Kuchenne inspiracje AGNESS

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kuchenne inspiracje AGNESS

Post »

Juda dziękuję, bardzo miła jesteś ;:196

Jagódko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa, ale gdzie mnie tam do guru :lol: po prostu bardzo lubię kucharzyć , kombinować w kuchni i przyjmować gości :D
Ja ziemniaczki trochę podgotowuję, tak na pół twardo. Następnie kroję na ćwiartki. Układam na dobrze posmarowanej olejem blasze , posypuję ziołami prowansalskimi, majerankiem , koperkiem i posiekanym czosnkiem . Na wierzch układam wiórki masełka. Piekę 30-40 min w temp 180*C :D

Aldonko bardzo się cieszę, że dzielisz się przepisami, zawsze fajnie skorzystać z pomysłu na coś pysznego ;:196

Iwonko witaj :wit , mam nadzieję, ze znajdziesz coś co Ci przypadnie do gustu :D

Gosiu troszkę inaczej robimy ziemniaczki, muszę wypróbować i Twój sposób :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness czy jak te ziemniaki podgotowujesz to zalewasz je zimną wodą i jak długo trwa to podgotowanie licząc od zagotowania się wody z ziemniakami.?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko ja ziemniaczki zawsze zalewam wrzątkiem, wtedy witaminki nie są wypłukiwane do wody :D Tak, ze osolony wrzątek, a jak długo....nigdy nie zwracałam na to uwagi, trzeba sprawdzać nożykiem, czy już troszkę zmiękły...nie mogą być zbyt miękkie...mają być takie na pół twarde...
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, dziękuję :) , ja za to wyczytałam w jakiejs gazecie, że młode zalewa się wrzątkiem, a stare zimną wodą, jednak w tej sytuacji zaleję wrzątkiem i pogotuję, żeby były półmiękkie. ;:108
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Hejka :wit ,obiecany przepis na sernik gotowany

Ciasto
3 szk.mąki
1 szk cukru
2 jajka
1/2 kostki margaryny
2 łyżki miadu
2 łyżki mleka
1 łyżeczka sody
Z wymienionych składników zagnieść kruche ciasto.Podzielić na trzy równe części,rozwałkować na grubość 0,5 cm obficie podsypując stolnice mąką.Piec każdy placek oddzielnie w piekarniku w tem.180 stopni ok.20 min.Pozostawić do wystygnięcia.

Masa serowa
1 kg sera (trzykrotnie zmielony)
6 jajek
1 szk.cukru
1 kostka masła
1 budyń waniliowy
1 szk.mleka
Ser,jajka masło,cukier włożyć do głębokiego garnka i mieszając podgrzewać na małym odniu.Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając wlać budyń rozpuszczony w mleku.Doprowadzić do wrzenia,nie gotować!
Zimne placki przełożyć gorącą masą serową.Pozostawić ciasto do całkowitego wystygnięcia.Polać polewą czekoladową i można ozdobić bitą śmietaną.
PYCHOTA

Zapodam fotki,ale bez polewy i b.śmietany, bo został błyskawicznie zjedzony :wink:

Obrazek

Obrazek
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Dysia4
50p
50p
Od: 2 sty 2012, o 16:12

Post »

Wygląda rewelacyjnie :shock: ,trzeba będzie go zrobić :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

przepis spisałam,ale ja raczej zrobię z dwóch placków i poleje krówką z orzechami :wink:
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Ja tym serem gotowanym przekładam biszkopt przekrojony na dwie części . Wierzch posypuję cukrem pudrem , a nieraz jakąś polewą .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o następny fajny pomysł na sernik na biszkopcie.Musi być pyszny :wink: Ja jakoś nie lubie się bawić w 3 placki...
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja ten sernik gotowany robię na spodzie i na wierzchu na herbatnikach i najlepsze do tego są herbatniki Digestive. Aldonko. Dziś piekłam wg Twojego przepisu ciasto do Isaury jako spód do pijanych śliwek - fakt że bardzo prosto i szybko go się robi, ale nie podałaś w przepisie ile trzeba dać cukru. Dałam 1/2 szkl. i chyba jest to wystarczająca ilość.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36

Post »

Sernik bardzo fajny, też taki piekę.Można jeszcze polać polewą czekoladową i posypac orzechami, lub migdałami.Mniam!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ada.kj pisze:Ja ten sernik gotowany robię na spodzie i na wierzchu na herbatnikach i najlepsze do tego są herbatniki Digestive. Aldonko. Dziś piekłam wg Twojego przepisu ciasto do Isaury jako spód do pijanych śliwek - fakt że bardzo prosto i szybko go się robi, ale nie podałaś w przepisie ile trzeba dać cukru. Dałam 1/2 szkl. i chyba jest to wystarczająca ilość.
Oj przepraszam :oops: Tak cukru wystarczy,bo masy są słodkie.Ja nawet do bitej śmietany już nie dodaję cukru
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

składniki przygotowane,piękna karkóweczka już czeka-zastanawiam się jak długo gotować 5 czy 20min? mniam,już nie mogę się doczekać,biegnę do kuchni ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko jak wyszły ziemniaczki ? :D

Reniu bardzo dziękuję za podzielenie się, przepisem, zrobię na święta ;:196

Asiu moim zdaniem 5 minut to zdecydowanie zbyt krótko......może gotuj 2 x po 15 min......Ja zawsze gotowałam 20 min, teraz przerzuciłam się na 15 i jest idealnie :D Smacznego :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness, zapomniałam napisać. Ostatecznie kupiłam przyprawę do ziemniaków i zrobiłam w tern sposób, że na jednym poziomie piekły się nóżki, a na drugim ziemniaki bez podgotowywania. Część ziemniaków była w przyprawie appetity, a część dla dzieci tylko osolona. Piekło się to wszystko razem godzinę w 180-190 stopniach i udało się. Ziemniaki nie smakowały córce, ale u mnie to chyba nie ma takiego dania, żeby każdy lubił ;:223 Natomiast synuś niejadek zjadł nieprawdopodobną wręcz ilość tych ziemniaków, i na pewno będę teraz je robić częściej, a na pewno będę piec razem z nóżkami. Dla mnie osobiście te ziemniaki z przyprawą były ciut za ostre, choć i tak zjadłam sporo. Chyba wolałabym wypośrodkowany wariant, czyli odrobina przyprawy dla smaku, trochę soli i koperku (suszonego?) może? :roll:
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”