Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Madziu, burza była bardzo intensywna, to prawda... u mnie rośliny przetrwały bez uszczerbku, a że Sara wyładowań się nie boi (dziwne!), to cierpieliśmy jedynie z powodu braku sygnału satelitarnego ;-)
Heniu, pozdrowienia odwzajemniam! I mnie się wydaje że już schyłek lata... zmieniłam dziś nasadzenia w donicach, na te wrzosowe...
Lubię tę porę roku, bardzo!
Cieszę się, że odwiedziłaś mnie w moim drugim miejscu na świecie :) Zapraszam!
Jagódko, dużą radość sprawiła mi Twoja wizyta! Zawsze wnosisz swoją osobą tyle ciepła i serdeczności.
W moim wątku i na forum mnie nie zabraknie, bądź spokojna. Chcę pełniej wyrażać siebie, to wszystko.
Roślin, które pożegnałam bardzo szkoda, ale to chyba naturalna selekcja. Żal, że tak się stało, ale na silne choroby grzybowe nic nie poradzimy. Pozdrowienia serdeczne!
Elu, dziękuję pięknie za wizytę tu i tam :)

Dzisiaj zrobiłam rewolucję w doniczkowych.
Najpierw zaliczyłam miłą wizytę w szkółce Ponderosa... zakupiłam poniższe, czyli wrzosy, rozplenice Rubrum, rozchodniki okazałe i klon palmowy Orange Dream (marzyłam o nim długo!). Poprzesadzałam, pozmieniałam, jestem zadowolona :)

Oto efekty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie ten klon marzy mi się od chyba już dwóch lat :D Strasznie mi się podoba i kiedyś wymyślę dla niego odpowiednie miejsce!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zakupy jak zwykle... ;:oj Przyprawiają o szybsze bicie serducha! Klonik jak marzenie ;:170
x-ag-a
---

Post »

Aniu, Nelu - jakże adekwatną nazwę nosi ten klon, skoro tyle osób o nim marzy! Moje marzenie się spełniło, również po latach :D
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Ja tylko o takiej dekoracyjnej rozplenicy marzę, może trawie Red Baron. To na ich wybarwienie ciemne. ;:131 Zakupy ciekawe. Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Mireczko, witam serdecznie!
Ja także długo marzyłam o ciemnej rozplenicy - te kłosy Rubrum są absolutnie piękne, fantastyczne!
Namawiam Cię do zakupu, ale ją należy - w przeciwieństwie do imperaty Red Baron - przechowywać w pomieszczeniu. Zimą przemarza.
Pozdrowienia! :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze wiedzieć-wszystkie rozplenice przemarzają? Mam dwie (jeszcze nie kwitną :evil:) i byłoby mi szkoda bez sensu stracić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Nie, Ewa, tylko Rubrum są takie wrażliwe... szkoda, bo wyjątkowo piękne!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

No to kamień z serca :D Zaczęłam się już zastanawiać, gdzie mogłabym przechować wykopane trawy. Może zrobić im kopczyki tak jak różom? Na wszelki wpadek.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Agnieszko.Zakupy już takie prawie jesienne.Masz piękne donice z taką przecierką .Z czego one są zrobione-metal?,plastik...
Rozplenice -pewnie też za nimi się rozejrzę-bardzo mi sie podobają :wit
Dzisiejsze moje zakupy to 4 podporki(metalowe,czarne) do róż-były przecenione o połowę.(jakoś ciągle mam ich za mało :D )
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Fajne zakupki, zgadzam się z Tobą u mnie Red Baron rośnie nie okryty na zimę i zawsze wypuszcza,rozplenicę Rubrum kupiłam rok temu ,jesienią wsadziłam ją w doniczkę i przechowałam na parapecie w pracy ,jak ja sadziłam wiosną była jednak nieciekawa ,przycięłam i długo,długo nic ,kupiłam więc nową ,a ta stara figla mi spłatała i zacżęła wychodzić :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu wspaniale zakupy. ;:138
Szczególnie podoba mi się klon palmowy. Ja u siebie nie mam ani jednego palmowego, ani japońskiego. Już nie mam dla nich miejsca niestety.
Podczytuję Twojego bloga . ;:108
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga :wit
Widzę deszczyk dał ci siły do pracy w ogródku i do zakupów :wink: Orange Dream rzeczywiście marzenie .Też na takiego poluje ,ale to śpiew przyszłości ..donicowe nasadzenia bardzo fajne ;:108 Szkoda straconych roślin ,ale nic na to nie poradzimy ,Mi ostatnio też padł Rh Cuningham W. i klon Atropurupureum ;:145 ;:145 Nutkaja też choroba grzybowa załatwiła ?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dziękuję ;:196 - miło mi niezmiernie Aguniu , że tak postrzegasz moją osobę ... :oops: ...teraz mam więcej czasu , bo córcia dojechała ...więc Oliwką zajmujemy się na zmianę ...dzisiaj jeździła na rowerze i grała w piłkę , rozwiązywała łamigłówki ...a ja późnym popołudniem nareszcie zabrałam się - po zbawiennym deszczu - za odchwaszczanie obrzeży między trawnikiem , a cegłami i rabatami .

A ja znalazłam tanie klony ...zamówię ..a jakże i jeszcze Kordylinę australijską do donic ...niestety - trzeba chować na zimę - ale jest warta zachodu ...nowością jest Pennisetum " Vertigo "...warto ją zaprosić do ogrodu ..podobnie , jak i Pennisetum " Fireworks "
Niestety ...są to odmiany wrażliwe na niskie temperatury ...ale jakże piękne i od razu widoczne na rabatach , czy też przed wejściem do domu , ew. na tarasie .
Zakupy - jak zawsze - ciekawe - ale pachną jesienią ...ze względu na rozchodniki i wrzosy ...mam rozchodniki okazałe w trzech odmianach ; o ciemno bordowych liściach i takich też kwiatach Purple Emperor...Brillant i najzwyklejsza odmiana ...bardzo popularna - niestety n/n . Bardzo łatwo się je ukorzenia ...przez włożenie gałązki do wody ...a także przez podział rośliny .

Pozdrawiam wieczorową porą :wit
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Zajrzałam do Ciebie ciekawa, co tam znowu rozrabiasz w swoim ogrodzie i nie zawiodłam się ;:306
Nadrobiłam zaległości, obejrzałam zdjęcia i bardzo mi się podoba deszczowa fotka ze s. 24 - zachwycająca! Dobrej nocki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”