Strasznie!!!! Powiem Ci tak. Pierwszego roku jak kupiłam agapanta od pani z targu, posadziłam go do ziemi. Cudnie kwitł. Ale wyczytałam na FO, że w donicach i nie kwitły wcale. Teraz wszystkie posadzę do ziemi, a na zimę do donic. Zobaczymy.
Ciesz się z tego śniegu!!!! Wodę będziesz miała!!!
Witaj Stasiu.
Fajne zakupy zrobiłaś.Podoba mi się lilia afrykańska. Trytomy dwie mam zamówione, chcę je posadzić między jukami. Z utęsknieniem czekamy na i grzebanie w ziemi. Jak już przyjdzie ta wiosna, to wszystko bardzo szybko kiełkować.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
Czytałam w serwisie pogodowym o wiośnie w 1980 roku, której w zasadzie nie było bo jeszcze w maju temperatura nie przekraczała 10*C a i lato było zimne i deszczowe, można się załamać,
Stasiu, masz piękną żółtą lilię, mam podobną, a fioletowe to są monardy? Ja już drugi raz siałam z marnym skutkiem.
Tak Zosiu to monardy ,jak chcesz to Ci wyślę na wiosnę sadzonkę bo rozsiewa się niesamowicie
Jadziu godecja ładna ale szkoda że to jednoroczne ,ja w tym roku nie siałam jakoś coraz mniej
chcę jednorocznych bo to trzymanie na parapetach jest za długie
Letnie obrazki radują oczy , piękne lilie masz Stasiu ja jestem ich wielbicielką choć uprawiam od niedawna .Zraziłam się jak mi setki cebul zjadły gryzonie polne ale teraz znowu do nich wróciłam i uprawiam w doniczkach.
Witaj Maryniu miło mi że mnie odwiedziłaś ,u mnie na szczęście nornic nie ma to
mogę sobie cebulowe bezkarnie sadzić prosto do ziemi,ale za to kretów nie
brakuje tylko one na szczęście nie mają apetytu na cebulki
Ewuniu oj nie widać i nie czuć wiosny U mnie już o tej godzinie jest - 15 st*
Stasieńko u mnie teraz jest -8 st. Przepraszam Cię skarbie, że Ci nie napisałam o tym nawozie. To są wióry rogowe. Są w Lidlu i 2,5 kg woreczek kosztuje 16,99. Warto go kupić, bo wystarcza na długo i długo działa. A i doniczkowe można nim zasilać. Jeszcze teraz widziałam, że leży, więc nie wszyscy o nim wiedzą, że totakie dobre.