Przyroda szaleje w tym roku wyjątkowo, no bo skąd w styczniu marcowe zdjęcia
Moje małe co nieco cz. III
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Olu u mnie za płotem jest pole, a za nim las, więc widok sarenek wcale nie należy do rzadkości. Psiaki niestety ciągle nie mogą pogodzić się z tym, że jakieś stwory kręcą im się pod nosem i szczekają na całego... Fajne zdjęcia sikorek
U mnie kilka dni temu widziałam całe stadko na modrzewiu, niestety nie uwieczniłam tego, a teraz już ich nie widzę
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Olu piękny zimowy ogród
Storczyki pięknie kwitną.
U nie też kilka kwitnie.
Karmnik masz fajniusi, oryginalny ?
Swój, robiony ??
Storczyki pięknie kwitną.
U nie też kilka kwitnie.
Karmnik masz fajniusi, oryginalny ?
Swój, robiony ??
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kochani witajcie w niedzielne popołudnie
U mnie wczoraj mglisto, że świata nie było widać a dziś deszczowo i ponuro ....Pogoda barowa, nawet psiak się nie da na dwór wygonić.
Jesteśmy dziś zaproszeni na 9 urodziny mojej chrześnicy , więc resztę dnia miło spędzimy...
Po drodze na imprezę muszę skoczyć jeszcze do Kaufl....i mam zamiar zajrzeć na stoisko ogrodowe. Nie ręczę za siebie czy wyjdę z pustymi rękoma...
Jadziu przedwiośnie troszkę się przystopowało. Śnieg zasypał rabatki i tym samym roślinki.Dziś deszczowo to wszystko się spłucze już całkowicie i znów będzie szaro i buro...
Małgosiu parę dni temu próbowałam zrobić parę zdjęć stołujących się u mnie sikorek i wyobraź sobie , że wszystkie wyszły niewyraźnie. Tak się małe istotki szybko ruszały.
Aniu anabuko karmniczek mam kupiony. Znajoma przywiozła mi go z giełdy za całe 20 zł. Żaden pieniądz a piękna ozdoba ogrodu...
Z racji tego , że nie mam żadnych nowych zdjęć a pogoda za oknem jest jaka jest.....wrzucę coś na przywołanie wiosny. Już tylko 51 dni......
Cała wieczność, prawda?

U mnie wczoraj mglisto, że świata nie było widać a dziś deszczowo i ponuro ....Pogoda barowa, nawet psiak się nie da na dwór wygonić.
Jesteśmy dziś zaproszeni na 9 urodziny mojej chrześnicy , więc resztę dnia miło spędzimy...
Po drodze na imprezę muszę skoczyć jeszcze do Kaufl....i mam zamiar zajrzeć na stoisko ogrodowe. Nie ręczę za siebie czy wyjdę z pustymi rękoma...
Jadziu przedwiośnie troszkę się przystopowało. Śnieg zasypał rabatki i tym samym roślinki.Dziś deszczowo to wszystko się spłucze już całkowicie i znów będzie szaro i buro...
Małgosiu parę dni temu próbowałam zrobić parę zdjęć stołujących się u mnie sikorek i wyobraź sobie , że wszystkie wyszły niewyraźnie. Tak się małe istotki szybko ruszały.
Aniu anabuko karmniczek mam kupiony. Znajoma przywiozła mi go z giełdy za całe 20 zł. Żaden pieniądz a piękna ozdoba ogrodu...
Z racji tego , że nie mam żadnych nowych zdjęć a pogoda za oknem jest jaka jest.....wrzucę coś na przywołanie wiosny. Już tylko 51 dni......

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Na razie jest ciepło i niech tak pozostanie. Olu czy w B już coś widać wiosennego bo dawno tam nie zaglądałam Prymulki zawsze cieszą o każdej porze
- Ola2310

- Kontakt:
Jadziu na razie tylko hiacynty i żonkile w małych doniczkach. Nic specjalnego... Też czekam. 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Olu
. Piękne zdjęcia na przywołanie wiosny
. Czas szybko leci więc zanim się obejrzysz będzie wiosna
. Luty nam szybko zleci a w marcu można już dłubać w ogrodzie . U mnie też pogoda barowa i nic nie chce się robić a w dodatku Emilka ma ospę
. Ciekawe ferie nam się szykują bo pewnie za kilka dni druga będzie cała w krostach
. Pozdrawiam
.
- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Olu, dziś pogoda nie sprzyja spacerom po ogrodzie, pochmurno, wiatr halny roztopił resztki śniegu , wiec z przyjemnością obejrzałam
Twoje wiosenne kwiatuszki, to mi troszkę podniesie samopoczucie , bo mój organizm źle znosi wiatr halny.
Twoje wiosenne kwiatuszki, to mi troszkę podniesie samopoczucie , bo mój organizm źle znosi wiatr halny.
- Ola2310

- Kontakt:
Witam was wieczorkiem...
Ewelinko na pewno wiosna szybciutko przyjdzie, teraz jednak jak się na nią czeka, to wydaje się to wiecznością.
W sklepach już pokazały się torebki z nasionkami więc pomału zacznie się szaleństwo siania...
Ja dziś byłam grzeczna i kupiłam tylko jedną torebeczkę Werbeny Patagońskiej...
Ale za to przygarnęłam na parapet namiastkę wiosny w postaci trzech cebulek hiacyntów...

Wandziu więc dziś pokażę ci dalszy ciąg wiosny ale teraźniejszej....nie żadnej tam odgrzewanej...
U mnie dziś nawet było przyjemnie,
świeciło , wiatr wiał ale niezbyt mocny...Obeszłam ogród i ustrzeliłam takie oto fotki...

Na koniec moja wierna towarzyszka Daisy.

Ewelinko na pewno wiosna szybciutko przyjdzie, teraz jednak jak się na nią czeka, to wydaje się to wiecznością.
Ja dziś byłam grzeczna i kupiłam tylko jedną torebeczkę Werbeny Patagońskiej...
Ale za to przygarnęłam na parapet namiastkę wiosny w postaci trzech cebulek hiacyntów...

Wandziu więc dziś pokażę ci dalszy ciąg wiosny ale teraźniejszej....nie żadnej tam odgrzewanej...

Na koniec moja wierna towarzyszka Daisy.

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Olu Ty masz Daisy a ja mam wierną towarzyszkę Agatkę kociastą i też byłyśmy dzisiaj dłuższy czas na ogródku sprawdzać co słychać .Przy okazji Agatka sprawdziła calutki swój teren a ja swój
.Jednak potem zaczęło mocno wiać ,więc poszłyśmy do chaty Hiacynty lubię tylko na ogródku w domu mnie dusi ich zapach
Olu faktycznie roślinki czują
i ciepło i wychodzą z ziemi.
Mam nadzieję, że mimo chłodniejszych dni nic im nie będzie.
Wszyscy czekamy już na wiosnę i robimy plany
Mam nadzieję, że mimo chłodniejszych dni nic im nie będzie.
Wszyscy czekamy już na wiosnę i robimy plany
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Uwielbiam hiacynty o tej porze w domu.. Ostatnio nawet zachęcająco kwitnącym pierwiosnkom w B, się oparłam i wybrałam kolejnego hiacynta w kolorze blue...
Działka mnie jeszcze nie kusi...
Daisy - słodka!

Działka mnie jeszcze nie kusi...
Daisy - słodka!
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Olu piesia urocza.
Fajnie mieć taką towarzyszkę nie tylko ogródkową.
Nasz diobliczek kotek to też taki towarzysz chowa się w krzakach ale zawsze ma nas na oku.
Zapowiedzi wiosny bardzo pachnące. Kiedyś też pędziłam w domu hiacynta....pamiętam to nakładanie ciemnej torebki a potem jak zakwitł to musiałam ekspediować do kuchni bo nie dał spać...taki intensywny zapach miał.

-- Śr 31 sty 2018 12:00 --
Olu piesia urocza.
Fajnie mieć taką towarzyszkę nie tylko ogródkową.
Nasz diobliczek kotek to też taki towarzysz chowa się w krzakach ale zawsze ma nas na oku.
Zapowiedzi wiosny bardzo pachnące. Kiedyś też pędziłam w domu hiacynta....pamiętam to nakładanie ciemnej torebki a potem jak zakwitł to musiałam ekspediować do kuchni bo nie dał spać...taki intensywny zapach miał.

-- Śr 31 sty 2018 12:00 --
Olu piesia urocza.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daisy podobna do mojej śp. Kruszyny.
Czy ja dobrze widzę tulipany? U mnie kiełki też ruszyły, ale tulipanów jeszcze nie ma.
Hiacynty miałam ostatnio sobie kupić, ale mały tak marudził, że szybko robiliśmy zakupy, zapominając o kwiatkach, następnym razem, bo zapach mają cudowny
Czy ja dobrze widzę tulipany? U mnie kiełki też ruszyły, ale tulipanów jeszcze nie ma.
Hiacynty miałam ostatnio sobie kupić, ale mały tak marudził, że szybko robiliśmy zakupy, zapominając o kwiatkach, następnym razem, bo zapach mają cudowny
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Muszę przyznać, że ja na razie spokojnie. Jak do tej pory nie oszalałam z powodu nadchodzącej wiosny . Kupiłam tylko kilka paczek nasion i nic poza tym
. Może dlatego, że nie miałam jeszcze zbyt wielu okazji na zakupy
. Widzę, że kiełki już się u Ciebie pokazują
. U mnie jest to samo ale jeszcze fotek nie robiłam . Hiacynty bardzo ładne sobie sprawiłaś. Pozdrawiam
.
PS Czy Twoja Daisy w szelkach chodzi ciągle czy tylko na spacery albo w dzień ??
PS Czy Twoja Daisy w szelkach chodzi ciągle czy tylko na spacery albo w dzień ??
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Olu ja też sobie z tęsknoty za wiosną kupiłam dwa hiacynty i prymulki
Nasion jeszcze nie kupiłam,dopiero się rozglądam,u nas jakoś później wystawiają na półki sklepowe.
Wierna towarzyszka jaka słodka
Serdecznie pozdrawiam
Nasion jeszcze nie kupiłam,dopiero się rozglądam,u nas jakoś później wystawiają na półki sklepowe.
Wierna towarzyszka jaka słodka
Serdecznie pozdrawiam