Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eleka-jeśli chodzi o odmianę Moonlight,to zerknij tutaj:eleka pisze:Często się nad zakupem jej zastanawiałam lub ew.nad zakupem 'Moonlight', tylko jakoś nie widziałam kwitnących białych powojników.
Zauważyłam,że Jurek jest wielbicielem Clematisów, ciekawe czy znajdę Jego okazy na forum.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=60
Ewelino-jak tylko zakwitną te nowe odmiany (weszły do obrotu zdaje się w 2006) to oczywiście zrobię fotkę,kupiłem je już z kilkoma pąkami,więc nie trzeba będzie długo na to czekać .
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Mirabilis pisze:To będzie jeszcze ciąg dalszy? Codziennie widzę u Ciebie coś nowego. Jak ty to wszystko mieścisz? Jestem pełna podziwu (i zazdrości .)
I tu jest pewien problem , bo właśnie powoli już nie mieszczę...Przydałaby się jeszcze działka sąsiadów
Dziękuję Wam za miłe słowa i mam nadzieję ,że nie irytuje Was zalew zdjęć , które masowo wklejam ? Trudno mi dokonać surowej selekcji , stąd ich tak dużo.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Był, był, w dodatku solidny, tylko niektórzy mają szczęście mieszkać na zachodzie, gdzie jest cieplej, niż na wschodzie 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Cena zależy od wielkości krzewu. Ja nabyłam ładnie rozgałęziony ale nie za wielki jeszcze.leda16 pisze:Dzisiaj widziałam w centrum ogrodniczym derenie cousa - białę i koralowe kwiaty, podobne do pewnej odmiany powojnika. Kwitnie tak, jak magnolia - najpierw kwiaty, potem liście.No, cena straszliwa jak dla mnie
Mam tylko nadzieję,że mi ten "dureń" zakwitnie! Kwiaty ma mieć kremowe, o czterech płatkach. Baaaardzo chcę ,żeby mu się u mnie dobrze rosło i żeby kwitł, dlatego w czasie transportu i wkopywania cały czas mu to wszystko tłumaczyłam