieć największe koty i ma
No koty nabroiły a dokładnie jedna kotka... weszła do pokoju córki między nogami, niezauważona i narobiła bałaganu z moimi siewkami warzywek. W papryce odcisnęła łapki a seler zrzuciła i z niego już wiele nie będzie bo wszystko się wysypało a był w fazie wychodzenia więc dziś szybko zakupy robiłam z nasionami i muszę wysiać.
Cały dzień trzymał mróz i nie byłoby tak źle gdyby nie ten mroźny wiatr, jeszcze jutro i podobno ma być coraz cieplej. Całą werandę mam zastawioną doniczkami z różami i bylinami z kapersów, mąż cały czas marudzi bo kwiaty stoją wszędzie nawet szafek nie można otworzyć bez odsuwania doniczek.
Kasiu w avatarku jest narcyzek, bardzo je lubię i czekam aż zakwitną bo dużo ich kupiłam jesienią. Liliowców trochę udało mi się już trochę zebrać, ale planuje jeszcze dokupić (kilka mam już zamówionych

Mariusz zima wróciła ale pocieszające jest to, że od jutro ma być coraz cieplej, więc trzeba się przygotować na nadejście prawdziwej wiosny. Tych róż sama jestem ciekawa, ale to mój początek z nimi więc ważne jest jedynie to bo wszystkie nie były takie same.
XENOFOBIA25 jak masz na imię? bo głupio tak po nicku pisać. Moja córka kocha kwiatki, nawet pomagała mi siać, ale jej pasją jest zrywanie bukietów.
Moris_43 niestety wiosna nie chce do nas szybko przyjść a my tak mocno na nią czekamy. Jak masz na imię?
Małgosiu dużo się działo a będzie jeszcze więcej

No koty nabroiły a dokładnie jedna kotka... weszła do pokoju córki między nogami, niezauważona i narobiła bałaganu z moimi siewkami warzywek. W papryce odcisnęła łapki a seler zrzuciła i z niego już wiele nie będzie bo wszystko się wysypało a był w fazie wychodzenia więc dziś szybko zakupy robiłam z nasionami i muszę wysiać.
Cały dzień trzymał mróz i nie byłoby tak źle gdyby nie ten mroźny wiatr, jeszcze jutro i podobno ma być coraz cieplej. Całą werandę mam zastawioną doniczkami z różami i bylinami z kapersów, mąż cały czas marudzi bo kwiaty stoją wszędzie nawet szafek nie można otworzyć bez odsuwania doniczek.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu no to kotka robiła porządek w siewkach
tak to bywa chciała pomóc
hihi mąż się denerwuje, no wiesz nie ma co się dziwić, już sobie to wyobrażam ile tam nastawiałaś wszystkiego

- buum
- Kontakt:
- TROJA
- 500p
Mariusz wcale tak dużo nie nastawiałam 

Podłogi i drugiej szafki nie pokaze
A to moje siewki:

A to papryka z odciskami kocich łapek

Piotrek to dwie już masz
Teraz będzie z górki, tylko częściej odwiedzaj biedronkę bez żony (w moim przypadku bez męża), bo znowu widziałam, że nowe dowieźli...

Podłogi i drugiej szafki nie pokaze

A to moje siewki:

A to papryka z odciskami kocich łapek

Piotrek to dwie już masz

Pozdrawiam Ania
- buum
- Kontakt:
Hahaha Aniu coś w tym jest
Ale wczoraj żona stała w kasie w kolejce a ja za kasą przeglądałem róże
Czyli była potrzebna.
Jutro kolejny dzień kolejne wyzwania
Zaraz skoczę do piwnicy i zobaczę za doniczkami i włożył bym je jak Ty do ziemi
Miłej niedzieli Aniu

Jutro kolejny dzień kolejne wyzwania

Zaraz skoczę do piwnicy i zobaczę za doniczkami i włożył bym je jak Ty do ziemi

Miłej niedzieli Aniu

- TROJA
- 500p
Piotrek u mnie mąż nie da mi grzebać bo mówi, ze i tak mam juz duzo
Dobrze, ze auchana odwiedzam sama kiedy on jest w pracy.
A to jeszcze nasze koniki biegają w mroźnym słoneczku

A to jeszcze nasze koniki biegają w mroźnym słoneczku

Pozdrawiam Ania
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Aniu śliczne koniki i nie mało.
Wysiewy też spore. Ja w tym roku posiałam ale skromnie. Nie mam już sił na szaleństwo.
Dalej nie masz śniegu?
Wysiewy też spore. Ja w tym roku posiałam ale skromnie. Nie mam już sił na szaleństwo.
Dalej nie masz śniegu?
- TROJA
- 500p
Alu śniegu dalej nie mamy i już raczej nie będziemy mieć. W słoneczku dziś było 0*C, w nocy ma być -7*C i codziennie już ma być cieplej więc będziemy oceniać straty. Dziś jak obchodziłam widziałam już, ze trochę cebul
reszty nie jestem w stanie ocenić. Ja w tym roku trochę więcej wysiewam w domu bo w zeszłym wszystko wysiewałam w foli i później miałam plony.

Pozdrawiam Ania
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Aniu..u mnie prawie już po śniegu, śladowe ilości, natomiast mróz dalej trzyma i to mnie martwi.
Siewki ładnie ci wystartowały i widzę że sporo tego
. Sporo osób kupiło już róże, u ciebie także widzę a ja ani jednej. Podglądałam w mojej Biedronce, były takie co już mam a ja bym chciała inne, może jeszcze coś dowiozą.
Koniki mnie zachwycają, biegają aby nie zmarznąć.