Ogród Soczewki cz2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
A może stworzysz mini zakątek japoński. Np po drugiej stronie bramy wjazdowej. Wiem, że miałas tam coś zmieniać. Czy już zaczęłaś?
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, witaj, dawno mnie tu nie było, a tu proszę masz nowy prezencik. czasami z nimi mamy kłopocik
Mnie się bardzo podoba. Podoba mi się również pomysł Margo na rabatkę "mini zakątek japoński" Klonik już jest, ze dwa strzyżone na bonsai mini iglaczki trochę kamyków i mchu kwitnącego. Będzie super. Dasz sobie z tym radę
masz talent. 

Mnie się bardzo podoba. Podoba mi się również pomysł Margo na rabatkę "mini zakątek japoński" Klonik już jest, ze dwa strzyżone na bonsai mini iglaczki trochę kamyków i mchu kwitnącego. Będzie super. Dasz sobie z tym radę

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Monisiu śliczna latarenka.Koniecznie posadź takiego iglaczka na kiju zamiast tej czerwonej róży i klonika palmowego,po drugiej stronie.Będzie superancko. 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Piękna pagoda, fajnie wyszedł ten kącik 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, wspaniałe zmiany w końcu robisz to co planowałaś i super to wychodzi, Ogród coraz bardziej dojrzewa.
Wiesz co do lampki, ponieważ piszesz ze u nas by wyglądała dobrze, ja chciałam Tobie powiedzieć, że coraz bardziej zastanawiam się nad jej usunięciem u mnie, jakoś mi nie pasuje, chociaż stoi i na razie omijam ją wzrokiem, a Tomek ciągle powtarza "usuń tego krasnala"
.
Wiem, znając Ciebie że jeszcze kilka razy ją przeniesiesz i popatrzysz na nią z innej perspektywy, pomysł Gosi o japońskim zakątku jest bardzo fajny, posłuchaj jej
Dodatki w ogrodzie w dużej mierze zależą od gustu właściciela i to Tobie muszą pasować, nigdy nie będzie tak że spodobają się każdemu.
Wiesz co do lampki, ponieważ piszesz ze u nas by wyglądała dobrze, ja chciałam Tobie powiedzieć, że coraz bardziej zastanawiam się nad jej usunięciem u mnie, jakoś mi nie pasuje, chociaż stoi i na razie omijam ją wzrokiem, a Tomek ciągle powtarza "usuń tego krasnala"

Wiem, znając Ciebie że jeszcze kilka razy ją przeniesiesz i popatrzysz na nią z innej perspektywy, pomysł Gosi o japońskim zakątku jest bardzo fajny, posłuchaj jej

Dodatki w ogrodzie w dużej mierze zależą od gustu właściciela i to Tobie muszą pasować, nigdy nie będzie tak że spodobają się każdemu.

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Monisiu RU ,już kupiona.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Dziewczyny dziękuję za komentarze i rady. Latarenka nadal stoi na swoim miejscu, próbuję się do niej przyzwyczaić. Latać z nią z miejsca na miejsce nie za bardzo mogę bo ciężka cholernica i do pomocy potrzebny byłby mąż a nie chce mi się słuchać gadania, więc na razie jest tak jak jest. Sądzę,że niedługo (czytać kolejne sezony) trawy i róże się rozrosną i może inaczej wszystko będzie się prezentować. O rabacie po drugiej stronie bramy nie ma już mowy bo tam już wszystko jest zrobione i nie ma możliwości poszerzenia.
Wróciłam z krótkiego urlopu pełna energii do działania i pracy a tu w biały słoneczny upalny dzień komary atakują. Co ruszyłam krzakiem to cała chmara w powietrzu więc dałam za wygraną bo odganiając się tak wymachiwałam sekatorem że się pokaleczyłam. Ale za to róże kwitną. Aspiryna cała w kwiatach, Aladdin się rozkręca, Edenka i Barleburg i Leonardo nadal kwitną.
Wróciłam z krótkiego urlopu pełna energii do działania i pracy a tu w biały słoneczny upalny dzień komary atakują. Co ruszyłam krzakiem to cała chmara w powietrzu więc dałam za wygraną bo odganiając się tak wymachiwałam sekatorem że się pokaleczyłam. Ale za to róże kwitną. Aspiryna cała w kwiatach, Aladdin się rozkręca, Edenka i Barleburg i Leonardo nadal kwitną.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U nas to samo - plaga komarów
Wszystko przez te ostatnie ulewy.

-
- 1000p
Monia u nas przez ostatnie dni podobno codziennie lało. Nad morzem nie spotkałam ani jednego komara ale za to były olbrzymie czarne ślimaki brr.. paskudy
Aspiryna i Leonardo

Eden Rose

Degenhardt, Aladdin, mandarynkowa Flora Danica i Barleburg

Aspiryna i Leonardo

Eden Rose

Degenhardt, Aladdin, mandarynkowa Flora Danica i Barleburg

Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Gosiu wiem, ale przejeżdżaliśmy przez Płock późnym wieczorem. 21 to niezbyt odpowiednia pora na wizyty domowe zwłaszcza z dziećmi.Margo2 pisze:No, a miałaś mnie odwiedzić
Ale myślałam o Tobie

Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Niestety nie, mam kilka spraw do załatwienia a w niedzielę rano wyjeżdżam na kilka dni
Pozdrawiam Monika
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dalszy ciąg urlopu?
Strasznie mi przykro
Oczywiście nie z powodu wyjazdu, ale dlatego, że się nie zobaczymy.
Strasznie mi przykro

Oczywiście nie z powodu wyjazdu, ale dlatego, że się nie zobaczymy.