Do powojników widać ze masz rękę. Mi one tak średnio się udają, choć uwielbiam
Moje różne zakątki....
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Aniu, cudne róże pokazałaś. Wiele z nich mam i uwielbiam.
- juni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Właśnie wyczytałam,że funki 80 a liliowców 70 i zaniemówiłam...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
silvarerum-Sylwio róż coraz więcej i więcej rozkwita.Wieczorem cyknę im fotki.
To tej piwonii białej mam duży sentyment.Ona jest jeszcze z ogrodu rodzinnego mojej babci.Ten była w moim rodzinnym ogrodzie( u mamy) .a teraz jest już w moim
Ola2310-Olu Faktycznie. tego samego iryska mamy i prawie w identyczny sposób go pokazałyśmy i nawet z mróweczką.
cyganka7-Asiu; Ja FLAMMENTANZ mam ją dobrych kilka lat.rośnie, zimuje ładnie.Tylko trzeba pędy trochę poziomo przykładać,aby bardziej kwitła.U mnie przy pergoli. to łatwo.
A ty będziesz ja owijać poziomo i będzie pięknie .Będziesz z niej zadowolona.Ale i Sympathie jest piękna.U mnie z jednej strony pergoli jest Sympathia właśnie
Patiann-Patrycjo-Anno ależ nic się nie stało .Może ktoś się odezwie kto ja ma.Łatwiej byłoby ci na własnym wątku pytać.A dlaczego nie założyłaś jeszcze swojego ???
Pashmina2006-MadziuRóże Flammentaz mam już chyba z 6 lat.Ale na pergoli jest coraz przekładam poziomo.T
ak wyczytałam,że lepiej kwitną.Ale z drugiej strony mam Sympathie i też ma z 6 lat i rośnie dobrze.Chipka uwielbiam i ja. A Abrahamda Darby podziwiam.ale ja tej róży nie mam.
Shire-Monis President! jest śliczny , ma duże kwiaty, ładny kolorek.Powtarza kwitnienia ale słabiej.
Polecam też powojnik 'Etoile Violette .Ten to bardzo obficie kwitnie.Ja go też wieczorem będę na działce to zrobię jemu kilka fotek i jutro ci pokażę
Piilu , Ville de Lyon i Jan Paweł II są też piękne.Szybko rosną.Obficie kwitną.A i Jackmai.ale ja jego nie mam.Raz kupiłam i niestety okazał się pomyłką.Drugim Etoile Violette.ale też może być
clem3-Małgosiu Jak liliowce zakwitną.To znowu będzie na tych rabatach bardziej kolorowo
Maska-Marysiu O kurcze.To może nie mam co szukać w necie,Tylko gdzie indziej.I wysiewać, tak jak one się rozsiewają po kwitnieniu?
becia123-Beatko U mnie liliowce( oprócz tego majowego) jeszcze nie kwitną.ale i tak jest dużo kwitnących i róże w czerwcu zawsze najpiękniej czarują i nas i ogrody
alicjad31-Alu Róze coraz piękniejsze.Clemki coraz bardziej też się rozkwitają.U mnie Kaiser w tym roku nie zakwitł i jakiś marny.
tulipanka-Wiolu Wieloma różami. zaraziłam się tu na forum i zaczęłam dokupywać.Zwłaszcza te angielki.I tak się ciut uzbierało.A nie wszystkie jeszcze pokazałam.
a u ciebie byłam widziałam.Masz dużo cudnych odmian
juni-Beatko Tak na tej działce mam Bez jednej 80 odmian host.&0 liliowców.Ze 30 żurawek .clematisów ponad 10.Ze trzydzieści parę róż.Hortensji kilkanaście i innych też już sporo.
Lilii to nawet nie liczę.
Hosta-Funkia Paradigm
większe dziurawe liście po gradobiciu pousuwałam.ale w niektórych małe już zostawiłam.Ta ma małe ślady owego biczowania grodowego

bukieciki tarasowe dla was

Fiona w pełni zdrowa i jej zabawki ( nornica polna)

Czasami spacerując po ogrodzie i na taki widoczek można trafić. Przyroda nie śpi .
Strojnica baldaszkówka, pluskwiak w paski

ciekawe co oni tam sobie mówią

To tej piwonii białej mam duży sentyment.Ona jest jeszcze z ogrodu rodzinnego mojej babci.Ten była w moim rodzinnym ogrodzie( u mamy) .a teraz jest już w moim
Ola2310-Olu Faktycznie. tego samego iryska mamy i prawie w identyczny sposób go pokazałyśmy i nawet z mróweczką.
cyganka7-Asiu; Ja FLAMMENTANZ mam ją dobrych kilka lat.rośnie, zimuje ładnie.Tylko trzeba pędy trochę poziomo przykładać,aby bardziej kwitła.U mnie przy pergoli. to łatwo.
A ty będziesz ja owijać poziomo i będzie pięknie .Będziesz z niej zadowolona.Ale i Sympathie jest piękna.U mnie z jednej strony pergoli jest Sympathia właśnie
Patiann-Patrycjo-Anno ależ nic się nie stało .Może ktoś się odezwie kto ja ma.Łatwiej byłoby ci na własnym wątku pytać.A dlaczego nie założyłaś jeszcze swojego ???
Pashmina2006-MadziuRóże Flammentaz mam już chyba z 6 lat.Ale na pergoli jest coraz przekładam poziomo.T
ak wyczytałam,że lepiej kwitną.Ale z drugiej strony mam Sympathie i też ma z 6 lat i rośnie dobrze.Chipka uwielbiam i ja. A Abrahamda Darby podziwiam.ale ja tej róży nie mam.
Shire-Monis President! jest śliczny , ma duże kwiaty, ładny kolorek.Powtarza kwitnienia ale słabiej.
Polecam też powojnik 'Etoile Violette .Ten to bardzo obficie kwitnie.Ja go też wieczorem będę na działce to zrobię jemu kilka fotek i jutro ci pokażę
Piilu , Ville de Lyon i Jan Paweł II są też piękne.Szybko rosną.Obficie kwitną.A i Jackmai.ale ja jego nie mam.Raz kupiłam i niestety okazał się pomyłką.Drugim Etoile Violette.ale też może być
clem3-Małgosiu Jak liliowce zakwitną.To znowu będzie na tych rabatach bardziej kolorowo
Maska-Marysiu O kurcze.To może nie mam co szukać w necie,Tylko gdzie indziej.I wysiewać, tak jak one się rozsiewają po kwitnieniu?
becia123-Beatko U mnie liliowce( oprócz tego majowego) jeszcze nie kwitną.ale i tak jest dużo kwitnących i róże w czerwcu zawsze najpiękniej czarują i nas i ogrody
alicjad31-Alu Róze coraz piękniejsze.Clemki coraz bardziej też się rozkwitają.U mnie Kaiser w tym roku nie zakwitł i jakiś marny.
tulipanka-Wiolu Wieloma różami. zaraziłam się tu na forum i zaczęłam dokupywać.Zwłaszcza te angielki.I tak się ciut uzbierało.A nie wszystkie jeszcze pokazałam.
a u ciebie byłam widziałam.Masz dużo cudnych odmian
juni-Beatko Tak na tej działce mam Bez jednej 80 odmian host.&0 liliowców.Ze 30 żurawek .clematisów ponad 10.Ze trzydzieści parę róż.Hortensji kilkanaście i innych też już sporo.
Lilii to nawet nie liczę.
Hosta-Funkia Paradigm
większe dziurawe liście po gradobiciu pousuwałam.ale w niektórych małe już zostawiłam.Ta ma małe ślady owego biczowania grodowego

bukieciki tarasowe dla was

Fiona w pełni zdrowa i jej zabawki ( nornica polna)

Czasami spacerując po ogrodzie i na taki widoczek można trafić. Przyroda nie śpi .
Strojnica baldaszkówka, pluskwiak w paski

ciekawe co oni tam sobie mówią

- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
A bukiecik biorę
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Och ta Twoja Fiona Aniu, nie dość, że piękna to jeszcze pracowita
, a te tramwajarze co mogą sobie mówić tylnymi częściami
bukiecik ślicznusi 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu mnie to na rozmowę nie wygląda
Fionę chętnie wypożyczę
Nornica ostatnio tak mnie wkurza, że nawet mi jej nie szkoda
Mój pies oczywiście bohatersko broni rabaty pani, więc wyobraź sobie jakie czasami widoki zastaję w ogrodzie...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Fiona przepiękna!
A robaczki, cóż, one raczej nic nie mówią, tylko ....
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
No co... robaczki też chcą mieć trochę przyjemności, zanim człowiek je rozdepcze... 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
patkaza-Agnieszko Witaj!!
Jest dużo host o dużych liściach.Np.:,Sum Substance;Milenium; Big Daddy; Blue Angel; Frances Williams ;sieboldiana Elegance.Te mam i i wiem
Czyli coś można wybrać.Ależ proszę bukiecik i dzbanuszek mogą być twoje
Iwonko0042Tramwajarze ciut inaczej wyglądają .Podobnie.
A widzisz Fiona sama po 3 latach zaczęła dzięki pobytowi na działce, sama( instynkt się obudził) polować na gryzonie.Najpierw pierwszy rok, tylko do zabawy.A potem już różnie
bukieciki takie łąkowe to ja co kilka dni robię , bo lubię
clem3-Małgosiu; Dorotko71Nigdy nie wiadomo.Inni nawet przy takich zajęciach lubią rozmawiać
A Fionę , jak pójdzie do ciebie to wypożyczaj.Ale do obcych dziwak nie idzie.Nie da się nawet pogłaskać
O wiem, wiem jak pieski porządek robią na rabatach.Sąsiadka ma Dębowy i ciągle starty przy tym
Gabrielu Te robaczki to raczej tylko fruwają i to raczej na łąkach i przy lasach jak wyczytałam.
Ale i owszem, przyjemności chce każde stworzonko
małe tez jest piękne. A le trzeba się pochylić,aby bardziej ich urodę zobaczyć

Pozdrowienia z Dębowego Lasu

Jest dużo host o dużych liściach.Np.:,Sum Substance;Milenium; Big Daddy; Blue Angel; Frances Williams ;sieboldiana Elegance.Te mam i i wiem
Czyli coś można wybrać.Ależ proszę bukiecik i dzbanuszek mogą być twoje
Iwonko0042Tramwajarze ciut inaczej wyglądają .Podobnie.
A widzisz Fiona sama po 3 latach zaczęła dzięki pobytowi na działce, sama( instynkt się obudził) polować na gryzonie.Najpierw pierwszy rok, tylko do zabawy.A potem już różnie
bukieciki takie łąkowe to ja co kilka dni robię , bo lubię
clem3-Małgosiu; Dorotko71Nigdy nie wiadomo.Inni nawet przy takich zajęciach lubią rozmawiać
A Fionę , jak pójdzie do ciebie to wypożyczaj.Ale do obcych dziwak nie idzie.Nie da się nawet pogłaskać
O wiem, wiem jak pieski porządek robią na rabatach.Sąsiadka ma Dębowy i ciągle starty przy tym
Gabrielu Te robaczki to raczej tylko fruwają i to raczej na łąkach i przy lasach jak wyczytałam.
Ale i owszem, przyjemności chce każde stworzonko
małe tez jest piękne. A le trzeba się pochylić,aby bardziej ich urodę zobaczyć

Pozdrowienia z Dębowego Lasu

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, lubię takie malownicze widoczki, zwłaszcza wprawnym okiem cyknięte.
Ja bym też Fionkę na służbę przyjęła , niechby moim nornicom pokazała kto tu jest gospodarzem i jak należy się przy stole zachowywać.
Ja bym też Fionkę na służbę przyjęła , niechby moim nornicom pokazała kto tu jest gospodarzem i jak należy się przy stole zachowywać.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu cudowny widok, można się rozmarzyć, koniecznie schylaj się bo małe ma naprawdę dużo uroku 
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne te z niskości. A na pierwszym to jakaś odmiana skalnicy?
A krajobraz z zachodzącym słońcem przecudnej urody.
A krajobraz z zachodzącym słońcem przecudnej urody.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ależ w tym Dębowym lesie cudnie
, tak wiem, że tramwajarze troszkę inne, są u nas, ale tak samo się prowadzają 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Łał, jaki cudny widok!
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu maluchy roślinne i owady pięknie pokazałaś.
Bukiety z polnych kwiatów są takie swojskie, słodkie, szkoda, że tak krótko żyją.
Dziś za Fionę dałabym dużo,
nornica przeryła mi białą rabatę wzdłuż i wszerz.