moje ogródkowe zmagania cz.3
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
Dziewczyny dziękuję za miłe przywitanie i wszystkie posty, jednocześnie przepraszam, że nie wklejam nowych zdjęć i nie dzielę się wrażeniami, ale nie mogę się obrobić w robocie, a w domu padam na twarz. Obiecuję, że nadrobię zaległości jak najszybciej. Nawet nie mam czasu na bieganie po Waszych wątkach
. Mimo naładowanych bateryjek również z niecierpliwością oczekuję lepszej pogody...już się doczekać nie mogę pierwszych prac w ogródku 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spokojnie,poczekamy aż sie obrobisz.Do ogródków i tak prędko nie wejdziemy,bo bedzie zima tej wiosny.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, jesteś "rozgrzeszona" jak dla mnie
Po Takim urlopie, na pewno cięzko wrócić do rytmu obowiązków w domu i pracy
Słonko już wygląda
, więc może szybciej się zaaklimatyzujesz 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:
Madzia, a czy Ty nie byłaś blondynką z krótkimi włosami ?
Cudne fotki, cudny klimacik
Cudne fotki, cudny klimacik
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Było jeszcze tydzień zostać, u nas zimno...
- lulka

Małgoś tak jak mówisz, zapowiada się zima tej wiosny-oby krótka
Nutko jak świeci słonko, to energia mnie rozpiera-wskazana przy takim nadmiarze roboty, natomiast jak zajdzie, to czuję się prawie jak przed urlopem
Jolu
Agatko byłam rudzielcem z krótkimi włosami, obecnie trochę zapuszczam
AniuS niestety pobyt o 7 dni dłużej wykluczony. Dzieciaki zostały z eMem, który przejął wszystkie moje obowiązki, łącznie z pracą. I tak był dzielny
, a poza tym tęskno mi trochę było za rodzinką pomimo na prawdę fantastycznego klimatu, nie mówię tylko o aurze
Na pewno tam wrócę, może z dzieciaczkami
Kasiu jeszcze nie, ale mało brakuje.
Kilka dni temu odebrałam wyniki Salsy i okazało się niestety najgorsze. Wycięty guz okazał się być nowotworem złośliwym i obecnie główkujemy co by tu zrobić żeby pożyła jeszcze trochę w zdrowiu. Plus jest taki, że wskaźniki są niskie, więc być może udało się wyciąć wszystkie zmiany nowotworowe, jednak jak guz zacznie odrastać, to trzeba będzie amputować łapkę. Jestem jednak dobrej myśli i nie załamuję się, może wystarczy delikatna chemia i będzie ok. Można pomyśleć "to tylko pies", ale dla mnie i mojej rodziny zwierzaki są niemal częścią rodziny. Pewnie większość z Was wie jak to jest. Za 3 tygodnie będziemy podejmować ostateczną decyzję..tniemy i chemia, czy wystarczy na razie tylko chemia.
Poza przykrymi wiadomościami, to w przyszłym tygodniu (o ile śnieg stopnieje) jestem umówiona na pierwsze prace na tarasie. W tym roku zrezygnujemy jednak z dachu plexi. Powstanie sama drewniana konstrukcja, a daszek będzie prowizoryczny tzn. z materiału na markizy. Już go mam
Niestety odpowiednia grubość plexi i w miarę estetyczna forma kosztuje ciężkie pieniądze. Zobaczymy, może pod koniec sezonu zrobimy jedną połówkę, a skończymy w następnym. Dla mnie jednak sam komfort posiadania dachu na werandzie jest szczęściem samym w sobie
, a że na razie materiałowy....
Ważne żeby na głowy nie kapało i żebyśmy z poduchami nie latali z tarasu do domu i odwrotnie.
A tu jeszcze takie tam wspominki

Nutko jak świeci słonko, to energia mnie rozpiera-wskazana przy takim nadmiarze roboty, natomiast jak zajdzie, to czuję się prawie jak przed urlopem
Jolu
Agatko byłam rudzielcem z krótkimi włosami, obecnie trochę zapuszczam
AniuS niestety pobyt o 7 dni dłużej wykluczony. Dzieciaki zostały z eMem, który przejął wszystkie moje obowiązki, łącznie z pracą. I tak był dzielny
Na pewno tam wrócę, może z dzieciaczkami
Kasiu jeszcze nie, ale mało brakuje.
Kilka dni temu odebrałam wyniki Salsy i okazało się niestety najgorsze. Wycięty guz okazał się być nowotworem złośliwym i obecnie główkujemy co by tu zrobić żeby pożyła jeszcze trochę w zdrowiu. Plus jest taki, że wskaźniki są niskie, więc być może udało się wyciąć wszystkie zmiany nowotworowe, jednak jak guz zacznie odrastać, to trzeba będzie amputować łapkę. Jestem jednak dobrej myśli i nie załamuję się, może wystarczy delikatna chemia i będzie ok. Można pomyśleć "to tylko pies", ale dla mnie i mojej rodziny zwierzaki są niemal częścią rodziny. Pewnie większość z Was wie jak to jest. Za 3 tygodnie będziemy podejmować ostateczną decyzję..tniemy i chemia, czy wystarczy na razie tylko chemia.
Poza przykrymi wiadomościami, to w przyszłym tygodniu (o ile śnieg stopnieje) jestem umówiona na pierwsze prace na tarasie. W tym roku zrezygnujemy jednak z dachu plexi. Powstanie sama drewniana konstrukcja, a daszek będzie prowizoryczny tzn. z materiału na markizy. Już go mam
Niestety odpowiednia grubość plexi i w miarę estetyczna forma kosztuje ciężkie pieniądze. Zobaczymy, może pod koniec sezonu zrobimy jedną połówkę, a skończymy w następnym. Dla mnie jednak sam komfort posiadania dachu na werandzie jest szczęściem samym w sobie
A tu jeszcze takie tam wspominki

- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Nowotwór
Cóż, jeśli nawet chemia zawiedzie to amputacja nie jest końcem świata. Zwierzęta wyjątkowo łatwo dostosowują się do nowych warunków. Znam wiele osób, których zwierzakom amputowano łapy i naprawdę świetnie się po zabiegach adaptowały. Trzymam kciuki za powodzenie chemioterapii 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Walcz o Salsę ile się da, ale pozwól jej godnie żyć, żeby sie nie cierpiała - nie warto dla zaspokojenia własnych tęsknot skazywac kogos na cierpienie. Masz naprawdę trudna sytuację, wielkie dylematy - kochasz pieska i tym się kieruj...
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Madziu trzymam mocno kciuki za sunię - musi być dobrze 
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Trzymam kciuki za Salsę. Dla pocieszenia suni mojego męża też obcięli łapę przednią (też nowotwór) i powiem Tobie że lepiej sobie radziła niż z wielkim guzem. Ten jej strasznie ciążył a bez łapy śmigała, skakała nawet po schodach wchodziła sama.
- majowa
- 1000p

Magda - czy masz juz paczkę od Strakla? (chyba cos zamiawiałaś)
- lulka

Dzięki
, musi być dobrze.
Iwonko nie od Starkla jeszcze nie mam. Przesyłki jednorocznych mają wysyłać w kwietniu na szczęście. Zamawiałam Millionbells
Iwonko nie od Starkla jeszcze nie mam. Przesyłki jednorocznych mają wysyłać w kwietniu na szczęście. Zamawiałam Millionbells
- majowa
- 1000p

No to dobrze, bo nawet nie miałabym gdzie tego przechować. Tez zamówiłam Millionbells, a oprócz tego dzwonki, dzielżan, pysznogłowki, przetaczniki, ostnicę i miłkę.