Ogródek Robaczka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 11

Post »

Gdybym miała wybrać tylko jedną różę, siadłabym i płakała, pewnie musiałabym zrezygnować ze wspólnego wyjazdu na bezludną wyspę ;:306 Wszystkie mi się podobają. Największy sentyment mam do New Dawn, ale Granny kwitnie szaleńczo (nie pachnie), a Mary Rose za duża rośnie, a Dr Jamain ma za długą przerwę, a Larissa wypuszcza długie pędy, a Brother Cadfael za mało pachnie, a Rose de Resht za mała i słabo widoczna, a Geoff Hamilton...A może to ta? Zapach za słaby...
Lepiej ponarzekam sobie na pogodę, bo nieco za ciepło i boję się, że żadna z moich pnących dużego mrozu nie przeżyje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

:;230 Ewciu, jakim cudem wybrałaś sobie rośliny do posadzenia w ogródku?! "Tej nie kocham, tej nie lubię, tej nie pocałuję"...
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu przydreptałam i ja do Ciebie ;:196
U Ciebie już 37 strona 11 części ,a mnie w niej nie było ,toż dopiero wstyd :oops:
Ja byłam ,byłam naprawdę tylko nic nie napisałam :( ,a pisać podziwiać i chwalić w Twoim wątku można bez końca.
Piękne dekoracje świąteczne ,no ,ale jak ma się taki wzorzec od dziecka to czemu się dziwić :)
Obejrzałam całą fotorelację z Twojego rodzinnego domu i byłam zachwycona...ciepło ,aż bije po oczach.
Buziaczki i dobranocka ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Kasiulek.... zawiesiłam się znowu kilkakrotnie u Ciebie....
Miałam już się wpisywać, ale ... tyle już pochwał padło... moja kolejna....chciałabym, żeby była oryginalna, ale się nie da. Twój różany ogród jest po prostu doskonały, ale to zostało już powiedziane tyle razy... więc nie mam szans na bycie oryginalną.
Kasiu, ;:196 i tyle.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kasiu ogromne podziękowania za pomoc. Jamesa Galway fajny gość ale troszkę wygląda na dość wysokiego ale ja zaplanowaną Elfe wymienię na tego przystojniaczka.Jeszcze chciałabym zapytać o kilka róż Astrid Garfin von Hardenberg,Sophia Renaissance ,White Gruss an Aachen,Summer Song,Lovely Green czy masz je u siebie i czy sa powody do narzekań na te róże?Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Kasiu, u Ciebie wiosna pełną parą. Oby zima już nie zagościła u nas (przynajmniej taka z większymi mrozami). Śliczne zdjęcia pokazujesz. Porównania oszałamiające aż wierzyć się nie chce że tylko rok minął...
Przy okazji - Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie! Pierwszy dzień w pracy po takiej labie zawsze działa depresyjnie i ciągnie się niemożebnie ;:219
Ale już w domku i na luziku można się zrelaksować odwiedzając Wasze ogrody ;:65

Ewa, ubawiłaś mnie tymi dylematai nad jedna, jedyną różą :lol: Dramat antyczny 8-) Chyba jednak New Dawn najbliżej.? Tym bardziej mi miło, bo jeśli zima nie spłata figla, w tym roku mój tunel różany powinien powoli zacząć przypominać to, co sobie wymarzyłam..przynajmniej na pierwszej pergoli :uszy Jak zarośnie cały, to nie ma bata, musisz przyjechać ;:196
Linetko, jest to jakaś metoda, bo Ewa ciągle sadzi i sadzi...w poszukiwaniu ideału :lol:
Oluniu, witaj po przerwie! Jak miło, że znowu jesteś z nami, oby na dłużej tym razem ;:168 Bardzo dziękuję za przemiłe komplementy pod adresem ogrodu, zapraszam jak zawsze serdecznie, mam nadzieję na kolejne odwiedziny latem ;:196
A jak Twója różanka? Jesteś zadowolona z efektów ubiegłorocznych nasadzeń? Nawet jeśli nie wszystkie róże rosną tak, jakbyśmy sobie tego życzyli, trzeba dać im nieco więcej czasu...więc w kolejnym sezonie na pewno będzie znacznie lepiej! Widziałaś metamorfozy? Ogród różany zmienia się bardzo szybko :uszy
Daffodilku drogi! Spodziewałam się szybciej zobaczyć daffodilki w ogrodzie :wink: Tym większa moja radość, że znalazłaś czas na odwiedziny ;:196 Bardzo dziękuję za serdeczne słowa, takich uskrzydlających komplementów nigdy za wiele, każdy jest wyjątkowy i cenny dla mnie ;:180 Zwłaszcza, jeżeli pochodzi od właścicielki jednego z mim ulubionych forumowych ogrodów ;:196
Asiu, witaj! James Galway jest świetną różą, czego nie mogę powiedzieć o Elfe. Wprawdzie Elfe też mam dopiero pierwszy sezon, ale słabo rosła, a jeszcze słabiej kwitła ;:222 Przesadziłam ją jesienią, bo nastąpiła drobna korekta rabaty z jej udziałem i zobaczę jak się spisze w tym sezonie. O Lovely Green już napisałam u Ciebie. White Gruss an Aachen nie mam, Summer Song też nie. Astrid Garfin von Hardenberg to świetna róża, bardzo trwały kwiat i zdrowa cały sezon, choć ma przerwę w kwitnieniu. Sophia Renaissance jest wyższa, ok. 120 cm już ma po pierwszym sezonie. Zdrowa i z ładnym kwiatem, fajna na cięty kwiat do wazonu. Ładnie pachnie ;:333
Justynko, witaj! Odwzajemniam życzenia, wszystkiego dobrego i ogrodowego ;:196 Pogoda trochę sfiksowała, ale jestem dobrej myśli, może zima już nie wróci i będzie szybka wiosna? :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
wg ostatniej zasłyszanej prognozy, w przyszłym tygodniu spadnie temp. tylko do -10 na jedną noc a potem juz tylko cieplej, lekkie przymrozki przez luty i wiosna od marca :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Juhuuuuuuu ;:138 Świetne wieści Ewcia, podeślij linka, sama chętnie poczytam :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bo też i ten mój dramat to problem z cyklu "problemy pierwszego świata" ;:306 New Dawn chyba przez sentyment ciągle pierwsza na mojej liście :D Ale mam mnóstwo róż, którym nie zdążyłam się przyjrzeć, zresztą w roku posadzenia trudno przewidzieć, jak róża będzie sobie radzić. Tak się zdarzyło z Brother Cadfael, to róża cały sezon kwitnąca, dość wysoka, kwiaty w górze na silnych pędach, zdrowe liście-niedocenione wcześniej cudo :D Pewnie i pachnie, ale dla mnie musi być to zapach, który innych powali na kolana swoją siłą-a ja dopiero wtedy czuję ;:145
Podoba mi się prognoza, ale ona chyba tylko dla podgrzewanych ogrodów w Wielkopolsce :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

OOOOO taka pogoda to mi pasuje jak najbardziej...... ;:oj ;:138 ;:138
kocham takie dobre wieści :D
a dziś w skrzynce miałam katalog od Fryer'a.........róże mają cuuudne ale ceny..... ;:173
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

gloriadei pisze:Kasiu :wit
wg ostatniej zasłyszanej prognozy, w przyszłym tygodniu spadnie temp. tylko do -10 na jedną noc a potem juz tylko cieplej, lekkie przymrozki przez luty i wiosna od marca :heja :heja :heja
Coś takiego? A gdzieś tam na Onecie czytałam o prawdziwej zimie. Ta zimna noc, to pewnie pełnia w czwartek, 16-tego?
Po takiej zimie, to komarów będą całe grasujące stada :lol:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no tymi komarami nie dobijajcie...... ;:219 ;:202
chyba czas zaopatrzyć się w leki antyalergiczne....... ;:218
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Dzień dobry, Kasiu!
Faktycznie świetnie byłoby gdyby zimy nie było;)... ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.... a jeszcze dziewczyny straszę komarami.... a dla mnie - mieszkanki lasu - to jest bardzo niedobra wiadomość :roll: ... ale cóż, na pewne sytuacje nie mamy wpływu;)
Dobrego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Proszę bardzo http://www.accuweather.com/pl/pl/swarze ... her/266488
tu jest prognoza na styczeń a kolejna strona na luty. Minimalna temp. w nocy -10 :heja :heja :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”