No dość narzekania, zwłaszcza że takie piękne widoki pokazałaś
Mój mały, piękny świat
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Dosiu, muszę Cię zmartwić, ludzie mają to w d....ie czy zostawiają za sobą syf czy nie, mało tego dokładnie tego samego uczą swoje dzieci ( bo przecież jest malutki to go nóżki rozbolą w drodze do kasza na śmieci )
ale jakby tak spróbować im do pokoju papierki po cukierkach na podłogę wysypać
to by już inaczej patrzyli.

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dosiu niewiedza ludza jest straszna...jak można tak zanieczyszczać właśne środowisko, matkę ziemię.
Niestety sterty butelek i śmieci w lasach to widoki na porządku dziennym niestety.
płacze ale nie jesteśmy nic w stanie z tym zrobić.
Co do miodu właśnie chciałam zapytać czy można kupić u Was
Niestety sterty butelek i śmieci w lasach to widoki na porządku dziennym niestety.
Co do miodu właśnie chciałam zapytać czy można kupić u Was
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Piękne ogrodowe widoki
Też uważam, że miód jest pycha 
Teresko, masz rację - nie ma co narzekać. Powoli, metodycznie wprowadzać dobre zasady na swoim podwórku, wśród znajomych, rodziny itp. Może za kilkanaście lat ludzie będą jeszcze bardziej uświadomieni. A za pochwałę widoczków dziękuję
Aguś, oczywiście że można kupić. Teraz będzie miód wrzosowy - mam zawsze tylko miód świeżo uzbierany, czyli już nie mogę zaproponować lipowego, rzepakowego czy wielokwiatowego. Jak chcesz to jak tylko pszczoły uzbierają wrzosowy to dam Ci znać. My w sezonie w ogóle nie dokarmiamy pszczół więc miód jest tylko naturalny.
A co do śmieci w lasach to szlak mnie trafia. Ale jak napisałam Teresce - powolutku wprowadzajmy dobre nawyki, wierzę, że za jakiś czas świadomość ludzka będzie większa.
Dzięki Fraszko! Mi jeszcze bardzo się podoba produkcja tego miodu
Pszczoły mają fajne zwyczaje i są bardzo pracowite. Lubię słuchać jak mąż opowiada o pszczołach. Mam wrażenie wtedy, że natura o wszystkim pomyślała.

Aguś, oczywiście że można kupić. Teraz będzie miód wrzosowy - mam zawsze tylko miód świeżo uzbierany, czyli już nie mogę zaproponować lipowego, rzepakowego czy wielokwiatowego. Jak chcesz to jak tylko pszczoły uzbierają wrzosowy to dam Ci znać. My w sezonie w ogóle nie dokarmiamy pszczół więc miód jest tylko naturalny.
A co do śmieci w lasach to szlak mnie trafia. Ale jak napisałam Teresce - powolutku wprowadzajmy dobre nawyki, wierzę, że za jakiś czas świadomość ludzka będzie większa.
Dzięki Fraszko! Mi jeszcze bardzo się podoba produkcja tego miodu

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Dosiu
Piękne zdjecia hortensji i nie tylko nam zapodałaś
Co do śmieci w lasach, to ostatnio jadąc autem widziałam sterte worków położonych na skraju lasu..........bez komentarza.............
Piękne zdjecia hortensji i nie tylko nam zapodałaś
- aage

Będę czekać na PW w sprawie miodu wrzosowego.....takiego jeszcze nigdy nie kosztowałam.
Świadomość ludzka niby z roku na rok większa....ale nie wiem kiedy uda się wyeliminować całkowicie złe nawyki
Świadomość ludzka niby z roku na rok większa....ale nie wiem kiedy uda się wyeliminować całkowicie złe nawyki
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dosiu
Ależ pięknie i kolorowo u Ciebie
Wspaniale!
Miodzik uwielbiam i jest on głównym składnikiem naszego śniadania
Dosiu o miodzie wrzosowym słyszę pierwszy raz
bardzo interesujące... muszę poczytać
A o ludzkiej głupocie to można byłoby epopeję napisać, bo co chwilę zbieram śmiecie w lesie i zastanawiam się jaki cel mają ludzie w takich działaniach... i nigdy nie umiem znaleźć konstruktywnej odpowiedzi... aż mam ciarki ze złości jak to piszę
Ale cóż głupota ludzka nie zna granic...
Miłego dnia!
Ależ pięknie i kolorowo u Ciebie
Miodzik uwielbiam i jest on głównym składnikiem naszego śniadania
A o ludzkiej głupocie to można byłoby epopeję napisać, bo co chwilę zbieram śmiecie w lesie i zastanawiam się jaki cel mają ludzie w takich działaniach... i nigdy nie umiem znaleźć konstruktywnej odpowiedzi... aż mam ciarki ze złości jak to piszę
Ale cóż głupota ludzka nie zna granic...
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Muszę Ci powiedzieć, że zdjęcia robisz rewelacyjne
ogród wygląda pięknie a zarazem tajemniczo. Podziwiam i zachwycam się jednocześnie 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pięknie obfocony ogród
a jaki kolorowy

-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ile kolorów
piękny i zadbany ogród 
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Dosiu moja alergia "pojawia się i znika" i dlatego jest taka upierdliwa
ale jak mam okazje posmakować pysznego miodu to choćbym miała się "zadrapać zaczochrać" to
i tak go zjem
Co do śmieci - to niestety plaga XXI wieku
i niestety rodzice nie uczą dzieci "zdrowych nawyków" bo po co - bo się dziecko spoci
ale nie tylko to mnie wkurza
ostatnio szłam z synem na spacer przede mną "paniusia i pan " z pieskiem
piesek zrobił "garba" na chodniku a oni stoją i się gapią
to ja " no wypadało by posprzątać w chusteczke przynajmniej"
no i co ......... poczekali aż sobie pójde a g.... jak było tak zostało na chodniku
arystokracja psia mać
ale jak mam okazje posmakować pysznego miodu to choćbym miała się "zadrapać zaczochrać" to
i tak go zjem
Co do śmieci - to niestety plaga XXI wieku
ale nie tylko to mnie wkurza
ostatnio szłam z synem na spacer przede mną "paniusia i pan " z pieskiem
piesek zrobił "garba" na chodniku a oni stoją i się gapią
to ja " no wypadało by posprzątać w chusteczke przynajmniej"
no i co ......... poczekali aż sobie pójde a g.... jak było tak zostało na chodniku
arystokracja psia mać
Witam wszystkich bardzo gorąco!
Nareszcie mamy piątek
Coś w tym tygodniu niewiele miałam czasu na komputer ale nareszcie siadam i odrabiam stracony czas. Pochodzę sobie po Waszych ogrodach ale najpierw odpiszę na Wasze wpisy, za które bardzo, bardzo dziękuję!
Renatko, dziękuję za komplement. Mam nadzieję, że te śmieci co widziałaś przy drodze w lesie były uzbierane i czekały na wywiezienie. Taką mam nadzieję... Ale to co widzę w naszych lasach nie nastraja optymistycznie.
Aguś, do zmiany nawyków czasami trzeba pokoleń. Ale trzeba być dobrej myśli. Już jest lepiej niż jakiś czas temu.
Grażko, dziękuję za komplement. Miód wrzosowy jest dość popularny, przynajmniej w moich stronach. Ja go znam od zawsze ale może dlatego, że mieszkam wśród lasów i wrzosowisk. Wielkie buziaki dla Ciebie za to, że zbierasz śmieci w lesie
Aniu, dziękuję Ci bardzo za te miłe słowa. Chciałabym robić piękne zdjęcia ale ciągle nie znajduję czasu i dość cierpliwości aby poczytać o tym jak to robić. Pstrykam najczęściej na ustawieniach Auto
Staram się przynajmniej dobrać ciekawy obiektyw i światło no i zadbać o dobre ujęcie.
Teresko, dzięki
Fraszko, dziękuję Ci bardzo
Małgosiu, psie kupki to zmora miejskich osiedli
Ja teraz mieszkam na wsi więc mam z tym spokój ale pamiętam doskonale, jak obrzydzały mnie trawniki na osiedlu, na którym mieszkałam 30 lat. A najgorzej było po zimie. Trzeba było patrzeć pod nogi
Myślałam, że teraz jest obowiązek sprzątania po swoim psie. Ale nawet jak nie było obowiązku sprzątania to z chodnika juz sama przyzwoitość nakazuje posprzątać.
Nareszcie mamy piątek
Renatko, dziękuję za komplement. Mam nadzieję, że te śmieci co widziałaś przy drodze w lesie były uzbierane i czekały na wywiezienie. Taką mam nadzieję... Ale to co widzę w naszych lasach nie nastraja optymistycznie.
Aguś, do zmiany nawyków czasami trzeba pokoleń. Ale trzeba być dobrej myśli. Już jest lepiej niż jakiś czas temu.
Grażko, dziękuję za komplement. Miód wrzosowy jest dość popularny, przynajmniej w moich stronach. Ja go znam od zawsze ale może dlatego, że mieszkam wśród lasów i wrzosowisk. Wielkie buziaki dla Ciebie za to, że zbierasz śmieci w lesie
Aniu, dziękuję Ci bardzo za te miłe słowa. Chciałabym robić piękne zdjęcia ale ciągle nie znajduję czasu i dość cierpliwości aby poczytać o tym jak to robić. Pstrykam najczęściej na ustawieniach Auto
Teresko, dzięki
Fraszko, dziękuję Ci bardzo
Małgosiu, psie kupki to zmora miejskich osiedli
Myślałam, że teraz jest obowiązek sprzątania po swoim psie. Ale nawet jak nie było obowiązku sprzątania to z chodnika juz sama przyzwoitość nakazuje posprzątać.
Pozdrawiam - Dosia
- aage

Dosiu spokojnego , udanego weekendu 
Dzięki Agniesiu, Tobie również. Tobie to właściwie życzę baaardzoooo długiego udanego weekendu, czyli csłego Twojego urlopu
Tym razem trochę fauny.

Tym razem trochę fauny.

Pozdrawiam - Dosia
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Dosiu jest obowiązek sprzątania baaa nawet mandat można dostać ale cóż z tego
jak turyści mają to gdzieś (bo miejscowi to już się nauczyli