Geniu ja myślę że można wszędzie kupować, trzeba tylko sprawdzić kondycję kupowanych roślin, w szkółkach są raczej w lepszej kondycji, w wielkich hipermarketach ogrodniczych rośliny czasem nie są dostatecznie doglądane. Jeśli tylko masz chęć nabywania iglaków to zachęcam, dają one wiele radości . Miniaturowe i szczepione iglaczki będą świetnie się komponować z Twoją mnogością kwiecia. Będziesz bardzo zadowolona
Dorotko w początkowym okresie po posadzeniu iglaków, można dodać inne szybciej rosnące rośliny czy kwiaty, aby wypełnić puste miejsca, da to efekt zagęszczenia. Ja sadziłem między iglaki - pięciorniki, tawuły japońskie, trzmieliny, część z racji tego że została zagłuszona usuwałem a niektóre pozostawiłem tylko mocno przycinam. Jest wiele rozwiązań. Między iglaki zamiast roślin można umieścić kamienie też będzie fajna kompozycja, tylko chyba o kamień trudniej
Izo będziesz miała ogród bez szkodników wymrozi je wszystkie, u nas też zimno ale mam nadzieję że nie będzie aż tak. Ja wklejam ciepłe widoki, żeby goście mogli się ogrzać i pomyśleli coś o wiośnie, bo myślą chyba tylko o nartach i sankach. Ale..ale nie wybierasz się na jakiś kulig, w Twojej przepięknej okolicy pewnie jest gdzie zorganizować sannę?
Pozdrawiam Tomek