No proszę , jakie artystka wydziergała cuda no i coś pięknie kwitnie na biało jakaś orchidea ? mówisz, że powinnam znac nazwy kwiatów , bo masz zwykłe dla mnie nie zwykłe a nazw wielu nie znam bo sama mam głównie krzewy, no i kilka znanych ogólnie bylin, a Wy macie cuda niewidy
Rose der Hoffnung cudna Kolor taki teraz nam potrzebny - dzięki
Twoje rękodzieło powala na kolana Zdolna jesteś kobieto
Biały kwiatuszek śliczny
Pozdrawiam cieplutko
TERENIU ta różyczka kwitnie non -stop nawet do teraz .Kwiaty trochę mrozem maźnięte ,ale dalej cieszą .Biały kwiatek ze storczykowatych .Dalej rękodziełem sie zajmuję ,ale dzisiaj musiałam zrobić pauzę.
MATI to nie na sprzedaż a to nie szydełkowe tylko czółenkowe, a to wielka przepaść między tymi dwoma przyrządami To jest już wyższa szkoła jazdy Jak w takim wieku umysł może usypiać
KAROLINKO no tak "artystka "wciąż dzierga Cierpię na syndrom niespokojnych rąk
ANDRZEJU jak FO może zasnąć ono żyje swoim życiem .Raz gwarniej raz ciszej ,ale teraz znów robi się gwarno zresztą sam widzisz .U mnie w ogródku dalej kwitną niedobitki ,ale mnie i to cieszy .Nie ścinam kwiatów do wazonu ,bo i tak z pąków nie rozkwitną, więc niech sobie są w ogródku
DOROTKO różyczka dalej sobie kwitnie .To aktualne fotki przecież mam ogrzewanie pod ziemią jak to kiedyś napisała Ania [tara] za pochwały
MARYSIU no właśnie moja jarzmianka jest trochę jaśniejsza, a miała być Claret czyli ciemniejsza
Jadziu, takich obrazów nam teraz potrzeba . Kolorowych, letnich kwiatów.
Piękna jest ta różowa piwonia, a lilia....aż mi szczęka opadła . Co to za odmiana?
TERENIU tak pod piwonia Dyptam jesionolistny .Mam go od śp Krysi goryczki i cudnie kwitnie . Kiedyś dostałam siewkę i trochę musiałam poczekać na kwiaty.Jego owocniki cudnie pachną kamforą uwielbiam ten zapach .Multi blue ma po parę kwiatów i to wsjo ,ale nie wykopuję go bo chyba taka jego uroda
DANUSIU trochę tych kwiatków mam w ogródku i cieszą już od wczesnej wiosny
DOROTKO to nie lilia tylko Dyptam jesionolistny .Roślina cudnie pachnąca ,ale też zdradliwa dla alergików .Potrafi poparzyć [oczywiście po dotknięciu ] swoimi olejkami w słoneczny dzień .Jednak ja się jej nie boję ,ale uważam dlatego posadziłam go z dala od ścieżki przy różach
JADZIU no tak to nazywam ,ale cieszy mnie każda wykonana część .Idzie mi to coraz lepiej dlatego wykorzystuję każdy dzień ,żeby popracować .Latem niestety już ich nie robię ,bo robota w ogródku .Niestety wieczorem potem już człek zmęczony
Jadziu ależ Ty masz tych fotek dużo z sezonu a ja jakoś weny nie miałam.
Gęste nasadzenia i wszystko dorodne, do tego połączenia róż i powojników wyjątkowo przypadły mi do gustu.
Dzierganie tak trudnych wzorów ... chyba nie pierwszy raz bo bardzo dokładne i ładne.
O tej porze kiedyś to dziergało sie szaliki, rękawiczki itd a tu takie małe arcydzieła - brawo !
Co planujesz z nich zrobić ?
Och Jadziu jakie ty cuda pokazujesz ta ostania gwiazdka boska. Sama nie potrafię dziergać ale uwielbiam serwety, poduszki ogólnie wszystko co koronkowe. Marzy mi się firanka do kuchni na szydełku ale ceny takich kosmiczne
Kroplika widzę i powiem Ci, że jest wręcz identyczny jak jednoroczne, jeszcze muszę dyptam pochwalić ... długo polowałam na niego i w tym roku udało mi się kupić małą sadzonkę. To piękna roślina
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
ILONKO czapka jest na 35 stronce, lecz teraz zaglądałam i są tylko linki do tych fotek nie wiem czemu ????? Calutki czas się bawię .Teraz mam na biurku serwetkę 30 cm i już prawie ja kończę
ANIU musisz uśmiechnąć się do Ilonki [imwsz] może spełni Twoje marzenie o firance szydełkowej za rozsądną cenę.Wiesz z Dyptamem trzeba ostrożnie postępować kroplika dostałam od Christinkrysi to bylina
KRYSIU miło Cię gościć po mimo natłoku obowiązków.Szkoda ,ze tak późno sie zorientowałam w sprawie dalii .Przeglądałam dopiero wczoraj Twoje oferty i ta która mi sie podobała już sprzedana.muszę w przyszłym sezonie na nią zapolować .Ozdoby mają ozdabiać choinkę u syna .Fotek z sezonu mam rzeczywiście mnóstwo jak nigdy dotąd ,ale też sezon był bardzo udany . Lubię uwieczniać kwiaty i owady zresztą tak jak i Ty .No juz jakiś czas bawię sie frywolitkowaniem i rzeczywiście idzie to coraz lepiej .Kiedyś bardzo mnie do tego namawiała Ewunia [ewkapaw] i twierdziła ,ze trening czyni mistrza i to prawda
Jadziu oblukałam i wyszło prima sor A tak się bałaś tej czapki. Mam nadzieję, że "dziecię" zadowolone
Ale .... widziałam też kolejne zdjęcie a tam następne nowości
Jadziu widzę , że na drutach też ci super idzie nie tylko frywolitki
czapka super
teraz taka pogoda ponura , że fajnie jest powspominać letnie kwiaty i nimi
poprawiać sobie nastrój
cieszę się, że moja -twoja gloria jest taka piękna jak pokazujesz