Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To będzie jeszcze ciąg dalszy? Codziennie widzę u Ciebie coś nowego. Jak ty to wszystko mieścisz? Jestem pełna podziwu (i zazdrości . :lol: )
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

eleka pisze:Często się nad zakupem jej zastanawiałam lub ew.nad zakupem 'Moonlight', tylko jakoś nie widziałam kwitnących białych powojników.
Zauważyłam,że Jurek jest wielbicielem Clematisów, ciekawe czy znajdę Jego okazy na forum.
Eleka-jeśli chodzi o odmianę Moonlight,to zerknij tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=60

Ewelino-jak tylko zakwitną te nowe odmiany (weszły do obrotu zdaje się w 2006) to oczywiście zrobię fotkę,kupiłem je już z kilkoma pąkami,więc nie trzeba będzie długo na to czekać .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Wczoraj próbowałam znaleźć stronę Jurka,ale odpadłam.Jednak dzień przynosi nowe rozwiązania.Albo Ty ,Ewelino,je przynosisz.Teraz pozwiedzam Jego (moje też) ulubione powojniki.
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Ewelinko Twój ogród to poezja. :D Cieszę się, że mogłam sobie pooglądać u Ciebie te wszystkie iglaki. Mam na ich punkcie zajoba. Właśnie przymierzam się do kupna tej sosny himalajskiej i dodatkowo ościstej. Chcę sadzić już okazy ok 2 metrowe,jako swego rodzaju eksperyment.
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Cudności. Tym bardziej nie pojmuję, dlaczego wszystkie ofocjalne publikacje zdjęć Twojego ogrodu w czasopismach, upierdliwie pokazują tylko amfory i różaneczniki :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mirabilis pisze:To będzie jeszcze ciąg dalszy? Codziennie widzę u Ciebie coś nowego. Jak ty to wszystko mieścisz? Jestem pełna podziwu (i zazdrości . :lol: )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
I tu jest pewien problem , bo właśnie powoli już nie mieszczę...Przydałaby się jeszcze działka sąsiadów :wink:Wszak na świecie jest jeszcze tyle drzew, krzewów i kwiatów wszelakich, które chciałabym oglądać u siebie.

Dziękuję Wam za miłe słowa i mam nadzieję ,że nie irytuje Was zalew zdjęć , które masowo wklejam ? Trudno mi dokonać surowej selekcji , stąd ich tak dużo.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Myślę że żadnych przymrozków nie było, o 2 w nocy wyszłam na balkon, było kilka stopni na plusie -i po co tak ludzi straszą ;:1 ;:1 ;:1
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Były. Mój mąż rano zaczął dzień od skrobania szyb samochodu. Grażynko, na balkonie też miałam +3, ale mieszkam na trzecim piętrze i różnica w temperaturze pomiędzy balkonem a gruntem jest dość znaczna. Poza tym najchłodniej jest tuż przed wschodem słońca.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Był, był, w dodatku solidny, tylko niektórzy mają szczęście mieszkać na zachodzie, gdzie jest cieplej, niż na wschodzie :cry:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Zaczynam wklejać moje tulipany. Oprócz jednej odmiany, która jeszcze ciągle nie w pełni rozkwitła reszta kwitnie lub już jest po...Zdjęć jest masa, odmian też, więc kto nie ma cierpliwości...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

CDN. :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Tulipany- odcinek II :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ewelino śliczności.Mnie najbardziej przypadł do gustu ten biały z zielonymi smugami.Czekam(y) na cd.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Dzisiaj widziałam w centrum ogrodniczym derenie cousa - białę i koralowe kwiaty, podobne do pewnej odmiany powojnika. Kwitnie tak, jak magnolia - najpierw kwiaty, potem liście.No, cena straszliwa jak dla mnie :cry:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

leda16 pisze:Dzisiaj widziałam w centrum ogrodniczym derenie cousa - białę i koralowe kwiaty, podobne do pewnej odmiany powojnika. Kwitnie tak, jak magnolia - najpierw kwiaty, potem liście.No, cena straszliwa jak dla mnie :cry:
Cena zależy od wielkości krzewu. Ja nabyłam ładnie rozgałęziony ale nie za wielki jeszcze.
Mam tylko nadzieję,że mi ten "dureń" zakwitnie! Kwiaty ma mieć kremowe, o czterech płatkach. Baaaardzo chcę ,żeby mu się u mnie dobrze rosło i żeby kwitł, dlatego w czasie transportu i wkopywania cały czas mu to wszystko tłumaczyłam :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Jurku- zdjęcia powojników wklej koniecznie ! Ja tymczasem obejrzałam sobie odmiany, o których pisałeś na stronie p.Marczyńskiego- rzeczywiście urocze!Oj, żeby u mnie tak kwitły powojniki...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”