Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
Gosiu dołączam do Ciebie i do świata nerwowego
Chyba meliskę sobie kupię, bo najbardziej to szanowny m mnie wkurza i na patrzeć na ...............mogę
myślę, że to przejdzie, bo coś wisi w powietrzu..................... 
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu m jak m jak mu poślę wiązkę to mu nie ubędzie ale ja jestem przerażona bo wpadam w złość na dzieci.
Misiu dzieciaków szkoda
na nich nie wyżywaj się, bo co one winne, że mamy złe dni
ale na m sobie nie żałuj tak jak ja
ale na m sobie nie żałuj tak jak ja
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Hm...czy zauważyłyście ,że ludzie otyli są bardziej pogodni. a szczupli nie zawsze.Myślę,że dlatego że otyły nie musi i nie chce sobie odmawiać a jak wiadomo jedzenie,endorfiny,szczęście.
A szczupły-ciągle na baczność,ciągle coś sobie odmawia i ...się wścieka.
Ale to moja teoria
A szczupły-ciągle na baczność,ciągle coś sobie odmawia i ...się wścieka.
Ale to moja teoria
- marlenka78
- 500p

- Od: 7 maja 2009, o 20:38
Gosiu-ja też tak mam że chodze naładowana całymi dniami, ale na szczęście nie codziennie-bo chyba mój chłop by tego nie wytrzymał
.Niekiedy mam takiego nerwa, że nie moge jeść tego czy tamtego i to udziela sie potem innym.Ale jak sie spojrzy w lustro lub wejdzie na wage odrazu mówie sobie jaka ja głupia-co mi to da, że zjem kawałek czekolady
Pije melisse dziennie i to pomaga, do tego biore minerały Dr.Schüsler(magnez) i to też mnie uspokaja troche.Tak że myśle że każdy ma niekiedy te gorsze dni, nie tylko będąc na diecie.
Pije melisse dziennie i to pomaga, do tego biore minerały Dr.Schüsler(magnez) i to też mnie uspokaja troche.Tak że myśle że każdy ma niekiedy te gorsze dni, nie tylko będąc na diecie.
Aneta
ja tez czasem chodze naladowana ale to chyba i bez diety bywa
zycze duzo spokoju i pogody ducha
to takie moje luzne rozkminy
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
A ja jestem mniej nerwowa
Ja po prostu sobie narysowałam wykres. Zaznaczam codziennie wagę i nawet jak mi do góry podskoczy, to na wykresie widać, że to chwilowe bo po takim wzroście zawsze później jest spadek jeszcze niżej. I co na wykres spojrzę - to mi nawet cholera na męża przechodzi 
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
O to to Aszka ma rację za mało u nas endorfin się wydziela a po takim ciasteczku od razu poziom wzrasta i ludzie radośniejsi
.Jutro się ważę i może bez cukiereczków humorek mi się poprawi 
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie pytam mojego Piotrka, jak to jest z tą "nerwówką" podczas diety, odpowiedział, że nic takiego nie miał. Może to przypadłość kobiet?
Dziewczyny, my dietę stosujemy w proporcji 4/3 czyli pon-czwartek czyste proteiny, a piątek- niedziela- warzywka (piątek bez mięsa). Dla mnie jest tak najwygodniej, bo zwykle gotuję na 2 dni, a w weekend, gdy mamy więcej czasu, chętniej "kombinujemy" z gotowaniem, próbujemy nowe przepisy, czy robimy dania bardziej czasochłonne (pizza, lazania i słodkości).
Po rocznym doświadczeniu wiem już, że dam sobie spokój z dukanowym chlebem, zastępując go bułeczkami, ale rzadko, tylko w razie koniecznej potrzeby (np. gdy P. wyjeżdża z domu i nie bardzo może jeść po drodze). Nie będę "na zapas" robić kopytek, bo mrożone nam nie smakowały.
Tak jak poprzednio będę przygotowywać większe porcje, by móc część zamrozić- będzie jak znalazł, gdy P. zostanie w domu sam. Zwykle są to udka czy ćwiartki kurczaka pieczone w folii- szybko się je robi, łatwo odgrzewa na drugi dzień.
Na pewno pilnie przestudiuję wszelkie przepisy na słodkości, bo wiem, że Piotrka bardzo do nich ciągnie
Z odstępstw od diety- pozwolimy sobie na fruktozę zamiast słodzików, bo po pierwsze- nie są zdrowe, a po drugie mają "chemiczny" posmak. Do tego mąka kukurydziana (bo maizeny nie znalazłam), mąka/skrobia ziemniaczana i ser żółty- rolada ustrzycka 14%tł.- bo nie umiemy z niego zrezygnować. Czasem, raz na miesiąc będzie brązowy ryż czy takiż makaron, podobnie z owocami, czy niedozwolonymi warzywami (ziemniaki, kukurydza, fasola). Tyle na razie sobie przypominam
Bardzo brakuje nam przepisów na sosy- np. takie do mięska, do tortilli czy surówek. Jeśli dysponujecie jakimiś, to bardzo proszę- wrzućcie tutaj lub do wątku z przepisami.
Powodzenia w walce!
Dziewczyny, my dietę stosujemy w proporcji 4/3 czyli pon-czwartek czyste proteiny, a piątek- niedziela- warzywka (piątek bez mięsa). Dla mnie jest tak najwygodniej, bo zwykle gotuję na 2 dni, a w weekend, gdy mamy więcej czasu, chętniej "kombinujemy" z gotowaniem, próbujemy nowe przepisy, czy robimy dania bardziej czasochłonne (pizza, lazania i słodkości).
Po rocznym doświadczeniu wiem już, że dam sobie spokój z dukanowym chlebem, zastępując go bułeczkami, ale rzadko, tylko w razie koniecznej potrzeby (np. gdy P. wyjeżdża z domu i nie bardzo może jeść po drodze). Nie będę "na zapas" robić kopytek, bo mrożone nam nie smakowały.
Tak jak poprzednio będę przygotowywać większe porcje, by móc część zamrozić- będzie jak znalazł, gdy P. zostanie w domu sam. Zwykle są to udka czy ćwiartki kurczaka pieczone w folii- szybko się je robi, łatwo odgrzewa na drugi dzień.
Na pewno pilnie przestudiuję wszelkie przepisy na słodkości, bo wiem, że Piotrka bardzo do nich ciągnie
Z odstępstw od diety- pozwolimy sobie na fruktozę zamiast słodzików, bo po pierwsze- nie są zdrowe, a po drugie mają "chemiczny" posmak. Do tego mąka kukurydziana (bo maizeny nie znalazłam), mąka/skrobia ziemniaczana i ser żółty- rolada ustrzycka 14%tł.- bo nie umiemy z niego zrezygnować. Czasem, raz na miesiąc będzie brązowy ryż czy takiż makaron, podobnie z owocami, czy niedozwolonymi warzywami (ziemniaki, kukurydza, fasola). Tyle na razie sobie przypominam
Bardzo brakuje nam przepisów na sosy- np. takie do mięska, do tortilli czy surówek. Jeśli dysponujecie jakimiś, to bardzo proszę- wrzućcie tutaj lub do wątku z przepisami.
Powodzenia w walce!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tula

Kochana, o lazanii piszesz. Zdradź proszę jaki masz przepis na nią. Znaczy się na makaron. Czy piszesz o normalnej ?
- Baryczka

Tulo, przekładam naleśniki
do tego mięsko mielone z sosem pomidorowym i ser żółty, nigdy nie robiłam lazanii z sosem beszamelowym, choć przepis na dukanowy też mam.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tula

Aaaa dzięki. To mój chłop nie zje "naleśnikowej"
Ale sobie zrobię
A przepisy na sosy z książki Dukana masz ? Bo tam na końcu jest ich ze dwadzieścia. Jak nie masz, to mogę podesłac.
- Baryczka

Mam
Szczerze mówiąc zapomniałam o tym!
Jeśli mężowi nie odpowiada "dukanowa" lazania, to może warto, dla niego zrobić oddzielną z makaronem, a nadzienie to samo
Ja tak robię, bo mój brat by nie tknął tej z naleśników.
Jeśli mężowi nie odpowiada "dukanowa" lazania, to może warto, dla niego zrobić oddzielną z makaronem, a nadzienie to samo
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Tula

Ha! Widzisz, rację masz. Piekarnik i tak włączony a dwie małe blaszki wejdą.
Z jakiego przepisu robisz naleśniki do tej lazanii ?
Ja mam taki:
- 2 jajka
-pół szklanki mleka 0,5%
-2 łyżki maizeny z lekkim czubkiem
-słodzik (ja daję fruktozę albo cukier trzcinowy)
-szczypta soli
-pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Nadadzą się ?
Z jakiego przepisu robisz naleśniki do tej lazanii ?
Ja mam taki:
- 2 jajka
-pół szklanki mleka 0,5%
-2 łyżki maizeny z lekkim czubkiem
-słodzik (ja daję fruktozę albo cukier trzcinowy)
-szczypta soli
-pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Nadadzą się ?
- Baryczka

Tulo, ja robię naleśniki z tego co pod ręką- czasem z jog. naturalnego, mleka bądź maślanki, do tego wiadomo jajka, mąkę z otrębów i kukurydzianą. Proporcje zawsze są inne i naleśniki też. By były cienkie i elastyczne warto zrobić z maślanki- dość rzadkie ciasto. Naleśniki lepsze do deserów, czyli grubsze, robię z mleka, odrobiny sody lub proszku do pieczenia, sól/fruktoza.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila