Ogród zwkwiat cz.2
-
kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz.2
Zosiu, przecudne azalie
To teraz mój nr jeden w ogrodzie 
- Ala58
- 100p

- Od: 7 sie 2011, o 14:31
Witaj Zosiu
Miałam się poprawić i bywać częściej na forum,a wyszło znowu nie tak jak planowałam
no cóż ,takie życie
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu Twoich fotek i jestem pod wrażeniem ilości nasio wysianych przez Ciebie
Ja niestety posiłkuję się sadzonkami od koleżanek.
Mam jedno pytanie odnośnie Twojego oczka.Czy dużą ilość torfu umieszczasz w workach.Ja też mam i woda po zimie jest okropna,nie pomogło nawet opakowanie algoremu,które wlałam
Aż dziw ,że jeszcze ryby to przetrzymały.Miałam nadzieję ,że obejdzie się bez wymiany wody,ale coś czarno to widzę
pozdrawiam Ala
Miałam się poprawić i bywać częściej na forum,a wyszło znowu nie tak jak planowałam
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu Twoich fotek i jestem pod wrażeniem ilości nasio wysianych przez Ciebie
Ja niestety posiłkuję się sadzonkami od koleżanek.
Mam jedno pytanie odnośnie Twojego oczka.Czy dużą ilość torfu umieszczasz w workach.Ja też mam i woda po zimie jest okropna,nie pomogło nawet opakowanie algoremu,które wlałam
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nawet cieszę się z ochłodzenia, może przyhamuje nieco inwazję robactwa...Dzisiaj w drodze do kościoła na mojej kurce znalazło się nie wiadomo skąd z 10 mszyc, jedna niemal wleciała mi do oka..Kleszczy też jest bardzo dużo, mrówek również. Zosiu dziękuje za instruktaż odnośnie borówek. Białą krzewuszkę widzę po raz pierwszy 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu jutro idę do ogrodniczego......mam nadzieję, ze upoluję chociaż ze 2 takie piękności....nie mogę przestać się zachwycać.....a ta pomarańczowa, to dosłownie morze kwiatów....cudo....
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Zosiu! Ale masz piękne widoki przez okno! MAm plan (ale to na przyszłe sezony) zabrać z pół metra po szerokości trawnika, na długości 10m, tuż przy ścieżce i posadzić tam Rh i coś jeszcze kwasolubne
Jeszcze nie wiem jak to zrobić aale nabieram coraz większego "apetytu" szczególnie jak widzę takie widoki.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Zosiu
co ty robisz że nawet pięknie kwitnie Ci krzewuszka...ja mam już chyba 4lata marnie rośnie a kwitnie
jak w zeszłym roku paroma kwiatkami...gdzie Twoja jest posadzona- cień czy słońce...może mojej nie służy miejsce bo tak stoi w miejscu....
jak w zeszłym roku paroma kwiatkami...gdzie Twoja jest posadzona- cień czy słońce...może mojej nie służy miejsce bo tak stoi w miejscu....
Masz piękne, zdrowe i bujne rośliny. Pięknie 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zosiu, jeszcze raz pochwale Twoje widoczki zaokienne. Morze kwitnacych azalii i różaneczników... coś pięknego 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Zosiu, przecudny masz widok z okna
.
W dniu imienin życzę Ci wielu sukcesów ogrodowych i radości z tego własnego kącika na ziemi
.

W dniu imienin życzę Ci wielu sukcesów ogrodowych i radości z tego własnego kącika na ziemi

Pozdrawiam Hala
- Ayesha

- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Zosiu ,trochę się spóźniłam ale życzę Ci wszystkiego najlepszego
z okazji imienin,
zdrówka i dużo siły do pracy w Twoim pięknym ogrodzie,żeby roślinki rosły tak
dobrze jak do tej pory.
zdrówka i dużo siły do pracy w Twoim pięknym ogrodzie,żeby roślinki rosły tak
dobrze jak do tej pory.
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witam wszystkich,
Mariolu, azalie są wspaniałe, wynagradzają troskę o nie kilkunastokrotnie, w tym roku dosyć długo kwitną, nie ma upałów, co mnie cieszy,
Alu58, ja jestem zadowolona z zastosowanego rozwiązania szkoda, że nie wiedziałam o nim wcześniej, proporcja kwaśnego torfu to jest 8 kg na 1000 l wody przez 6 tygodni, po tym czasie należy torf wyjąć /zaczyna wydzielać niekorzystne związki do wody/ i wykorzystać do roślin kwasolubnych, ewentualnie kurację powtórzyć świeżym torfem. Wyczytałam to na forum w dziale o oczku wodnym.
Dołączam zdjęcie oczka, woda jest tak czysta, że widać kosze w których jest posadzona lilia wodna. Powodzenia.
Olu krzewuszkę białą mam 3 lata, kupiłam na święcie kwiatów w Książu, ale teraz tam nie jeżdżę bo zrobił się z tego bazar. Jednak na zdjęciu jest krzewuszka bladoróżowa, biała będzie kwitła lada moment i wtedy ją pokażę.
Aga fakt, pomarańczowa dech zapiera, ale ma już 10 lat a pozostałe pewnie jakieś 4, do tego 2 walczyłam u nich z mączniakiem, na razie spokój, ale zobaczymy po kwitnieniu i jak się ociepli, niestety chyba takie kupiłam,
Remi, polecam nie będziesz żałował, choć obawijavascript:void(0);am się czy nie zmienią właściciela jak będą ładne,
Misiu, moje wszystkie krzewuszki rosną w pełnym słońcu, ziemia gliniasta nie poprawiana niczym, ja swoim białym i białoróżowym wycinam pędy, które przekwitły na wysokości 10-15 cm, a one już w czasie kwitnienia wypuszczają młode pędy, natomiast mocno różowe oraz takie same ale z ciemnymi liśćmi tnę mniej, w zasadzie wycinam 3-4 najstarsze pędy,
Iza witaj, dzięki.
Halinko, dzięki za życzenia, staram się mieć ładny widok z każdego okna, kwiaty domowe latem też w ogrodzie lub tarasie.
Ayesha,dzięki,
Nowe fotki, lilak Mejera, klematisy, widok na oczko,

Mariolu, azalie są wspaniałe, wynagradzają troskę o nie kilkunastokrotnie, w tym roku dosyć długo kwitną, nie ma upałów, co mnie cieszy,
Alu58, ja jestem zadowolona z zastosowanego rozwiązania szkoda, że nie wiedziałam o nim wcześniej, proporcja kwaśnego torfu to jest 8 kg na 1000 l wody przez 6 tygodni, po tym czasie należy torf wyjąć /zaczyna wydzielać niekorzystne związki do wody/ i wykorzystać do roślin kwasolubnych, ewentualnie kurację powtórzyć świeżym torfem. Wyczytałam to na forum w dziale o oczku wodnym.
Dołączam zdjęcie oczka, woda jest tak czysta, że widać kosze w których jest posadzona lilia wodna. Powodzenia.
Olu krzewuszkę białą mam 3 lata, kupiłam na święcie kwiatów w Książu, ale teraz tam nie jeżdżę bo zrobił się z tego bazar. Jednak na zdjęciu jest krzewuszka bladoróżowa, biała będzie kwitła lada moment i wtedy ją pokażę.
Aga fakt, pomarańczowa dech zapiera, ale ma już 10 lat a pozostałe pewnie jakieś 4, do tego 2 walczyłam u nich z mączniakiem, na razie spokój, ale zobaczymy po kwitnieniu i jak się ociepli, niestety chyba takie kupiłam,
Remi, polecam nie będziesz żałował, choć obawijavascript:void(0);am się czy nie zmienią właściciela jak będą ładne,
Misiu, moje wszystkie krzewuszki rosną w pełnym słońcu, ziemia gliniasta nie poprawiana niczym, ja swoim białym i białoróżowym wycinam pędy, które przekwitły na wysokości 10-15 cm, a one już w czasie kwitnienia wypuszczają młode pędy, natomiast mocno różowe oraz takie same ale z ciemnymi liśćmi tnę mniej, w zasadzie wycinam 3-4 najstarsze pędy,
Iza witaj, dzięki.
Halinko, dzięki za życzenia, staram się mieć ładny widok z każdego okna, kwiaty domowe latem też w ogrodzie lub tarasie.
Ayesha,dzięki,
Nowe fotki, lilak Mejera, klematisy, widok na oczko,

Bajecznie pięknie, oczko wspaniałe, chciałoby się usiąść i odpocząć w tak pięknym zakątku. Clematisy ładnie rosną. Ten biały to Guernsey Cream ?
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Alicjo, tak to ta odmiana, teraz już opisuję ale starsze, niestety nie znam ich nazw.
przepiękny ten Guernsey Cream
- Agnieszka83
- 200p

- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Raj, tylko tak mogę określić oczko wodne. Uwielbiam Clematisy-a Ty masz je przepiękne.