Ogród Linety 2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Linety 2
Dopiero teraz zaglądam, bo najpierw goście, potem remont
Ale zdjęcia kaskady pokazują, co można zrobić w swoim ogrodzie-cudo
Róża rocznicowa bardzo mi się podoba, ale Memoire bardziej 
Ewciu majowa, dziękuję, cieszę się, że Ci się podoba. Kolejny raz powiem mężowi, że jego dzieło wywołuje same pozytywne komentarze.
Róża Memoire mnie też zachwyciła, bo jest biała, pachnąca i ma duże kwiaty gęsto upakowane płatkami. To jej pierwsze kwitnienie po posadzeniu tej wiosny. Mam nadzieję, że przetrwa zimę i w przyszłym roku się rozrośnie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Linetko,fajny pomysł z powojnikiem.Ja chciałam,zeby mi mina lobata pieła się na obciętym świerku,ale ma ze 30 cm i dalej ani rusz nie chce sie wspiąć.Piękny kolor hortensji ogrodowej.Kiedys kupowałam taka,ale kwitła mi tylko w roku zakupu.Muszę chcociaz jedna ogrodówke wsadzic do donicy i schowac w garazu.
Małgoś, dziękuję.
Z tym powojnikiem samo tak wyszło, ale efekt jest niezły, więc będziemy to utrzymywać. Ciekawe, dlaczego mina lobata nie chce się piąć wyżej. Powinna mieć w naszym klimacie chociaż metr długości, prawda?
Z tą hortensją nie wiem, jak będzie, bo kupiłam ją właśnie tego roku wiosną. Jeśli nie zechce kwitnąć w przyszłym roku, to będzie przykro. Podobno otulanie na zimę daje dobre efekty. Będę próbować. Pomysł z garażem też jest dobry, tylko u nas garaż stoi osobno i jest w nim zimą prawie tak zimno, jak na zewnątrz. A Ty masz na tyle ciepły, żeby rośliny w nim przetrwały?
Z tą hortensją nie wiem, jak będzie, bo kupiłam ją właśnie tego roku wiosną. Jeśli nie zechce kwitnąć w przyszłym roku, to będzie przykro. Podobno otulanie na zimę daje dobre efekty. Będę próbować. Pomysł z garażem też jest dobry, tylko u nas garaż stoi osobno i jest w nim zimą prawie tak zimno, jak na zewnątrz. A Ty masz na tyle ciepły, żeby rośliny w nim przetrwały?
-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Zastanawiam się, czy nie jest to przypadkiem Warszawska Nike?Lineta pisze:Miłko Takasobie, nie pamiętam, jaki to powojnik, bo on ma już chyba z kilkanaście lat. Ale w czasach, gdy go sadziliśmy, królował na rynku jackmanni, więc to pewnie ten. Kwitnie niezmiennie od wielu lat i nie wymarza.
Jurku, dziękuję, możliwe, sprawdzę to, gdy znowu zakwitnie, bo na razie ma przerwę. Na zdjęciu ma pręciki raczej białawe, tymczasem powinien mieć albo zielone (jackmanii) albo złociste (Warszawska Nike). Ta ostatnia odmiana została zarejestrowana w 1983 roku, więc nawet pod tym względem by pasowała. 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Pewnie bym sobie sprawiła takie oczko gdybym miała wodę na działce a tak przychodzę do Ciebie na ochłodę- żar okrutny ostatnie dni...
Ewciu, miło Cię gościć, usiądź proszę pod brzózką.
A upał rzeczywiście dokucza, ale ponieważ przedtem właściwie cały czas było dość zimno, więc teraz dopiero mamy prawdziwy lipiec.
Mam nadzieję, że czeka nas jeszcze długie lato, skoro przyszło tak późno.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Linetko...ja też siadam pod brzózką i delektuję się widokiem na kaskadę 
Aguś, to już nas jest trzy, więc impreza!
Kawka w dłoń
i kontemplujmy urodę świata, zanim nas nie przegonią upał albo komary. 
- aage

Upał mi nie straszny a przed komarami nie ma ucieczki
Z chęcią napiłbym się kawki w pracy taki młyn że jeszcze nie udało mi się zaparzyć
Z chęcią napiłbym się kawki w pracy taki młyn że jeszcze nie udało mi się zaparzyć
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Fajny pomysł z powojnikiem na wierzbie, kalie mają obłędny kolor, muszę zaopatrzyć się w kilka cebulek
O różach już nawet nie śmiem wspominać, że takie piękne 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zimno przyszło do mnie
Zachmurzyło się (ale nie pada
), wieje i jest paskudnie. Wszystkie koty śpią w domu, co się wcześniej nieczęsto zdarzało.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No to jestem z kawą drugą dzisiaj a może wystarczy i dla Agusi- zapracowanej dziewczyny 
- aage

Ewciuewa w pisze:No to jestem z kawą drugą dzisiaj a może wystarczy i dla Agusi- zapracowanej dziewczyny