Wandy ogródek pod dębami
-
kajpej
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Wandziu podziwiam Twoje szydełkowe dzieło. Czy inspirowałaś się kwiatową doliną ?
Białe kwiatuszki przypominają koronki. Wyglądasz pięknie.
Uwielbiam szafirki, na takie niebieskie plamy z niecierpliwością czekam w moim ogrodzie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Białe kwiatuszki przypominają koronki. Wyglądasz pięknie.
Uwielbiam szafirki, na takie niebieskie plamy z niecierpliwością czekam w moim ogrodzie.
Pozdrawiam, Elżbieta
Wcale mnie nie zdziwił własnoręczny wyrób(czytaj bluzeczka) bo przecież dziergając takie cuda jak witrażyki to bluzeczka musiała wyjść spod takich łapek.
Wiosnę z lubością obejrzałam i zdecydowanie mam za mało hiacyntów.Muszę tak jak Ty-kupować i wtykać w wolne miejsca.
Wiosnę z lubością obejrzałam i zdecydowanie mam za mało hiacyntów.Muszę tak jak Ty-kupować i wtykać w wolne miejsca.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ WANDO
Jestem miłośniczką goryczek.
Hiacynty ja też uwielbiam, też nie wykopuję i dokupuję.
Jestem miłośniczką goryczek.
Hiacynty ja też uwielbiam, też nie wykopuję i dokupuję.
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wandziu ! Staram się bywać systematycznie w ulubionych ogrodach , ale, niestety , nie udaje mi się to tak często, jak bym chciała... Dziś z przyjemnością pospacerowałam po Twoim jesiennym ogrodzie ! Ale było też trochę wiosny ...(śliczne hiacynty! ).
Przeczytałam,że palisz liście w kominku - czy nie "ulatują w ogniu ? Czy traktujesz je jako rozpałkę?
Zazdroszczę Ci wykonywanego zawodu...Gdybym teraz miała wybierać, próbowałabym właśnie takiego zajęcia.
Przeczytałam,że palisz liście w kominku - czy nie "ulatują w ogniu ? Czy traktujesz je jako rozpałkę?
Zazdroszczę Ci wykonywanego zawodu...Gdybym teraz miała wybierać, próbowałabym właśnie takiego zajęcia.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Teraz, kiedy tak patrzę z dystansem na te moje wiosenne HIACYNTY, dochodzę do wniosku, że zdecydowanie muszę dosadzić białe i jasnożółte. Trochę by rozjaśnily te moje niebieskie rabaty. W ogóle coraz bardziej zaczynam cenić w roślinach kolor biały i chyba w przyszłym sezonie nastawię się właśnie na biel.

Dziś przez przypadek wykopałem cebule hiacyntów i już puszczają pędy, więc całkiem nidługo będziemy podziwiać takie kwiatki 
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Bardzo lubię hiacynty,mam też ich sporo,szafirków trochę się znajdzie i narcyzów
Co do narcyzów,to najlepiej rosną mi te zwykłe białe-stara odmiana.
Nowe odmiany nie chcą u mnie rosnąć-szybko giną,chorują,może źle z nimi sobie poczynam
Nowe odmiany nie chcą u mnie rosnąć-szybko giną,chorują,może źle z nimi sobie poczynam
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Ile to ja takich przypadków już miałamrispetto pisze:Dziś przez przypadek wykopałem cebule hiacyntów i już puszczają pędy, więc całkiem nidługo będziemy podziwiać takie kwiatki
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Albo nie... jeśli wykopie się je za bardzorispetto pisze:Dziś przez przypadek wykopałem cebule hiacyntów i już puszczają pędy, więc całkiem nidługo będziemy podziwiać takie kwiatki
Ja już odnotowałam ponad powierzchnią hiacynta i tulipanki
-
x-d-a
Wandziu, ja bardzo lubię biały kolor w ogrodzie i mam nawet Białą Rabatę - tam cały sezon króluje biel z zielenią i srebrem liści...
Też pomyślałam o tym, żeby dokupić białe hiacynty w tym roku - takich jeszcze nie miałam...
Wisenne fotki z Twojego ogrodu - bardzo energetyczne!
Też pomyślałam o tym, żeby dokupić białe hiacynty w tym roku - takich jeszcze nie miałam...
Wisenne fotki z Twojego ogrodu - bardzo energetyczne!
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Mój hiacynt i narcyzy posadzone w tym też już wyłażą. czuję, że ich w przyszłym roku nie będe podziwiać
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Witaj Wando -cudownie pokazujesz wiosnę-szafirki jeszcze ich nie mam...właściwie to nie wiem dlaczego... tulipany piękne są- masz racje nie wykopywać cebulek -ja tak robię ...ale nornice maja radochę ....
-
zoja11
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 13 lis 2010, o 19:14
Wandziu, śliczny ogród, widać że dużo pracy i serca w niego włozylaś, roślinki odwdzięczyły ci się za włożony trud i troskęwanda7 pisze:Dzień dobry, wszyscy ogrodnicy!Mój przydomowy ogródek ma powierzchnię 600m2. Na działce stoi jeszczxe mój domek, w którym mieszkam.
Ogród należy do "trudnych". Przede wszystkim rosną na nim trzy duże dęby, tworząc parasol, który zabiera światło i sprawia, że nawet po deszczu ziemia pod drzewami pozostaje sucha.
Poza tym, zanim się sprowadziliśmy, było tu dzikie wysypisko śmieci. Ludzie znosili, co się dało. Jakieś fiolki, słoiczki i opakowania po lekarstwach. NIektóre jeszcze pełne. Bałam się, że głównie te specyfiki mogą zatruć ziemię.
Ludzie mówili: "Pani kochana, tu trzeba dziesiecioleci, zanim rozwinie się jakakolwiek kultura. Tu nic nie urośnie". Ale ja się uparłam. MIałam przecież tutaj mieszkać i coś trzeba było zrobić.
Teraz ludzie mówią: "Jakim cudem tutaj to wszystko rośnie? Co pani podsypuje tym roślinom?".
Postanowiłam więc tu na forum utrwalić obrazki z moich włości.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ależ dzisiaj u nas cudna pogoda! Jest 17 stopni na plusie. Nie pamiętam takiego listopada. Czuję się zupełnie tak, jakby było przedwiośnie i zima całkowicie odchodziła.
Moje NARCYZY. Niespecjalnie u mnie rosną, zupełnie tak jak u ciebie Malino. A co do przypadkowego wykopywania różnych cebulowych, mam tak samo jak wy. Pół biedy, kiedy wykopię jakąś całą cebulę. Gorzej, gdy ją przepołowię lub bezpowrotnie zmiażdżę.

Moje NARCYZY. Niespecjalnie u mnie rosną, zupełnie tak jak u ciebie Malino. A co do przypadkowego wykopywania różnych cebulowych, mam tak samo jak wy. Pół biedy, kiedy wykopię jakąś całą cebulę. Gorzej, gdy ją przepołowię lub bezpowrotnie zmiażdżę.

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WANDO
Tak to to naturalny kolor. Hiacynty mam od dawien dawna . Kiedy trudno było je kupić
w Polsce. Dużo mam przywiezionych z zagranicy. Te, które kupuję u nas teraz
szybko padają.
Tak to to naturalny kolor. Hiacynty mam od dawien dawna . Kiedy trudno było je kupić
w Polsce. Dużo mam przywiezionych z zagranicy. Te, które kupuję u nas teraz
szybko padają.