Dziękuję za wspominki z twojego bajecznego ogrodu...idę śnić o tych różanych łukach
Ogródek Robaczka cz. 7
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Kasiu od dawna mam chrapkę na tego Sweet summer love tylko do końca nie wiem jaki on ma kolor, purpurowy? czy wpada w czerwień?
Dziękuję za wspominki z twojego bajecznego ogrodu...idę śnić o tych różanych łukach
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu,,,przecież tyle razy widziałam u Ciebie połacie lawendy - niczym z Prowansji lawendowe pola - , wciąż się nimi zachwycam ...
. Nie robiłaś suszonych bukietów ? Muszę koniecznie kupić ( mam upatrzone imitacje - sztuczne , z papieru ...jak prawdziwe - )
coś mnie bierze na liliowo / fioletowo/ wrzosowo
.
Wspomnienia słoneczne ...to właśnie jest to ...czego najbardziej pragniemy i soczystej zieleni .
Ciekawe , jakie róże mi przyjdą , bo zamawiałam z gołymi korzeniami ? Sądzę , że raczej nie będzie to miało wpływu na ich wzrost , przyjęcie etc...
Kopczyki , jak i również obcinanie krzewów różanych zawsze przeprowadzam w kwietniu ...ze względu na to , że świeże rany po cięciu są wrażliwe na choroby grzybowe i tzw. brunatność . Wtedy myślę , że i oprysk miedzianem wypadałoby zrobić - co o tym myślisz ?
Pozdrawiam serdecznie

coś mnie bierze na liliowo / fioletowo/ wrzosowo
Wspomnienia słoneczne ...to właśnie jest to ...czego najbardziej pragniemy i soczystej zieleni .
Ciekawe , jakie róże mi przyjdą , bo zamawiałam z gołymi korzeniami ? Sądzę , że raczej nie będzie to miało wpływu na ich wzrost , przyjęcie etc...
Kopczyki , jak i również obcinanie krzewów różanych zawsze przeprowadzam w kwietniu ...ze względu na to , że świeże rany po cięciu są wrażliwe na choroby grzybowe i tzw. brunatność . Wtedy myślę , że i oprysk miedzianem wypadałoby zrobić - co o tym myślisz ?
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Kasiu, jak masz niezasiedlone tereny wokół, to bierz i obsadzaj! Nawet jak kiedyś je sprzedadzą, to jest nadzieja, że nowy właściciel zakocha się w Twoim ogrodowym stylu i nie zaorze wszystkiego pod trawnik i tuje
A na to pole po drugiej stronie drogi, to ja bym nie mogła spokojnie patrzeć....tyle ziemi odłogiem leży 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam Louise Odier i chyba ani razu nie zrobilam jej tak ładnego zdjęcia, jakie oglądam u Ciebie
U mnie na razie nie ma mowy o listkach na czymkolwiek poza ciemiernikami, ale czekam niecierpliwie, kiedy wiosna się pojawi w pełnym rozkwicie.
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wchodzę dziennie i cichutko podziwiam ,bo już mi brakło słów uznania dla Twoich ogrodowych aranżacji i skończył mi się słownik superlatyw
Cudnie ...juz nie mogę się doczekać tego sezonu z kwitnieniem mowo posadzonych róż
Miłego ,słonecznego dnia
Miłego ,słonecznego dnia
marzenia się spełniają! Dana
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Dwa dni nie zaglądałam do Ciebie, ile straciłam, dobrze że można jeszcze pooglądać takie piękne widoki 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Bremen Stadtmusikanten

A co rośnie za tymi Muzykantami? Chyba jakaś fioletowa ostróżka?
Ja niestety nie mam czasu w tygodniu na ogródek bo jak wpadam do domu to tylko ciuchy zmieniamy i idziemy z kijkami, dopóki jasno, bo potem po ciemku w lesie się nie da chodzić. A to priorytet teraz ze względu na chorobę M.
Żeby wreszcie dzień był dłuższy
Kasiek, ja pomyliłam pachysandrę z pasiflorą
Chciałam Cię zapytać oczywiście o pasiflorę czy wysiewałaś czy sadzonki kupowałaś. Bo mi nie chcą siewki wychodzić. Nic się nie dzieje z nasionkami. Zrobiłam teraz drugie podejście.
Fantastyczne fotki wspominkowe, ciągle od nowa można odkrywać Twój cudny ogród

A co rośnie za tymi Muzykantami? Chyba jakaś fioletowa ostróżka?
Ja niestety nie mam czasu w tygodniu na ogródek bo jak wpadam do domu to tylko ciuchy zmieniamy i idziemy z kijkami, dopóki jasno, bo potem po ciemku w lesie się nie da chodzić. A to priorytet teraz ze względu na chorobę M.
Kasiek, ja pomyliłam pachysandrę z pasiflorą
Fantastyczne fotki wspominkowe, ciągle od nowa można odkrywać Twój cudny ogród
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Kasiu, jak zawsze Twoje zdjęcia są odrealnione od polskich warunków, ale był czas przywyknąć
Bossssko, aż mi zapachniało różami i lawendą. Tworzysz cudowne zestawienia roślin
Hiszpańskiego się uczysz? Też się przymierzałam do hiszpańskiego lub włoskiego, ale na razie mam za dużo innych zajęć... Ale trzeba, bo człowiek taki ograniczony bez języków obcych
Hiszpańskiego się uczysz? Też się przymierzałam do hiszpańskiego lub włoskiego, ale na razie mam za dużo innych zajęć... Ale trzeba, bo człowiek taki ograniczony bez języków obcych
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kasiu, czy Chippendale jest naprawdę różowa. Dotychczas sądziłam, że raczej jest to kolor łososiowy lub brzoskwiniowy. To dla mnie ważne, bo zamówiłam dwie sztuki na rabatę pomarańczowo-brzoskwiniową, ale jeśli ta róża jest różowa, to muszę natychmiast zmienić koncepcję.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu - czy pikowałaś już swoja lobelię? ew. kiedy ja trzeba przepikować? Moja ma ok. 1.5 cm wysokości i dość gęsto wzeszła.
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Mam ten sam problem.wanda7 pisze:Kasiu, czy Chippendale jest naprawdę różowa. Dotychczas sądziłam, że raczej jest to kolor łososiowy lub brzoskwiniowy. To dla mnie ważne, bo zamówiłam dwie sztuki na rabatę pomarańczowo-brzoskwiniową, ale jeśli ta róża jest różowa, to muszę natychmiast zmienić koncepcję.
Maja pisała, abym bardziej spodziewała się różu niż pomarańczowego.
Latem się okaże, czy czeka mnie kolejne przesadzanie.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, donoszę, że u mnie też krokusiki niewinnie pokazują się i może dziś ustrzelę jak kwitną pierwsze
. Będę pilnie kibicować nauce języka. Kolega z pracy przed wyjazdem do Peru i w ogóle zwiedzaniem Ameryki Płd. uczył się chyba 2 lata, ale później bez problemu poruszał się tam bez przewodnika i bez biura podróży.
Cześć Kasiu!
Już 13sta i w dodatku środa, więc z górki
Widoki róż skomponowanych z lawendą i mnie zachwycają nieustannie... niemal czuć ich zapach przez ekran!
Hiszpańskiego uczyłam się przez 3 lata - uwielbiam ten język - i mimo, że na co dzień zapominam coraz bardziej, to na wakacjach odżywa i tam się właśnie przydaje... Miłego!
Już 13sta i w dodatku środa, więc z górki
Widoki róż skomponowanych z lawendą i mnie zachwycają nieustannie... niemal czuć ich zapach przez ekran!
Hiszpańskiego uczyłam się przez 3 lata - uwielbiam ten język - i mimo, że na co dzień zapominam coraz bardziej, to na wakacjach odżywa i tam się właśnie przydaje... Miłego!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Za nasiona, które właśnie otrzymałam, nie dziękuję
, ale powiedz, czym mogę się odwdzięczyć. Obiecałam już, że ukopię naparstnic, ale może czegoś jeszcze pragniesz?
Dostałam też dzisiaj przesyłkę z Lilypolu
Dostałam też dzisiaj przesyłkę z Lilypolu
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Och sie rozmarzylam
brawo, brawo
Czy Ty wiesz, ze u mnie jest 14 stopni w cieniu

Czy Ty wiesz, ze u mnie jest 14 stopni w cieniu