Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

No właśnie niedźwiadek, to czadowa roślinka. Dziękuje, pięknie się rozrasta w ciągu sezonu.
Zapoluję na niedźwiadka :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Danusiu ja właściwie kocham prawie wszystkie róże z małymi wyjątkami ale to raczej kolorystycznie nie z wyglądu. :lol:

Elu ja bym raczej nie próbowała ja nie fakir. :;230

Jula niedźwiedzie futerko fajna rzecz tylko troszkę kujące. :;230

Majka tylko nie przesadzaj z tym polowaniem bo możesz niedźwiadkowi futerko uszkodzić. :;230

Skoro niedźwiadek robi furorę to jeszcze kilka jesiennych odsłon.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Właściwie to ładnie mu w każdym przebraniu. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przepiękne masz to niedźwiedzie futro, Maju :D może i ja bym takie chciała - jakie warunki lubią? mokro czy na skalniak?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje rośnie na piasku między kamieniami. Najważniejsze żeby nic go nie zakrywało bo wtedy żółknie i robi się brzydkie. Bardo lubi słonko ale i w półcieniu też ładnie rośnie. Ale jest krótkowieczne tzn z czasem się rozrasta i środek robi się brzydki, trzeba go odmłodzić pobierając zielona sadzonki. Może nawet rosnąć w tym samym miejscu. Widzę że na niedźwiedzie będzie wiosną polowanie. Oj biedne te niedźwiadki. :;230
Kilka kawałków może uda mi się wykroić. ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bardzo ładny niedźwiedź :D Mam coś podobnego, nie wiem, co. I nie mam zdjęć :evil: Poproszę Cię o rozpoznanie, kiedy w końcu wyjdę z domu poszukać wiosny :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Przyjemna taka puszysta poducha, szkoda, że żółknie. A jak często trzeba ją odmładzać?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wlasnie - najwazniejsze pytanie? jak czesto trzeba to odmladzac? ... bo jak za duzo z tym roboty, to moze sie nie udac :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, jeszcze polowania nie zaczęłam, a już się martwię czy coś mi się ostanie. :;230
Taki ruch się zrobił na niedźwiadków. Jakoś mi się udało znaleźć siebie na forum. E... nie pogubimy się :D
Czytam na forum, że po 15 ma przyjść ochłodzenie. W tym przypadku należy się cieszyć tej zimy :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ochłodzenie przyszło na razie do mnie :D Przymroziło, wszędzie biało i nie zapowiada się, żeby znikło. Wielki powrót zimy? Teraz?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękna rabata z trawkami. Mnie jednak najbardziej i niezmiennie zachwycają rozplenice i mam zamiar kupić jeszcze kilka sztuk. Ile lat masz te swoje, które pokazujesz w szpalerku? Zawsze na nie u ciebie natrafiam, bo są na pierwszej fotce wątku. :D
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Maju niebieskie niskie trawy to kostrzewy sine? Ładniutkie. Wiesz ja też skorzystałam z Twojej informacji o sklepie internetowym i już złożyłam zamówienie i wraz z kilkoma forumowiczkami z Pomorskiego czekam na wspólną paczkę, ale dzięki temu płacę mniej za przesyłkę. W naszych zamówieniach pokrywają się tylko 2 rośliny (przypadkowo) maleńki dzwonek Filigree i przetaczik Blauteppich (lubię niebieskie kwiaty, Ty też?).
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam sobotnio i troszkę zimowo. :wit

Ewa poczekamy na wiosenkę i rozpoznamy ewentualnego niedźwiadka. On jest charakterystyczny bo jest niziutki, bardzo rzadko wypuszcza źdźbła no i przede wszystkim jest kujący, jak przysiądziesz na nim niespodzianie to nie jest to przyjemne. :;230

Aga, Jula on dość szybko rozrasta się na boki i jak nic na nim nie leży to nawet kilka lat jest ładny i zielony. Trzeba pilnować żeby nic go nie przykrywało. Nawet suche listki jak trochę poleżą to od razu traci kolor i jak jest mokro to zaczyna gnić pod listkami albo pod czymś tam co leży. Robiłam świeże jeszcze zimne zdjęcia, zgarnęłam liście a tam pod spodem zrobiło się wgłębienie a w środeczku leży sobie schowany orzech włoski. Zawsze się zastanawiam co za stworzenie chowa byle gdzie orzechy, wiewiórek nigdy nie widziałam.
To jest właśnie ta kępka z orzechem w środku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majka widzisz niedźwiadek jest dość rozczłonkowany więc jakiś członek może Ci się przytrafi mimo że na niedźwiadku taki ruch. :;230

Zima to i u nas się zrobiła ale taki śnieżek to raczej mało zimę przypomina, pewnie do jutra go nie będzie. :roll:

Wanda rozplenicę mam już chyba około 10 lat. Najpierw rosła sobie bliżej domu jako jedna kępa. Tak się rozrosła że zasłaniała różę Papa Meilland i wyłaziła na chodnik. W tamtym roku wiosną wykopałam całą kępę co nie było łatwo i musiał pomóc mi M., dzieliliśmy ją siekierą na części. Wyszły różnej wielkości. 3 z nich posadziłam w ten szpaler a jedną na stare miejsce, ale muszę ją stamtąd wykopać i zrobić miejsce dla róży. ;:108

Ola ja lubię wszystkie kolory a niebieski jest takim uniwersalnym dodatkiem do każdego koloru kwiatu. Przetacznik mam ale taki raczej blady i dość wysoki, polowałam na niższego. Dzwonki też bardzo lubię i mam ich dość sporo odmian ale niziutkich nie mam. Ogólnie to wybierałam raczej niskie żeby nie zagłuszały róż. ;:108
Hurtowa przesyłka do kilku osób zawsze wychodzi taniej a jak macie blisko to jak najbardziej wskazane takie oszczędności, zawsze to można jedną więcej kupić roślinkę. :lol:

To żeby nie było tak bardzo zimowo a co niektórzy straszą zimą to takie raczej wiosenne kolorki.

Obrazek świeżutkie zdjęcie Jaśminu nagokwiatowego zamiast słoneczka.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja sobie takiego niedzwiadka upoluje ;:108 Lisci u mnie prawie wcale nie ma a jak cos bedzie, to ja i tak mam manie sprzatacza - wiec spoko :lol: Tylko powiedz mi jeszcze, jak to-to sie pielegnuje? tnie sie po zimie, czy sam sie z siebie zbiera?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie tniesz bo on zawsze jest taki malutki. Jak za bardzo zżółknie i ma suche ździebełka to tylko to wyczeszesz czy wygrabisz czy powyciągasz palcami. I tyle roboty. Czasami niektóre kępki wypuszczą kłosy to najlepiej to wyciąć nożyczkami bo to takie malutkie i cieniutkie jest że sekator jest za gruby. ;:108
A przy tych Twoich kamieniach ładnie będzie wyglądać. :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznam sie bez bica, ze w moim planie mialam kepki niedzwiedziego futra - ktore bylo na duzej rabacie w pierwszym rzedzie od kamiennej sciezki. Ale sie tego zolkniecia i wyczesywania przestraszylam :oops: No i male jalowce plozace tam poszly. Zalowac nie zaluje, bo akurat teraz tz zimowa pora, jalowce wygladaja calkiem przyjemnie ale na futro musze znalezdz miejsce.
na razie posadze sobie jedno czy dwa i zobacze jak bedzie z pielegnacja i ogolnie optycznie jak to wyglada przez caly rok.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”