Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Wczoraj przez godzinę cieszyłam się słońcem, ale dziś to się raczej nie uda-pochmurno. W dodatku zimno. Koty odmówiły wyjścia na podwórko :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to ja widzę, że Ty w ważnej strategicznie okolicy mieszkasz :roll: A ta 'boja' to tak niepilnowana stoi i jeszcze złomiarze jej nei wypatrzyli, bo wygląda jak metalowa? :)

A 'dizajnerski' rzeczywiście pochodzi od słowa 'design' czyli projekt, zatem produkt designerski (wolę jednak tę pisownię), to produkt wyjątkowy, zaprojektowany specjalnie ...tyle, że teraz wszystko jest designerskie, nawet skarpetki tłuczone masowo w chińskich fabrykach :wink: A tak naprawdę to lep na snobistycznych konsumentów, znam osobę, która nawet twarożek na śniadanie je designerskimi sztućcami, bo zwykłych nawet przez szmatę nie tknie (przy czym designerski widelec wygląda identycznie i pełni identyczną funkcję, co zwykły blaszany, tylko cenę ma o jedno-dwa zerwa wyższą :) )
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

Poczucie niższości powoduje, że niektórzy potrzebują się w ten sposób dowartościować, smutne :(.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Powiem Ci Michale, że wyżej wymienione słowo na de... we mnie także budzi negatywne emocje. Nie dość, że nadużywane, to jeszcze od kilku miesięcy naprzeciw kuchennego okna mam sklep o takiej nazwie....

Obrazek

Może Pat nam przetłumaczy co to tak dokładnie znaczy...i nie zedrze za zlecenie :;230 od koleżeństwa z forum :wink:

Michale - potem usunę to zdjęcie, ale na prawdę nie mogłam się powstrzymać, ten widok denerwuje mnie co rano , gdy wyglądam przez okno...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ależ Ty masz prawdziwy salon paryski za oknem...a w wersji dla 'ludziów' to masz "sklep w którym sprzedajemy niepotrzebne gadżety i wściekle drogą odzież osobom, które potrzebują gigantycznej metki na plecach i zapewnienia producenta, że dana koszula została wyprodukowana w stu numerowanych egzemplarzach"...dla koleżeństwa tłumaczenie za darmo, dla designerskiego klienta 100 euro za popatrzenie na tekst, 100 euro za napisanie i 50% narzutu za to, że zrobiłam to od razu a nie na za 3 dni :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Przepraszam Michale, ale muszę zapytać amba19 czy widok z okna jest w Polsce?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu krakowska - w Gdańsku mieszkam (jako jest napisane pod awatarkiem) i tamże posiadam kuchnię wraz z oknem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

amba19 - Oczywiście napisałam przekornie, bo napisy wszystkie po angielsku!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani, wychodzi na to, że nasz Gdańsk, to najbardziej dizajnerskie miasto w Polsce ;:306.
A czy tam przypadkiem nie sprzedają jogurtu, o pardon, Yoogurtu ;:oj.

Uśmiałam się - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matko Michał to nas zaraz wygoni :shock:

Jagódko - jogurt.....o przepraszam Yoogurt - to sprzedają obok w Yoogurterii a nie w Design Park(u)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jejku ale się uśmiałem z Waszej designerskiej dyskusji ;:306 Od razu humor mi poprawiłyście ;:168
Marysiu Ambo nie usuwaj zdjęcia - w przygnębiających chwilach będzie można się pośmiać z tego sklepu. Choć w ostatnich czasach coraz mniej sklepów nazywa się po polsku, a jak włączyć na reklamy (zawsze przełączam na inny kanał ale czasem po prostu się nie da, zapomni albo zwyczajnie nie chce się szukać pilota [lub słycza, jak to mawia ciotka z Ameryki]) to połowę, albo nawet więcej jest ciężko zrozumieć, szczególnie durnowate reklamy dla designerskiej młodzieży albo reklamy telefonów - nóż się w kieszeni otwiera :evil: Marysiu na ścianie tego sklepu kogoś dodatkowo męczył talent językowy - LOVE ;:306 Ale mimo tego widoku zazdroszczę Ci mieszkania w Gdańsku, pewnie gdzieś tam za oknem, nad kamienicami przewija Ci się Ratusz, kościół Mariacki albo jaka inna piękna budowla - u mnie zabytków jest trzy na krzyż ;:222
Pat radar rzeczywiście jest blaszany i ktoś chciał już na nim kiedyś zarobić. Kilka lat temu na dolnej części w kształcie bębna, tej biało-czerwonej, było coś na kształt metalowych uszu, komuś widać te uszy się przydały. Cały Radar ciężko byłoby ukraść bo stoi na samym szczycie Kielbasowej góry i jest dobrze widoczny z okolicy. Nie wiem jak teraz jest z pilnowaniem obiektu ale kiedyś - jakieś 15-20 lat temu, nie pamiętam dokładnie, poszedłem tam z kolegą i weszliśmy na ten biało-czerwony bęben to zaraz chłop z sąsiedniej wsi przyjechał furmanką i nas gonił po polach ;:306 Z drugiej strony to dziwne, że nie ma to piorunochronu, stoi na górze a nie walą w niego pioruny. Szkoda.....ale bym zdjęć narobił ;:oj
Jagódko widać Gdańsk coraz bardziej dizajnersko-europejski się robi. Miałem tam nawet przygodę dizajnerską jak chodziłem do średniej szkoły - otóż pojechaliśmy na 4-dniową wycieczkę do Chmielna, zwiedzając przy okazji Gdańsk, Sopot, Kartuzy, Gdynię, Malbork, Toruń, Elbląg i fermę strusią gdzieś pod Gdańskiem. I w Gdańsku podeszły do nas młode Szwedki pytając po angielsku o poziom życia w Polsce, działo się to na poczcie. Nie pomyślały, że trafiły na wiejskie dzieci z prowincji, które angielski nawet że rozumiały, ale żeby się coś odezwać to już niebardzo. Jak zaczęliśmy dukać to one popatrzyły po sobie kilkakrotnie, po czym podziękowały i poszły . Taki obciach ;:223 Ale teraz można się jedynie z tego pośmiać, w końcu do nas też Europa dotarła i nauka języków ;:333
Ewo zapowiadali mróz u mnie ostatniej nocy do -14*, na szczęście jak zwykle się nie sprawdziło, było -6. Dziś za to jest bardzo mroźno, mimo niewielkiego mrozu, wieje i prószy drobniutki śnieg.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Oj, Michałku, zabawa zaiste przednia, ale mnie Amba o tym nie powiedziała ;:185. A ja mialam nosa, kiedy zajrzeć ;:209. Uważam, że każda okazja do szczerego śmiechu jest dobra. Twoja opowiastka o kontaktach z zagranicą też niczego sobie, nie umieliście nic wydukać po angielsku, a teraz, proszę uprzejmie: Yoogurt :!: Każdy zna angielski i to jak ;:306.

Miłego wieczoru - Jagoda
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Michale i ja odwiedziłam Twój wątek:) mamy wspólne zainteresowania oprócz ogrodnictwa oczywiście :;230 uwielbiam koty ;:108 u mnie tylko jeden ale u Ciebie to już gromadka :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michale :wit Witam - przyszłam z rewizytą ;:65 Wpisuję się i idę od początku poczytać cały wątek i obejrzeć Twój ogród ;:108
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Aniu, Teresko dziękuję za odwiedziny. Właśnie zwiedzam Wasze ogrody :D Bardzo się cieszę, że mam kolejne sąsiadki w swoich progach ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”