Chcę się z Wami podzielić moim przepisem na ogóreczki. Są naprawdę pyszne. Przepis dostałam kilka lat temu od znajomej.
Ogórki dobrze umyć, małe przekroić na połówki, większe na ćwiartki.
Do przygotowanego słoika wrzucać:
?	? dużego ząbka czosnku
?	gruby plaster cebuli
?	2 gałązki zielonej pietruszki
?	1 gałązkę selera
?	1-2 gałązki kopru ( mogą być baldachimy )
Następnie ułożyć w słoiku ogórki.
Zalewa:
?	4 szklanki wody
?	? szklanki octu 10%
?	1 szklanka cukru
?	1 czubata łyżka soli do przetworów.
Gotującą zalewą zalewać słoiki i pasteryzować 3-5 minut od zagotowania wody w garnku. Słoiki wstawiać do pasteryzacji do letniej wody. Po wyjęciu  słoiki odwracać do góry dnem. 
Życzę smacznego. 
Pozdrawiam. 
