U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Przemku - wspaniale że masz prawie po żniwach i zebrałeś to co było już dojrzałe ;:138 Mój M też miał już dość kombajnu, też troche nam zostało ale to co niedojrzałe, trochę nawet skosił u sąsiadów, a wczoraj to nawet słomę zebraliśmy, bo zaczęło lać dopiero po 6 wieczorem jak jechaliśmy z ostatnią furą, ja ze szwagierką nie zmokłyśmy bo zrobiliśmy sobie ściankę z pęczków ale reszta ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najważniejsze że zdążyłeś.
Teraz nabierz oddechu i spokojnie zrób fotki w ogrodzie.
Ja poczekam. ;:65
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratulacje ;:136 Miałeś duże szczęście, bo w innych częściach kraju a nawet Mazowsza, były deszcze.
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Oj były deszcze, były i to jakie ;:224 U ciebie Przemku już po żniwach a u nas w okolicy prawie wszystko stoi w wodzie :( A niby tak niedaleko :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

przemekg pisze:Jak złapię głębszy oddech to odpiszę każdemu.
Na pewno już odpocząłeś , to dawaj na forum :P Jak żniwa już prawie skończone, to mam nadzieję, że zawitasz w moich stronach, jak obiecałeś :wink: ;:136 Fajnie by było, jakbyś zdążył przed mrozami :wink: :P
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Nadal mam mało czasu, obecnie spieszę się i uprawiam pole pod rzepak bo chcę go jak najszybciej zasiać, a przelotne deszcze skutecznie mi przeszkadzają, chcę być trochę do przodu z moimi obowiązkami aby póżniej nie byc do tyłu :wink:
W ogrodzie kończą kwitnąć ostatnie lilie, za to teraz czas hortensji i pojedyńcze liliowce nadal kwitną :D , po tym liliowym wulkanie barw i kwiatów w ogrodzie trochę się uspokoiło.

Izo hortensja to Vanille Fraise a lilie OT rosną bardzo dobrze, u mnie sprawdza się nawożenie obornikiem i sadzenie na podwyższonych rabatach, to konieczność bo mam mokrą ciężką gliniastą glebę a lilie nie lubią nadmiaru wilgoci, ale u Ciebie z glęba nie powinno byc problemu.

Dawid dzięki. lilie prawie przekwitły to mozna popatrzeć i na inne kwiaty :D

Karol dzięki za radę, lilie się kończą i właśnie się zaczyna czas hortensji :D i nie wiem dlaczego piszesz że trudniejszych w uprawie, to stwierdzenie może się odnieść jedynie do ogrodowych a z tymi to od razu daj sobie spokój. Hortensje wiechowate i krzewiaste to zupełnie inne rośliny, bezproblemowe, łatwe w uprawie krzewy, również mrozy im nie straszne :wink:

Asiu dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Sylwia dzięki, a teraz czas i na inne kwiaty bo wcześniej lilie zdominowały wszystko.

Jolu jesień jakoś tego lata zbyt często daje o sobie znać, na szczęście ogród może poprawić nastrój.

Aniu hortensje to najlepsze kwitnące krzewy końca lata, więc warto je mieć. Na zdjęciu o które pytasz to kalina hordowina "Aureum"

Agusia dziękuję za miłe słowa :D , ze żniwami jakoś się udało mimo iż pogoda nie dawała chwili spokoju, ja na szczęście słomy nie zbieram więc mam troszkę miej pracy , teraz jeszcze miesiąć intensywnej pracy a potem będę miał dużo czasu na ogród i inne obowiązki.

Jacku te lilie jak kwitną przytłaczają swiom zapachem, wielkością, kolorami cały ogród nie sposób skupić uwagi na innych roślinach, teraz jest trochę równowagi, a lilie niech gromadzą siły i zapasy na następny sezon.

Geniu dziękuję za miłe słowa a za rok i u Ciebie będą królowały lilie OT :D

Miriam witam w moim ogródku, te lilie jakby trochę "zmutowane" wręcz nie naturalne potrafią zachwycić ale dobrze że już przekwitły, nie sposób przy nich w ogrodzie było znaleźć odrobiny spokoju :wink:

Adam moje prace póki co idą zgodnie z planem, a nawet chcę ten plan wyprzedzić :wink: więc wszystko jest na dobrej drodze ;:136

britvictango hortensja to Vanille Fraise, to jedna z moich faworytek , nie wiem dlaczego wszyscy poszukują tej Pinky Winky - nie ma w niej nic szczególnego jest tylko przereklamowana :roll:

Grażynko żniwa to najtrudniejszy okres pełen nerw i stresu zwłaszcza przy takijej pogodziejak w tym roku, na szcżęście można już odetchnąc z ulgą :D

Marcin wszystko jest na dobrej drodze :D, oby tylko te mrozy nie przyszły za szybko :wink:

Obrazek
teraz czas hortensji pięknie się prezentują dlatego przybywają kolejne :wink:

Obrazek
Vanille Fraise

Obrazek
Limelight

Obrazek
Limelight

Obrazek
Annabelle

Obrazek

Pink Diamond

Obrazek
Phantom

Obrazek
Pinky winky

Obrazek
nadal pojawiają się kwiaty liliowców

Obrazek

Obrazek
zakwitła ostatnia sadzonka z nowych foksów i jako jedyna taka jak powinna być :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
czerwony kapturek

Obrazek
Pomponella

I kilka dalii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Jak dla mnie to pierwsze zdjęcie jest nie do pokonania - widać na nim wyraźnie dominujące nasadzenia.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Mariola dzięki :D to jest widok z okna mojego pokoju.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Wspaniała kolekcja hortensji ;:138 ;:138 i róże piękne ;:63 i dalie :uszy chociaż ja powoli pozbywam się tych ostatnich, nie mam specjalnie miejsca na przechowywanie, muszę nosic na strych :( ale oglądam sobie m.in. u Ciebie wspaniałe odmiany ;:65 :heja
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Wspanialy masz widok z okna Przemku :uszy
Pomponiki też niczego sobie chyba się skuszę...kiedyś :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Agusia dziękuję :D ja wszystkie dalie zostawiłem na zimę dwa lata temu :roll: a tej wiosny znów kupiłem tylko tym razem niskie odmiany takie do pół metra :wink:

Grzesiu miło że zajrzałeś do mojego ogrodu :D dawno Cię tu nie było, akurat dobry okres na kompletowanie jesiennych zakupów, Pomponella całkiem fajna i obficie kwitnie :wink: a za okno lubię czasem zerkać , do niedawna miałem całe mnóstwo lilii teraz się trochę uspokoiło
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
x_Adasko

Post »

Twoja Vanille Fraise wygląda bombowo :D Żeby ta od Ciebie tak szybko doszła do takich samych rozmiarów. Teraz ogród prezentuje się znacznie lepiej niż wtedy co u Ciebie byliśmy :wink:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku a ja Ci zrobiłam sadzonkę tego pięknego floksa mimo że mam malutką kępkę a widzę że Ty już masz ;:7
Hortensje niesamowite .
Genia
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Fantastyczne to ujęcie ogrodu ;:108
Obrazek
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podpisuję się pod tym co napisała Ewa.
fantastyczna fotka. :uszy
A te kamyki okalające rabaty są cudne.
Idealnie do nich pasują.